سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازخوانی توصیه‌های انتخاباتی رهبر انقلاب:

انتخابات عمل صالح است مراقب باشید از دست نرود

گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره انتخابات در مقاطع مختلف انتخاباتی را از نظر می‌گذرانید.

حضرت آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی را عمل صالح دانسته و تاکید کرده‌اند: این عمل صالح باید با شوق و به وقت انجام شود.

گزیده بیانات ایشان درباره انتخابات در مقاطع مختلف انتخاباتی را در ادامه بخوانید.

*شرکت در انتخابات، یک عمل صالح است؛ این عمل صالح را باید با شوق و به وقت انجام داد. بسیاری از کار‌ها هست که زمان آن در یک برهه‌ی خاص است؛ انتخابات از این قبیل است. امروز اگر ما ایرانی‌ها اقدام به انتخاب کردیم، امکانی را برای خود و کشورمان به وجود آورده‌ایم. اگر منِ ایرانی امروز این عمل صالح را انجام ندهم، این‌طور نیست که فردا یا پنج روز دیگر یا ده روز دیگر بشود این را انجام داد؛ نه، تا چهار سال دیگر این عمل صالح قابل انجام دادن نیست.

*انسان مؤمن و خردمند کار را در وقت خود انجام می‌دهد. مردم ما خوشبختانه تا امروز نشان داده‌اند که اهمیت و معنای این کار را می‌دانند. وقتی ما در چارچوب قانونی اساسی پای صندوق می‌آییم و رأی می‌دهیم، در حقیقت به قانون اساسی و به نظام داریم رأی می‌دهیم؛ به هر کس رأی بدهیم.

*واقعا مردم قصد نیت خیر بکنند، قصد خدایی بکنند؛ به قصد ایجاد اعتبار فزاینده برای کشور و استقلال کامل کشور در این کار بزرگ شرکت کنند که نتایجش هم همین هست؛ به عزت ملی، به استقلال ملی پاسخ بدهند؛ یعنی این یک پاسخی به این نیاز بزرگ است. ما دشمنانی داریم و چشم طمع دوخته‌اند، بایستی این انتخاب ما جوری باشد که دشمنمان را مأیوس کند، ناامید کند؛ دقت کنند، با بصیرت، با چشم باز رأی بدهند؛ ان‌شاءالله خدای متعال هم به آن‌ها اجر خواهد داد. این از جمله‌ی حسناتی است که علاوه‌ی بر اجر دنیوی کوتاه مدت و بلند مدت، اجر اخروی هم دارد؛ چه بهتر از این.

*ممکن است شما از یک دولتی خوشت بیاید، از یک دولت دیگری خوشت نیاید؛ دیگری هم از آن دولت دیگر خوشش نیاید، از این دولت خوشش بیاید؛ ممکن است، اشکالی هم ندارد. رقابت‌های انتخاباتی به جای خود، اختلاف‌نظر‌ها به جای خود، حتی انتقاد هم به جای خود، اما دولت و ملت باید همه در کنار هم باشند؛ یعنی اگر در این مملکت یک حادثه‌ای رخ بدهد که تهدیدی برای کشور باشد، دولت و ملت باید هم‌دوش حرکت کنند. نِقار به وجود نیاورید، کدورت به وجود نیاورید، اتحاد دولت و ملت را حفظ کنید؛ این یکی از توصیه‌های بنده است در همه‌ی دولتها. در همه‌ی دولت‌هایی که بنده بعد از رحلت امام مسئولیت داشتم، این توصیه‌ی من بوده است؛ با اینکه دولت‌ها سیاست‌های مختلفی داشتند، جهت‌گیری‌های مختلفی داشتند لکن ملت باید با دولت همراه باشد، اتحاد را حفظ کند؛ این منافات ندارد با انتقاد کردن یا حرف زدن یا مطالبه کردن؛ این‌ها اشکالی ندارد؛ رقابت‌های انتخاباتی به جای خود. قوای سه‌گانه هم باید با هم متحد باشند -دولت، مجلس، قوه‌ی قضائیه- باز این منافات ندارد با اینکه مجلس در قبال دولت به وظایف خودش عمل کند؛ به وظایف قانون اساسی عمل بکند؛ سؤال کند، مطالبه کند، بخواهد، قانونگذاری کند، استیضاح کند و امثال اینها؛ لکن بایستی قوا با هم همراه باشند، در مسائل اساسی کشور باید زیر یک چتر قرار بگیرند؛ همه؛ نیرو‌های مسلح همین‌جور، آحاد مردم همین‌جور. پس این توصیه‌ی سوم ما است: نگذارید احساسات شخصی یا احساسات جناحی یا مطلقاً احساسات، بر منطق غلبه کند.

