سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس جدید شورای امنیت: در صورت ارائه قطعنامه جدید درباره غزه آن را بررسی می‌کنیم

سفیر ژاپن و رئیس دوره‌ای شورای امنیت اعلام کرد در صورت ارائه قطعنامه جدید برای برقراری آتش‌بس در غزه آن را بررسی خواهد کرد.

سفیر ژاپن و رئیس دوره‌ای شورای امنیت که از امروز اول مارس ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ کشورش ریاست دوره‌ای این شورا را برعهده دارد، اعلام کرد که در صورت ارائه قطعنامه جدید برای برقراری آتش‌بس در غزه آن را بررسی خواهد کرد.

«یامازاکی کازویوکی» سفیر و نماینده دائم ژاپن در سازمان ملل و رئیس دوره‌ای شورای امنیت برای ماه مارس ۲۰۲۴ اعلام کرد که این شورا هفته آینده (روز پنجشنبه هفتم مارس) نشستی در مورد خاورمیانه خواهد داشت.

سفیر و نماینده دائم ژاپن در سازمان ملل متحد تصریح کرد: این نشست، فرصتی خواهد بود که وضعیت غزه را بررسی کند.

رئیس دوره‌ای شورای امنیت با اشاره به ارائه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی از سوی آمریکا به این شورا درباره غزه گفت: در صورتی که قطعنامه پیشنهادی جدیدی از سوی اعضای شورای امنیت ارائه شود، ما آن را مطرح خواهیم کرد و در شورای امنیت آن را بررسی خواهیم کرد.

فرانسه یکی از ۵ عضو دائم و دارای حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل ریاست دوره‌ای این شورا را در ماه میلادی ژانویه بر عهده داشت و پس از آن کشور گویان و اکنون ژاپن دیگر عضو غیردائم شورای امنیت، ریاست دوره‌ای این شورا را برای یک ماه میلادی (مارس) برعهده دارد.

شورای ۱۵ عضوی امنیت سازمان ملل متحد از آغاز جنگ اسرائیل و گروه‌های مقاومت فلسطینی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون به دلیل حمایت‌های همه جانبه آمریکا از تل آویو نتوانسته است هیچ قطعنامه‌ای برای برقراری آتش بس فوری در غزه تصویب کند در حالیکه به اذعان مقامات سازمان ملل و همه جهان، مردم غزه در وضعیت وحشتناکی بسر می‌برند و در یک قدمی قحطی قرار دارند.

آمریکا ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ (اول اسفندماه ۱۴۰۲) برای سومین بار پیش نویس قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش بس فوری در غزه را وتو کرد. این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد، اما آمریکا با مخالفت با آن، موجب تصویب نشدن آن یا همان وتوی قطعنامه شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیاز به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) دارد.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
حسنی
۱۹:۱۹ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
ژاپن سگ دست آموز امریکاست
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
شما غربی ها که برای مرگ طبیعی یک انسان (مهسا امینی) تحریم و فشار همه جانبه را بر ضد ملت ایران به راه انداختید آیا کشته و مجروح شدن بیش از 100.000 انسان با سلاحهای مرگبار اسرائیلی نباید موجب میشد که به رگ غیرت و حقوق بشریتان بر می خورد؟
سوال مشترک ملتهای جهان از غرب ؛ این دوگانگی ها برای چیست؟؟