سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش خسارات احتمالی کسب و کارها با استفاده از فضای سندباکس

هدف از ایجاد سندباکس، ترویج نوآوری، افزایش رقابت‌پذیری و رفع موانع نظارتی است.

نشست خبری رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، یا موضوعیت سندباکس، با حضور رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و معاونان این سازمان برگزار شد.

محمد خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات کشور در این نشست بیان کرد: در سال ۹۸ مصوبه‌ای توسط سازمان تنظیم مقررات شورای عالی فضای مجازی به عنوان نظام مدیریت یکپارچه منتشر و از سال گذشته دبیرخانه‌ای برای محیط‍‌ های آزمونگری در وزارت اقتصاد تشکیل شد.

او با اشاره به دو شکل مختلف محیط‌های آزمون که یکی توسعه ای و دیگری نظارتی است، گفت: بحث ما مربوط به محیط‌های آزمون‌گری نظارتی است تا اگر کسب و کاری قصد فعالیت در زمینه‌ای را دارد که قوانین مشخص برای آن وجود ندارد، در این محیط کار کند.

گفتنی است سندباکس نظارتی یک محیط کنترل شده و تحت نظارت است که این امکان را برای شرکت‌های نوآور فراهم می‌کند تا محصولات، خدمات و مدل‌های کسب و کار نوآورانه خود را در مقیاس کوچک آزمون کنند. کوچک بودن مقیاس آزمایش و نیز نظارت‌های اعمال شده از سوی رگولاتور، میزان  خسارات را کاهش می‌‌دهد.

خوانساری توضیح داد: کسب و کار باید درخواست خود را به دبیرخانه مرکز ارائه کند. مرکز تشخیص می‌دهد که این کسب و کار به کدام بخش مربوط است و آن را به همان بخش متصل می‌کند.

او اضافه کرد: محیط تنظیم‌گری مربوط به کسب و کارهای مربوط به وزارت ارتباطات مانند موضوعات نوآورانه در حوزه پست، هوش مصنوعی، شبکه ملی اطلاعات، امنیت سایبری و غیره در سازمان فناوری محیط تنظیم‌گری خود را می‌گذرانند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه محیط آزمون تنظیم‌گری در حال ارجاع به وزارت ارتباطات است، افزود : پس از بررسی‌های اولیه پیشنهاد سند مصوبه‌ای برای چشم‌پوشی از برخی قوانین طراحی می‌شود تا کسب و کار بتواند ایده خود را بیازماید و با مشخص شدن مشکلات برای رفع آن تلاش کند.

به گفته وی، کسب و کارها پس از ورود به این محیط که حدود ۶ ماه تا یک سال طول می‌کشد، می‌تواند همه مسائل در مسیر رشد خود را کشف کند و مسیر شکوفایی خود را بیابد.

 حامد منکرسی، معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز با بیان اینکه  سندباکس قرار است به اکوسیستم نوآوری کشور کمک کند، افزود: هدف اصلی این است که بتوانیم در فرایند تنظیم‌گری، مشارکت بخش خصوصی را داشته باشیم.

 به گفته وی تا کنون نهادهایی چون وزارت بهداشت، بیمه مرکزی، بانک مرکزی، سازمان بورس، وزارت صمت، وزارت فاوا موفق به دریافت مجوزی توسعه سندباکس شده‌‌اند.

او همچنین به مباحثی چون هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، کلان داده، هوشمندسازی، رایانش ابری و واقعیت افزوده و مجازی به عنوان کسب و کارهای مرتبط با فناوری‌های نوظهور حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد. 

منکرسی گفت: ارائه دهندگان خدمات دولت الکترونیک، خدمات نوین ارتباطی و مراکز داده،‌ پلتفرم‌های توسعه و زیرساختی، ارائه دهندگان پایه شبکه ملی اطلاعات و خدمات ارزش افزوده از کسب و کارهای حوزه خدمات مرتبط به تکالیف وزارت ارتباطات هستند.

معاون اعتبار بخشی سازمان فناوری اطلاعات همچنین درباره حفظ حریم شخصی کاربران بیان داشت: : فضا کنترل شده است و این تضمین داده می شود که امنیت تامین می‌شود.

 خوانساری در پایان درباره بخش خصوصی گفت: در فناوری های جدید بخش عرضه فناوری بر عهده بخش خصوصی است. از آن سمت دولت با ایجاد قوانین و مقررات سعی می‌یکند هم تسهیل گر باشد هم موانع ایجاد نکند. محیط آزمون تنظیم گری این قابلیت را ایجاد می‌کند که در زمان و فضاس محدود یک مجموعه نوآور بتواند با چشم پوشی از یک سری موانع دست و پا گیر با اجازه هایی ک گرفته می‌شود رشد کند

 او گفت: مرکز ملی فضای مجازی می تواند از نگرانی هایث که در خوزه قانون گذاری برای فناوری جدید وجود دارد آگاهی پیدا کرده و بر آن مبنا تصمیم منطقی و دقیق تر بگیرد. در واقع این یک همکاری بین بخش خصوصی و دولتی است که فضا را برای ایجاد نو آوری در فضای مجازی فراهم می‌کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.