*من اوایل سال به این انتخابات اشاره کردم آن موقع فاصله زیاد بود، حالا فاصله کم شده. ملّت ایران برای انجام این دو انتخابات باید به بهترین شکل آماده باشد. یک انتخابات، انتخابات مجلس خبرگان رهبری است. اهمّیّت مجلس خبرگان رهبری در آنجا است که در موقع لازم میتواند رهبر مناسب را برای کشور انتخاب کند، و در طول زمان هم میتواند و میباید مراقب حفظ شرایط حیاتی رهبری در شخصِ رهبرِ موجود باشد.

*این اهمیت مجلس خبرگان رهبری است که بایستی ملّت ایران، مردم استانها، دقّت کنند، مراقبت کنند و این انتخابات را به بهترین وجهی برگزار کنند. و، امّا انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیار مهم است. مجلس شورای اسلامی، طبق قانون اساسی، ریل‌گذاری‌کننده‌ی آینده‌ی کشور است. اگر کشور مشکلاتی دارد، برای رفع این مشکلات نیاز به قانونگذاری و حضور مدبّرانه‌ی مجلس شورای اسلامی است؛ اهمّیّت این انتخابات در این است. این دو انتخابات بایستی باشکوه برگزار شود.

*مشارکت قوی، رقابت واقعی، سلامت به معنای حقیقی کلمه، و امنیت انتخابات چهار خصوصیت انتخابات اسفند ماه است. باید به این پرسش پاسخ داده شود که چرا در جمهوری اسلامی انتخابات برگزار میکنیم؟ «جمهوری» و «اسلامی» وابسته‌ی به انتخابات است.

* «جمهوری» یعنی مردم‌سالاری، یعنی حاکمیّت کشور به دست مردم. خب مردم چه جوری در حاکمیّت دخالت کنند؟ هیچ راهی جز انتخابات نیست. بعضی‌ها در مورد لزوم انتخابات اشکال‌تراشی می‌کنند، مردم را دلسرد می‌کنند، توجه نمی‌کنند که اگر انتخابات در کشور نباشد، یا دیکتاتوری است یا هرج و مرج و نا امنی.

*آن چیزی که جلوی بُروز دیکتاتوری و جلوی هرج، مرج، اغتشاش و ناامنی را در کشور می‌گیرد، انتخابات است. انتخابات آن مسیر صحیحی است که مردم می‌توانند به وسیله‌ی آن و از آن مسیر، حاکمیت ملی، مردم‌سالاری و جمهوریت را در کشور تأمین کرد.

*انتخابات می‌تواند، ولی فقیه در کشور انتخاب کند و به وجود آورد یعنی اسلامیت را تأمین کند. انتخابات می‌تواند نمایندگانی را در مجلس شورای اسلامی مستقر کند که طبق مقررات اسلامی و معارف اسلامی، برای مدیریت کشور قوانین تدوین کنند پس بنابراین هم جمهوریت و هم اسلامیت، متکی به انتخابات است. بنابراین، در نظام جمهوری اسلامی، انتخابات ضروری است.

*انتخابات تحول ایجاد می‌کند. بعضی‌ها اسم تحول را می‌آورند، اظهار طرف‌داری از تحول می‌کنند، اما عملا آن چیزی که مقدمه‌ی حتمی تحول است، مورد بی‌اعتنائی‌شان قرار می‌گیرد. با انتخابات می‌شود در کشور تحول ایجاد کرد. صاحبان دیدگاه‌های گوناگون سیاسی و اقتصادی و فرهنگی می‌خواهند تحول ایجاد کنند به نفع دیدگاه سیاسی یا فرهنگی یا اقتصادی خودشان؛ خیلی خب، راهش چیست؟ راهش این است که با انتخابات ــ حالا چه انتخابات مجلس، چه انتخابات مجلس خبرگان، چه انتخابات ریاست جمهوری، چه انتخابات شورا‌ها کسانی را که با آن فکر سیاسی آن‌ها و جهت‌گیری سیاسی یا اقتصادی یا فرهنگی آن‌ها همراهند، سر کار بیاورند، این می‌شود تحول بنابراین پایه‌ی تحول انتخابات است.

*همه‌ی کسانی که مخاطبانی دارند، وظیفه دارند مردم را به انتخابات دعوت کنند. علمای اَعلام، اساتید دانشگاه، اساتید حوزه، صداوسیما، مطبوعاتی‌ها، جوانها، افراد در داخل خانواده، این‌ها همه می توانند منادی انتخابات باشند و مخاطبان خودشان را به انتخابات دعوت کنند؛ آن‌وقت انتخابات، انتخابات پُرشوری خواهد شد. اگر مشارکت ضعیف باشد، مجلس ضعیف خواهد شد و مجلس ضعیف توانایی کامل برای رفع مشکلات نخواهد داشت.

