سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

والدین سردار شهید چراغچی الگویی برای خانواده‌ها هستند

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: پدر و مادر سردار شهید ولی الله چراغچی، خانواده ای شهیدپرور هستند و خانواده های امروزی باید از این والدین شهدا الگو بگیرند.

سردار سرتیپ دوم پاسدار حسینعلی یوسفعلی‌زاده روز دوشنبه در حاشیه تشییع پیکر مادر سردار شهید چراغچی گفت: هرچند سردار چراغچی از پیشگامان و بزرگان دفاع مقدس است، اما امروز باید از مادر و پدر گرانقدر و شهیدپرور و خانواده رزمنده‌پرور چراغچی سخن گفت.

وی گفت: خانواده شهید پرور چراغچی قبل و بعد از انقلاب وسط میدان جهاد و شهادت بودند و الگویی برای ایثار، معرفت، از خودگذشتگی و ولایتمداری بوده و هستند.

به گزارش ایرنا، پیکر مرحومه "فخری معین درباری"، مادر شهید والامقام سردار "ولی الله چراغچی مسجدی" امروز پس از تشییع در رواق حضرت زهرا (س) حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد.

والدین سردار شهید چراغچی الگویی برای خانواده‌ها هستند

سردار، ولی الله چراغچی مسجدی، قائم‌مقام فرمانده لشگر ۵ نصر در اول مهرماه سال ۱۳۳۷ در مشهد مقدس چشم به جهان گشود.

وی در کودکی به یکی از مدارس علمی - مذهبی به نام «مقویه» رفت و مدت سه سال در آنجا به تحصیل پرداخت. پس از پایان دوره ابتدایی، تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان دانش بزرگ نیا در رشته ریاضیات آغاز کرد و در سال ۱۳۵۷- ۱۳۵۶ پس از شرکت در کنکور، در رشته مهندسی علوم دانشگاه بیرجند پذیرفته شد.

با اوج‌گیری انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) فعالیت سیاسی مذهبی خود را بیشتر کرد و در مسیر مبارزه قدم نهاد که در سال ۱۳۵۸ - ۱۳۵۷ با تعطیلی دانشگاه‌ها فعالیت خود را در ارتش آغاز کرد و در کلاس‌های نظامی به تعلیم افراد می‌پرداخت. سپس با تشکیل سپاه عضو این نهاد انقلابی شد و درس و دانشگاه را رها کرد.

چراغچی با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شتافت و به صورت مداوم در جبهه حضور داشت و در این دوران مسوولیت‌های فرماندهی گردان، طرح و عملیات منطقه ۶ سپاه، طرح و عملیات لشگر نصر ۵ خراسان و قائم‌مقامی فرمانده لشکر ۵ نصر را بر عهده داشت.

چراغچی از قدرت برنامه‌ریزی و طراحی بی نظیری برخوردار بود که در عملیات بستان، طرح او برای تصرف آنجا مورد توجه و تصویب تمامی فرماندهان قرار گرفت.

در عملیات چزابه از ناحیه دست و پا مجروح شد، ولی بااین وجود به استراحت نپرداخت و به هیچ قیمتی حاضر نبود به پشت جبهه برود تا اینکه از شدت جراحات وارده حالش وخیم شد و او را به اجبار به پشت جبهه انتقال دادند. در یکی از حمله‌ها نیز ترکش به او اصابت کرد و به پشت دریچه قلبش رسیده بود، اما آن سردار شهید مدام می‌گفت: چیزی نیست. من حالم خیلی خوب است. شما بهتر است به فکر جنگ و بچه‌های بسیجی در خط مقدم باشید.

سردار، ولی الله چراغچی سرانجام در بیست و چهارم اسفندماه سال ۱۳۶۳ در جریان عملیات «بدر»، در جاده خندق از ناحیه جمجمه مجروح شد و پس از ۲۲ روز بیهوشی در تاریخ ۱۸ فروردین ۱۳۶۳، همان‌گونه که آرزو داشت شهید شد و پیکر مطهرش در گلزار شهدای بهشت رضا (ع) مشهد آرام گرفت.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.