سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عجیب‌ترین حکم‌های تاریخ فوتبال ایران

در این مطلب به عجیب‌ترین حکم‌ها و اتفاقات فوتبال ایران پرداخته شده است.

تاریخ فوتبال ایران فراز و نشیب‌های بسیاری داشته است. پر از اتفاق‌های خوب و به یاد ماندنی و پر از افسوس و حسرت ها، پر از اتفاق‌های دلنشین و پر از اتفاق‌های غیر حرفه‌ای و زننده! فدراسیون فوتبال و کمیته انضباطی هم مستثنی از این اتفاقات نیستند. در طول این تاریخ حکم‌هایی توسط این کمیته صادر شده که مرور آن‌ها علامت تعجب بزرگی را بالای سر مخاطبان ایجاد می‌کند. روزگاری که ژل زدن به مو محرومیت داشت و حتی بستن کش یا زدن تل‌های مخصوص برای بازیکنانی که مو‌های شان بلند بود. در معروفترین این اتفاق‌ها علیرضا نیکبخت واحدی سردمدار بود؛ طوری که او در واکنش به اینکه ممکن است به خاطر ژل زدن و تل زدن محرومش کنند این تیتر معروف را به خبرنگاران داد: «تل می‌زنم، ژل می‌زنم، گل هم می‌زنم.»

در این مطلب عجیب‌ترین احکام کمیته انضباطی را مرور کرده ایم که در زیر می‌خوانید:

سرمربی ممنوع المصاحبه/ وقتی زبان دایی را بریدند

علی دایی را همه می‌شناسند، آقای فوتبال ایران! شاید کمتر کسی مصاحبه تند وتیز علی دایی علیه داوران را به یاد بیاورد. هنگامی که دایی سرمربی پرسپولیس بود به دلیل مشکلات مالی تیمش طی چند ماه بار‌ها به فدراسیون نشین‌ها به ویژه علی کفاشیان حمله کرده بود. او بر این عقیده بود که داوران علیه تیمش سوت می‌زنند و چند مصاحبه تند نیز علیه آن‌ها و فدراسیون انجام داد. مصاحبه‌هایی که از طرف کمیته انضباطی بی پاسخ نماند! علی دایی آن زمان ممنوع المصاحبه شد و اگر این حکم را زیر پا می‌گذاشت جریمه نقدی فعال می‌شد و محرومیت از همراهی تیمش.

مربیان منشوری! / فقط لیگ برتر باید تمیز باشد

یکی دیگر از عجیب‌ترین حکم‌های تاریخ فوتبال ایران مربوط به مربیان منشوری بود! "ف - ک "‌های معروف که محرومیت شان سر و صدای عجیبی را به راه انداخت؛ آن هم به این دلیل که آن‌ها فقط از حضور در لیگ برتر محروم بودند و منعی برای مربیگری در لیگ دسته اول نداشتند! سوال اینجاست که آیا منشوری بودن فقط در لیگ برتر مورد داشت و در لیگ دسته اول هر کسی آزاد بود هر کاری انجام بدهد؟ آن سال‌ها خیلی از " ف - "‌ها در لیگ دسته اول مربیگری کردند و هیچ اتفاقی هم نیفتاد. گویا که فضای لیگ یک به مربیان سالم و توانمند نیاز نداشت وفقط لیگ برتر است که باید در محیطی سالم برگزار شود!

محرومیت بازیکن برای سال آینده!

بازیکن عراقی استقلال به دلیل به زبان آوردن انتقاد‌های تند علیه نوع اداره فوتبال در ایران یک سال محروم شد! این خبر سال ۱۳۹۴ عجیب سر و صدای زیادی به پا کرد. جاسم کرار بازیکن عراقی استقلال که در آن دوره برای استقلال توپ می‌زد گویا از وضع اداره این باشگاه چندان راضی نبود که این اتفاق منجر به انتقاد او از این باشگاه شد، که انتقاد جاسم هم بی پاسخ نماند و او یکسال از بازی برای استقلال محروم شد! نکته عجیب حکم کرار، محرومیت یک ساله او بود که البته این محرومیت از فصل آینده برای او منظور می‌شد، زمانی که کرار در فوتبال ایران حضور نداشت!

