سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس‌جمهور:

تقویت روابط ایران و الجزایر به ارتقای سطح روابط ما با کشور‌های آفریقایی کمک می‌کند

رئیسی گفت: نقش فعالانه ایران و الجزایر در سازمان‌های منطقه‌ای و جهان اسلام ما را بیش از پیش به یکدیگر نزدیک کرده است.

سید ابراهیم رئیسی بامداد شنبه پیش از عزیمت به الجزیره، با اشاره به اینکه این سفر به دعوت رسمی رئیس جمهور کشور دوست و برادر الجزایر برگزار می‌شود، تصریح کرد: در این سفر علاوه بر شرکت در هفتمین نشست مجمع سران کشور‌های صادرکننده گاز، دیداری رسمی نیز با رئیس جمهور محترم الجزایر خواهیم داشت.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه در ۱۴ سال گذشته در سطح رئیس جمهور سفر به الجزایر انجام نشده است، افزود: الجزایر در نگاه مردم ما کشوری است که با استعمار مبارزه کرده و ملت ایران خاطرات بسیار خوبی از ایستادگی و مقاومت ملت الجزایر در مقابل استعمارگران دارند.

رئیسی به جایگاه الجزایر در شمال آفریقا و نیز جایگاه ویژه این کشور در حوزه تمدنی اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: الجزایر در قاره آفریقا جایگاه ممتازی دارد و تقویت ارتباطات ما می‌تواند کمک موثری به ارتقای سطح روابط ما با کشور‌های آفریقایی به خصوص کشور‌های شمال قاره آفریقا کند.

رئیس جمهور همچنین به نقش مهم دو کشور در سازمان همکاری اسلامی، اوپک و مجمع کشور‌های صادرکننده گاز اشاره کرد و گفت: نقش فعالانه ایران و الجزایر در سازمان‌های منطقه‌ای و نیز جهان اسلام ما را بیش از پیش به یکدیگر نزدیک کرده است. همچنین ضرورت مبارزه با یکجانبه‌گرایی که مورد تاکید ایران و الجزایر و نیز بسیاری دیگر از کشور‌های مستقل جهان است و نیز نگاه و موضع مشترک دو کشور در حمایت از حقوق فلسطینیان مظلوم و مقتدر غزه از دیگر عوامل نزدیکی تهران و الجزیره به یکدیگر است.

رئیسی با بیان اینکه موضوع حمایت از حقوق فلسطینیان غزه که امروز نه فقط مسئله جهان اسلام بلکه مسئله جهان بشریت است نیز در دیدار دوجانبه روسای جمهوری ایران و الجزایر مطرح خواهد بود، خاطرنشان کرد: در این دیدار توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری دو کشور نیز مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.

رئیس جمهور بازار الجزایر را فرصت خوبی برای فعالیت بازرگانان ایرانی و بازار ایران را نیز با توجه به ارتباطات کشورمان با کشور‌های منطقه، زمینه خوبی برای فعالیت بازرگانان الجزایری معرفی کرد و گفت: در دیدار با رئیس جمهور کشور دوست و برادر الجزایر موضوع مهم تقویت روابط و همکاری‌های دو کشور در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی که هر دو کشور ظرفیت‌های خوبی در آن دارند نیز مورد گفتگو قرار خواهد گرفت.

رئیسی همچنین هفتمین نشست سران کشور‌های صادرکننده گاز را فرصت مناسبی برای پیگیری مباحث و پیشنهادات مطرح شده از سوی کشورمان در نشست قبلی این سازمان در دوحه دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان گاز و نیز به دلیل ارتباطات گسترده با کشور‌های منطقه خلیج فارس و آسیای میانه می‌تواند به هاب منطقه‌ای تولید و صادرات گاز تبدیل شود.

رئیس جمهور تاکید کرد که این ظرفیت باید به دنیا معرفی شود تا بتواند زمینه تقویت تعاملات جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشور‌های تولید و صادرکننده گاز را فراهم کند.

 رئیسی در ادامه با بیان اینکه در حاشیه این نشست با سران کشور‌های حاضر نیز دیدار‌هایی خواهیم داشت، اظهار داشت: قاره آفریقا به شکل عام و کشور‌های اسلامی این قاره به شکل خاص جایگاه ممتازی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارند و امیدوارم این سفر بتواند در تقویت روابط منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا نقش به سزایی داشته باشد.

رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با شکرگزاری به درگاه خداوند برای زمان‌َشناسی، مسئولیت‌شناسی و حضور باشکوه مردم در پای صندوق‌های رای تصریح کرد: از همه مجریان و ناظران و دیگر دست‌اندرکارانی که با محبت و دلدادگی به انقلاب اسلامی و عشق به مردم زمینه برگزاری انتخابات را فراهم کرده و در حال حاضر نیز مشغول شمارش آرا هستند تا با امانت‌داری کامل نتایج را به مردم اعلام کنند، صمیمانه قدردانی می‌کنم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۱۲ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
خودت را خسته نکن عربها هیچگاه ترقی مارا نخواسته اند
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
با وجود آنکه الجزایر دارای معادن بسیار و درآمد بالای حاصل از فروش گاز طبیعی است، اما فاصله میان قشرهای غنی و فقیر در این کشور زیاد است. وضع صنعت و کشاورزی در الجزایر کساد است و ظرفیت چندانی برای اشتغال ایجاد نمی‌کنند. گردشگری هم برخلاف تونس و مصر، به دلیل محافظه‌کاری و انزوای سیاسی و فرهنگی رژیم هواری بومدین در سال‌های پس از انقلاب ۱۹۶۲، به حاشیه رانده شده و نقشی در اقتصاد این کشور بازی نمی‌کند. بیکاری به ویژه در میان جوانان گسترده‌است و مشکل گرانی و کمبود مسکن هم از قشر متوسط تا قشرها ضعیف‌تر را تحت فشار قرار داده‌است. "قشنگ عین خودمونه"