*اگر می خواهیم مشکلات برطرف بشود، باید مشارکت را بالا ببریم؛ این وظیفه‌ی همه است. هر که می خواهد مشکلات کشور برطرف بشود، راهش این است.

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۱۹ ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
حی علی خیر العمل بشتاب برای عمل خیر که همان صندوق رای گیری هست
ناشناس
۰۰:۰۲ ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
ما مردم فردا صبح پای صندوقهای رای مامردم وظیفه خودرا انجام میدهیم نمایندگان هم بعدا قدر این ملت را بدانند وبه وظیفه ایکه بر دوش شان هست به خوبی عمل کنند که دنیا محل گذر هست حق الناس نکنند
ناشناس
۲۲:۰۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
اینایی که نظرمنفی میدن چه در شبکه های رسانه ای واجتماعی و فضای مجازی و چه در فضای حقیقی تعدادشون همین مقدار اندک است. پس دلخوش نکنند . مردم در ۲۲ بهمن ثابت کردن که پای نظام هستن
ناشناس
۲۰:۱۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
به خاطر رهبر عزیز میرم رای میدهم.ان شاالله که رهبر عزیز همیشه در پناه خداوند ودعای امام زمان باشد.
ناشناس
۲۰:۰۴ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
ما حتما خواهیم امد
ناشناس
۱۹:۴۰ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
هر کس میخواهد در آینده خود و کشورش نقشی داشته باشد باید رای بدهد شرکت در انتخابات یعنی اقدام کردن به نظریه و سهیم بودن در آینده محل زندگی و کشور و قانونگذاری...
ناشناس
۱۹:۲۶ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
حزب الله حزب الله جانم فدای رهبر
ناشناس
۱۹:۱۱ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
بله دشمن همیشه بوده و هست ما فراموش نمی کنیم دشمن چقدر خطرناکه امثال داعش .ما از ریشه با این نفرات در جنگیم اما خدایش باید اول هم فکر تک تک هموطنان بود فرقی ندارد تهران باشد یا سیستان. تبریز باشد یا مشهد باید همه مردم طعم عدالت علی بچششند متاسفانه اینطوری نشده کمر زنگ بوده خیلی ها این مزه را درک نکردن آلام پدر خانواده دارد 24ساعته کار می کند هم باید کرایع خانه بده هم خرج خوراک بده هم پوشاک هم درمان خواهشاً به فکر مردم هم باشید هستید خیلی بیشتر
ناشناس
۱۸:۵۱ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
رأی میدهیم تا بر شایستگی انسانی خود بیفزاییم
ناشناس
۱۸:۳۱ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
سلام تورو خدا صدای بنده رو به گوش مسئولین برسونید خسته شدم بنده ۱۱ماه تو نوبت برای دریافت خودرو از ایرانخودرو هستم خودرو دنا پلاس اتومات چندین بار ایران خودرو رفتم مرکز تماسشون رفتم هیچکس هم پاسخگو نیستن
رضا
۱۴:۱۲ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
اینطور که از سخنان آقا فهمیدم ،حضور در انتخابات با رای دادن فرق دارد ،یک کسی میتواند در انتخابات شرکت کند که واجب است و در عین حال اگر نماینده ای برای رای دادن پیدا نکرد میتواند رای به هیچ کدام ندهد ولی به صندوق بیندازد ،همین یعنی ما از نظام حمایت میکنیم.
ناشناس
۰۰:۰۵ ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
موافقم
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
رای میدیم
ناشناس
۱۲:۵۰ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
جانم به فدای زبان پاکت آقای با صفا
ناشناس
۱۲:۲۵ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
به کوری چشم دشمنان این مرز و بوم در انتخابات شرکت می کنیم
ناشناس
۱۲:۲۳ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
وظیفه خود می دانم که در انتخابات شرکت کنم
ناشناس
۱۲:۲۲ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
برای ایران وایرانی رأی می دم
ناشناس
۱۲:۱۰ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
رهبرم ازتوبه یک اشاره ازمابه سردویدن
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
قطعا رای میدهیم به کوری چشم دشمنان خدا
ناشناس
۱۱:۲۹ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
ما می ائیم تا دشمن را نابود کنیم
ناشناس
۱۱:۱۶ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
اونهای که در میان باید مواظب باشن که دچار خیانت در امانت نشوند.
ناشناس
۰۹:۳۰ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
ما به وظیفه شرعی و عرفی و قانونی و انقلابی خود عمل خواهیم کرد و رأی خواهیم داد برای کشوری امن تر و با اقتدار