سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای تأمین‌کنندگان کوروش کمپانی/ پای کدام بنکدار در میان است؟

یکی از مهم‌ترین محور‌ها در بررسی بستر‌های کلاهبرداری کوروش کمپانی از مردم تأمین‌کنندگان آیفون‌های این شرکت هستند که تاکنون این وجه شفاف نشده است.

حدود یک ماه از اعلام کلاهبرداری کوروش کمپانی می‌گذرد و این فرد به خارج از کشور متواری شده است، این اتفاق بازتاب‌های گسترده‌ای به‌دنبال داشته است و هر کس از دیدگاه خود مقصری را معرفی می‌کند، اما باید توجه داشت که مسئله کلاهبرداری از طریق پیش‌فروش آیفون از طریق بستری رخ داد که بیش از یک سال است در خصوص مشکلات آن بحث می‌شود.

در حقیقت موضوع اصلی از رویه رانتی و انجام واردات توسط صادرکنندگانی نشئت می‌گیرد که تخصصی در زمینه واردات موبایل و نظارت بر زنجیره آن ندارند و این واردکنندگان با صادرات برخی محصولات توانسته‌اند مجوز واردات آیفون و برخی دیگر از مدل‌های تلفن همراه را به دست آورند و این آیفون‌ها را بدون توجه به مسئولیت خود برای نظارت بر زنجیره در اختیار بنکداران قرار می‌دهند.

پای کدام بنکداران در پرونده کوروش کمپانی در میان است؟

چنین واردکنندگانی که به‌گفته مسئولان وزارت صمت، عدم تخصص آن‌ها سبب واردات آیفون‌های ۱۳ رفرش و ری‌پک به کشور شده است طبیعتاً نمی‌توانند بر زنجیره فروش نیز نظارت کنند، این در حالی است که در سال ۱۳۹۷ شاهد تشکیل پرونده قضائی و برخورد با واردکنندگانی بودیم که کوتاهی آن‌ها در نظارت بر زنجیره فروش سبب زیان مردم شده بود؛ بنابراین در قدم اول مشکل از رویه رانتی واردات و ناتوانی واردکننده در نظارت در زنجیره فروش آغاز می‌شود، اما در مرحله بعد کالا به دست بنکداران می‌رسد. در خصوص مجموعه کوروش کمپانی این ابهام وجود دارد که چه بنکدارانی به‌عنوان حلقه واسط بین واردکننده و این مجموعه عمل کرده‌اند.

بنکداران یکی از متهمان کلاهبرداری کوروش کمپانی

در حقیقت یکی از بسترسازان اصلی بروز چنین کلاهبرداری از سوی کوروش کمپانی بنکدار یا بنکدارانی بودند که آیفون مورد نیاز این مجموعه برای جلب اعتماد مردم را فراهم کردند و در پیش‌فروش غیرقانونی آیفون مشارکت داشتند.

با توجه به اقدامات انجام‌شده در سال ۱۳۹۷ که به‌دلیل عدم نظارت بر زنجیره فروش با واردکنندگان برخورد شد، می‌توان گفت که ظرفیت قانونی برای برخورد با بنکداران و واردکنندگانی که در پیش‌فروش آیفون و کلاهبرداری پانزی مشارکت داشتند وجود دارد، بنابراین این انتظار وجود دارد تا نهاد‌های ناظر به این موضوع ورود کنند و کل زنجیره را مورد پیگرد قرار دهند تا دیگر شاهد بروز موارد مشابه نباشیم.

منبع: تسنیم

برچسب ها: کلاهبرداری ، آیفون
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۱۸ ۰۸ اسفند ۱۴۰۲
آخر تلفن همراه خیلی واجبه که پیش خرید بکنند ؟
مگر طمعه سود کلان داشتند !!!
یه روز مسکن
یه روز زمین
یه روز خودرو
یه روز ارز
یه روز طلا
یه روز بورس
یه روز....
و این قصه غصه همچنان ادامه دارد !
کی عبرت بشود الله اعلم.
جاهایی که دوست داریم نظارت دولت نباشد مخفی کاری می کنیم !
جاهایی که سرمون کلاه میزارند گله از عدم نظارت دولت می کنیم!
بعدش،بعدش میریم سراغ قوه قضایی و انتظار داریم که عند المطالبه قاضی القضات از یه جایی مالمون را پس بده !!!!
امان از اینهمه شعور و غرور و عقلانیت و....!!!
علی
۱۹:۲۶ ۰۸ اسفند ۱۴۰۲
انسان یا از روی نیاز یا از روی طمع به همچین شرکت هایی اعتماد میکند نهاد ها هیچ کاری از دستشان برنمیاد منتها وزارت صمت میتواند این جرایم را کاهش دهد وزارت صمت میتواند با کاهش تعرفه به کالاهای با کیفیت چه خودرو چه لوازم خانگی یا گوشی واردات رو اسان کند الان خودرو های وارداتی هم اماده انفجار هستن چون واردات خودرو اروپایی وژاپن ممنوع هست شرایط مهیاست برای کلاهبرداری
ناشناس
۱۷:۳۹ ۰۸ اسفند ۱۴۰۲
پولش از صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و فولاد آمده و گردش مالیش از بانک، گیر دادید به واردات چایی ، چایی پوششه اصل بانک و نفت را درست کنید
ایرانی
۱۷:۲۷ ۰۸ اسفند ۱۴۰۲
اصولا چراارزی که برای واردات گوشی های آیفون میشه صرف ورودخودروارزان نمیشه؟
ناشناس
۱۵:۲۴ ۰۸ اسفند ۱۴۰۲
الان چرا مردم از شرکت مشابه که همین صورت گوشی فروخته و تحویل هم نمیده شکایت نمیکنن تا دستگاه قضایی پیگیری کنه؟ مقصر مردم هستن تا طرف فرار نکنه شکایت نمیکنن فکر میکنن اخلاقی نیست برای سه چهار ماه دیرکرد شکایت کرد!