البته این حکم از طرف کرار هم بی پاسخ نماند و با یک جمله «دیگر به فوتبال مسخره ایران برنمی گردم» روبرو شد.

نیکبخت واحدی: اصلا منشور اخلاقی را با من ساختند. من را محروم کردند، چون ژل می‌زدم. نفرین من برای افرادی که این حکم‌ها را علیه من دادند.

استراحت اجباری بازیکنان! / در تیم ملی بودند، خسته شدند

سال ۱۳۹۵ فدراسیون طی نامه‌ای با امضای دبیر سازمان لیگ از باشگاه‌ها خواست به بازیکنان ملی پوش از ۱۶ تا ۳۰ خرداد استراحت بدهند تا در تمرینات شرکت نکنند. نکته جالب توجه اینجاست که تیم ملی فوتبال از ۳۱ خرداد ماه قرار بود اردوی آماده سازی خود را مجددا شروع کند و با این حساب تا اواخر تیر ماه باشگاه‌ها نمی‌توانستند بازیکنان ملی پوش خود را در اختیار داشته باشند؛ اما همه چیز اینجا تمام نشد مشکل اینجا بود که لیگ برتر هم از ۶ مرداد ماه آغاز می‌شد. گل بود به سبزه نیز آراسته شد!

گویا دوستان عزیز لیگ برتری باید فردای استراحت خود به زمین می‌رفتند و مسابقه می‌دادند!

علیرضا نیکبخت واحدی. وقتی این اسم را می‌شنویم به یاد انواع حواشی فوتبالی و البته غیرفوتبالی می‌افتیم. نیکبخت همان جوان مشهدی است که یک شبه ره صدساله را طی کرد و با حضور در تیم استقلال، خیلی زود تبدیل به یک ستاره پرحاشیه شد. نیکبخت البته همانقدر که در حاشیه قوی بود، از لحاظ فنی هم تحسین کارشناسان را برمی انگیخت و در آن روز‌ها نوید ظهور یک چپ پای تمام عیار را بعد از رضا شاهرودی و مهرداد میناوند در فوتبال ایران می‌داد. علیرضا به سرعت جای خود را در تیم ملی باز کرد و ملی پوش شد! البته این داستان شیرین و زیبا به سرعت تمام و تبدیل به یک قصه تلخ با پایانی ناراحت کننده شد. سال ۱۳۸۷ علیرضا به دلیل شرکت در یک مهمانی و شرکت نکردن در اردوی تیم ملی از تیم ملی کنار گذاشته شد و در حکم او امده بود تا تمام پاداش‌هایی که گرفته بود را هم باید پس بدهد. داستان البته به اینجا ختم نشد و آن سال این بازیکن را ۱۰۰ میلیون ریال هم جریمه نقدی شد!  

ژل می‌زنم، تل می‌زنم، گل هم می‌زنم!

کمیته اخلاق فدراسیون محمد دادکان را تقریبا کمتر کسی است که یادش نیاید. یکی از عجیب‌ترین قانون‌های آن زمان ممنوعیت ژدن ژل و بلند کردن مو برای بازیکنان فوتبال بود! علیرضا نیکبخت ستاره پرحاشیه مشهدی هم در واکنش به این قانون کمیته اخلاقی طی یک مصاحبه گفت: «ژل می‌زنم تل می‌زنم گل هم می‌زنم!» نیکبخت سال‌ها بعد در گفت و گویی در خصوص آن محرومیت کسانی که باعث و بانی این اتفاق شدند را نفرین کرد و گفت: «اصلا منشور اخلاقی را با من ساختند. من را محروم کردند، چون ژل می‌زدم. نفرین من برای افرادی که این حکم‌ها را علیه من دادند این است که خدا کند یک روز به جای ما زندگی کنند. به من می‌گفتند اگر کسی جای تو بود یا معتاد می‌شد یا کارتن خواب. من قبل از اینکه به استقلال بروم هم کتیرا می‌زدم که حالا سوسول بازی شده و ژل می‌زنیم!»

