سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ناگفته‌های کارشناس اورژانس بابل که ناجی نوزادی شد

یک کارشناس مرکز ارتباطات اورژانس ۱۱۵ بابل به نوزادی که تازه به دنیا آمده بود، اما نفس نمی‌کشید، زندگی دوباره بخشید.

کارشناسان تلفنی اورژانس این روز‌ها حسابی‌گل می‌کارند. پس از کارشناس تریاژ تلفنی اورژانس ۱۱۵شهرستان بم که نوزادی را با راهنمایی‌های صحیح پزشکی از خطر خفگی و مرگ نجات داد، این بار هم یک کارشناس مرکز ارتباطات اورژانس ۱۱۵بابل به نوزادی که تازه به دنیا آمده بود، اما نفس نمی‌کشید، زندگی دوباره بخشید.

موجی از ابراز احساسات شیرین و دلچسب، واکنشی بود که مردم نسبت به معصومه مهرآور و کاری که او در آن لحظات بحرانی انجام داد، از خود نشان دادند. این کارشناس مامایی۵۲ساله، ازسال۱۳۹۶ درمرکز ارتباطات اورژانس بابل مشغول به فعالیت است و۱۹سال هم سابقه کار در رشته خود یعنی مامایی دارد.

او درباره روند نجات نوزاد توضیح داد: «وقتی شیفتم را تحویل گرفتم، به من گفتند یک مورد مادر باردار نیاز به کمک دارد. مادر باردار و همسرش ساکن روستای جاجن بودند و قرار بود برای وضع‌حمل به بیمارستان بیاید، اما به خاطر بعد مسافت و همچنین برف‌گیر بودن جاده، امکان انتقال مادرباردار به بیمارستان وجود نداشت.

نوزاد را هم گویا زنی که چهار پنج زایمان داشته، به دنیا آورده، اما گریه نکرده بود. مدتی بعد آقایی تماس گرفت و گفت زایمان انجام شده است و دیگر نیرو اعزام نکنید. با توجه به شرایط موجود نگران حال مادر و نوزاد بودم. با پدر نوزاد تماس گرفتم و گفت نوزاد بعد از به دنیا آمدن هنوز گریه نکرده‌است، این در حالی است که نوزاد به محض تولد باید به‌طور کامل گریه کند. من توضیحات لازم را دادم و مادر و پدر هم به‌خوبی با من همکاری کردند و سرانجام صدای گریه نوزاد را شنیدم که هم باعث خوشحالی خودم و هم پدر و مادرش شد. تصور می‌کردم روند زایمان تمام شده‌است، اما هنوز جفت در بدن مادر باقی مانده بود و برای همین با دو مانور دیگر که توضیح دادم، جفت هم خارج شد. همزمان، همکاران هم به محل اعزام شدند، اما به‌دلیل بعد زیاد مسافت، ۴۰دقیقه بعد به آنجا رسیدند.

چون به‌عنوان ماما اجازه تجویز دارو داشتم، تجویز‌های لازم انجام شد. نوزاد در محیط استریلی متولد نشده بود از این رو درخواست کردم او را به نزدیک‌ترین بیمارستان منتقل کنند.»

به گفته مهرآور، علاوه بر او و همکاران اورژانس بابل، نیرو‌های هلال‌احمر هم در این عملیات نجات حضور داشتند: «چون درمسیر برف سنگینی آمده بود، همکاران نمی‌توانستند حرکت کنند و برای همین امدادگران با پاکسازی جاده امکان تردد را فراهم کردند: «اسفندماه۱۴۰۱ هم یک پسر دو و نیم ساله را با راهنمایی تلفنی و قبل از این‌که همکاران به محل برسند، از مرگ نجات دادم.»

منبع: جام جم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۲۷ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
دمت گرم
ناشناس
۲۰:۳۶ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
بخدا اگر در هر کشوری این همه نیرو چه مامای خانگی، چه کارشناس مامایی تلفنی، چه اورژانس، هلال احمر یا نیروهای راهداری در زایمان یک مادر در روستا شرکت می‌کردند کلی به دنیا فخر می‌فروختم و فیلم میساختند. اما تو ایران انگار متاسفانه همیشه طلبکاریم و دوست داریم بیشتر خودمون را تحقیر کنیم.
ناشناس
۲۰:۲۰ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
دمش گرم....من ی بار با اورزانس تماس گرفتم فقط فحش بهم نداد خخخخ
ناشناس
۱۹:۳۶ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
جاده های طرف بندپی شرقی بابل یا به علت ریزش یا به علت پیج زیاد و به علت صعب العور بودن باعث شده تا راه طولانی برای رسیدن به بیمارستان طی بشه.چه برسه زمانی که برف بزنه یا بارش باران زیاد بشه و راه بسته بشه.
ناشناس
۱۹:۳۰ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
الحمدالله
عاقبت بخیر بشید دکتر
ناشناس
۱۸:۲۱ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
احسنت
به اینها باید جایزه داد
باید چیزی مثل گینس درست کنیم و اسامی این قهرمانان رو در اون درج کنیم
یوسف
۱۶:۴۶ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
دست مریزاد
چه قدر حس خوبیه
من که از خوندش کامم شیرین شد
چ
۱۶:۳۳ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
ای والله خودش هم خیلی نازه و دوست داشتنی
ناشناس
۱۶:۰۱ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
حتی در بعضی از جاده های بندپی بابل یا بخاطر ریزش جاده یا بخاطر پیج و خم اضافی که هست راه را دور میکنه و مردم زمان زیادی را تا رسیدن به بیمارستانها ومراکزدرمانی باید طی کنند چه برسه زمانی که برف بباره وجاده بسته بشه جان یک انسان در خطر میفته.
ناشناس
۱۵:۵۵ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
امیدوارم همیشه در سلامت و پایدار و موفق باشید در پناه حق . انشاء الله