حجتالاسلام کمالالدین خداداده رئیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد عصر امروز در حاشیه مسابقات کشوری قرآن در جمع خبرنگاران رسانههای استان با اشاره به دهه تکریم مساجد و ۱۸ اسفند سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد اظهار داشت: اهالی متدین کردستان دارای چهرههای مشهور قرآنی است و شهرت سنندج به شهر مسجد و منارهها زمینه را برای تشکیل قرارگاهی با عنوان شورای راهبری اهل سنت کانونهای فرهنگی هنری مساجد و برگزاری مسابقات ملی مدهامتان در این استان ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه شاهد استقبال و حضور تمامی شرکتکنندگان و داوران مدهامتان از اقصی نقاط کشور در این دوره از مسابقات در سنندج هستیم، گفت: سطح مسابقات نیز به لحاظ علمی، فنی و کادر اجرایی در کیفیت عالی است.
رئیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: کشور ما از اول سال تا امروز در مساجد برگزاری ۳۰ هزار کرسی تلاوت را شاهد بوده که سی هزارمین کرسی تلاوت شب گذشته در سنندج با استقبال خوب مردم برگزار شد.
وی با اشاره به میزان جوایز و تشویقیهای شرکت کنندگان مدهامتان عنوان کرد: برای برگزاری مسابقات هزینههای زیادی را ستاد و استان متحمل میشود و جمع کردن بیش از ۲۷۰ نفر از استانهای مختلف در استان کردستان هزینه نیاز دارد، اما با دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امسال نسبت به سال قبل افزایش خوبی در بحث جوایز داشتیم و امیدواریم سال آینده سطح جوایز را افزایش دهیم.
خداداده با اشاره به اینکه چهرههای قرآنی شرکتکننده در مدهامتان اگر هیچ جایزهای هم نگیرند باز هم پای ثابت مسابقات برنامههای قرآنی هستند، افزود: بچههایی که در فضاهای مسجد کار میکنند انتظار دارند حمایت شوند و جوایز رویدادها آنها را ترغیب به مشارکت کند، اما امسال افزایش چشمگیری داریم و با دستور و حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سال آینده هم تقویت میشود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار کرد: ۸۰ هزار مسجد در کل کشور داریم که ظرفیت خوبی برای تقویت مباحث مرتبط با فرهنگ و هنر است.
وی در پاسخ به این سئوال مبنی بر میزان ورود کانونهای مساجد به حفظ تربیت قرآن کریم که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، چقدر است؟ توضیح داد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد تاکنون روی موادی از جمله محافل و کرسیهای قرآنی و تفسیر قرآن کریم تمرکز داشته، اما برای تحقق فرامین رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حفاظ قرآن کریم در کشور چنانچه در آینده ماموریتی به ستاد ابلاغ شود عملیاتهایی انجام خواهد شد گرچه هم اکنون هم مساجدی که در حوزه حفظ قرآن کریم ورود کردهاند، کم نیستند.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در زمینه ورود کانونهای مساجد به مقوله جوانی جمعیت نیز اضافه کرد: سال گذشته یک هزار و ۴۰۰ کانون تخصصی بانوان در کشور تاسیس شده که ماموریت اصلی آن تغییر گذارههایی، چون «داشتن فرزند کمتر» و یا «تشکیل ندادن خانواده» که در جامعه متاسفانه به عنوان موفقیت نام برده میشد، بود بنابراین این کانونهای تخصصی تلاش دارند تا با تغییر این گذارهها راه جوانی جمعیت و خانواده را از طریق کانونهای مساجد و بچههای مسجدی هموار کنند.