کارت قرمزی که دوران حرفه‌ای را تمام کرد پ پایان پیام

این بازیکن بسیار با استعداد بود، اما چون پرسپولیسی بود او را نابود کردند! این جمله را سید جلال حسینی دو سال پیش گفت، اما حقیقت چیست؟

داستان محرومیت پیام صادقیان به زمانی برمی‌گردد که او در هفته دوم لیگ چهاردهم از محمدرضا اکبریان، داور بازی فولاد - پرسپولیس کارت قرمز مستقیم گرفت و با دست به قاضی میدان ضربه زد. برای صادقیان محرومیتی سه ماهه در نظر گرفتند، محرومیتی که در نگاه اول برای پیام که جوانی با استعداد و درخشان در فوتبال ایران بود خیلی سنگین نبود، اما همین محرومیت سه ماهه که علی دایی نوید آن را می‌داد، پیام را از این رو به آن رو کرد و عملا پایان دوران حرفه‌ای پیام صادقیان از همین محرومیت شروع شد!

زندان، باب اسفنجی و محرومیتی دوباره!

سوشا مکانی به خاطر جنجال‌هایی که در زندگی شخصی اش به وجود آمد رسما با حکم قضایی راهی زندان شد. در آن مقطع، اما کمیته اخلاق هیچ پرونده جداگانه‌ای برای دروازه بان پرسپولیس تشکیل نداد و سوشا بعد از چند هفته و آزاد شدن از زندان دوباره به ترکیب تیمش بازگشت! منتهی به محض این که در پایان فصل مکانی از پرسپولیس جدا شد، به خاطر انتشار عکس با لباسی جنجالی باب اسفنجی، سوشا توسط کمیته اخلاق چند ماه از حضور در میادین محروم شد.

عقب نشینی کمیته اخلاق پس از گرفتن عکس با یک خانم بد حجاب

چند سال قبل رسما اعلام شد که سید مهدی رحمتی و چند بازیکن استقلال به خاطر گرفتن عکس یادگاری با یک خانم بدحجاب در اردوی خارجی آبی پوشان با محرومیت سه جلسه‌ای توسط کمیته اخلاق رو به رو شده اند. در آن مقطع باشگاه استقلال، رسانه‌ها و اهالی فوتبال به دفاع از رحمتی و بازیکنان استقلال پرداختند. این دروازه بان هم با انتقاد شدید از حکم صادرشده تأکید کرد اگر این رأی اجرایی شود رسما از دنیای فوتبال خداحافظی می‌کند! این چالش به وجود آمده هم البته درنهایت با عقب نشینی کمیته اخلاق ختم به خیر و حکم محرومیت با رایزنی‌های انجام شده لغو شد.

روزی که خالکوبی، دیگر محرومیت نداشت!

احضار اشکان دژاگه و سردار آزمون دو ستاره مطرح تیم ملی به کمیته اخلاق به خاطر خالکوبی هم از جنجال‌های تاریخی به وجود آمده از زمان دایر شدن کمیته اخلاق در فوتبال ایران بود. تشکیل پرونده برای این دو بازیکن و شایعه محرومیت آن‌ها به قدری در فوتبال ایران سروصدا به پا کرد که باز هم باعث ورود کی روش به ماجرا و دفاع از حقوق بازیکنان اش شد. در آن مقطع باز هم رأی کمیته اخلاق توسط علی کفاشیان، رئیس وقت فدراسیون فوتبال وتو شد و با توجه به سوابق قبلی شرایطی به وجود آمد که تمام اعضای کمیته اخلاق در اعتراض به سیاست‌های فدراسیون و ز یر سوال رفتن جایگاه و شأن خود از کار استعفا بدهند.

منبع: خبرآنلاین 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.