سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران جزء تولیدکنندگان برتر محصولات پروتئینی

بنابر آمار‌های موجود، از ظرفیت‌های بالایی در تولید مرغ، تخم‌مرغ و گوشت قرمز برخوردار هستیم به طوریکه علاوه بر تامین نیاز بازار داخل، امکان صادرات هم وجود دارد.

 بنابر آمارهای موجود ایران در تولید مرغ و تخم مرغ از جایگاه مناسبی در بین دیگر کشورها برخوردار است و در حوزه تولید گوشت قرمز هم این پتانسیل و ظرفیت وجود دارد که به صادرکننده تبدیل شود.

طبق آمارهای اعلامی مسئولان تشکل ها در شرایط کنونی بدون ایجاد ظرفیت واحدها، پتانسیل تولید سالانه ۳ میلیون تن مرغ و یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزارتن تخم مرغ در کشور وجود دارد، درحالیکه حداکثر نیاز مرغ در بازار داخل ۲ میلیون و ۳۰۰ تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن و تخم مرغ هم یک میلیون تا یک میلیون و ۱۰۰ هزارتن است. لذا با اتخاذ سیاست های مناسب می توان ارزآوری قابل توجهی از محل صادرات داشت. همچنین ظرفیت های بالقوه ای در حوزه گوشت قرمز وجود دارد که در صورت ایجاد زیرساخت می توان آن را به بالفعل تبدیل کرد.

در همین ارتباط  مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه پتانسیل خودکفایی در گوشت قرمز وجود دارد، گفت: ده ها سال است که سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن گوشت قرمز از طریق واردات تامین می شود، اما اعتقاد ما برآن است که در داخل کشور ژن هایی وجود دارد که اگر کارهای پرورشی انجام دهیم، امکان خودکفایی در دام سبک و سنگین وجود دارد.

به گفته او، برنامه ریزی در حوزه خودکفایی گوشت قرمز شروع شده و خودکفایی در حوزه گوشت قرمز نیاز به برنامه بلندمدت دارد.

نوروزی ادامه داد: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته مبنی بر لقاح نژاد دام های کشور با نژادهای پرتولید پیش بینی می شود که در سنوات آتی به خودکفایی در حوزه گوشت قرمز برسیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: با توجه به مراتع مناسب، امکان خودکفایی در حوزه دام سبک با انجام کارهای علمی وجود دارد.

رئیس سازمان دامپزشکی گفت: در حال حاضر ماهانه حدود ۱۵۰ میلیون قطعه در کشور جوجه‌ریزی می‌شود و تولید گوشت مرغ به بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سال رسیده است.

پتانسیل صادرات مرغ به بازارهای هدف وجود دارد

علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: در سنوات گذشته ایران رتبه هفتم و هشتم تولید مرغ در دنیا را دارا بود، حال افزایش تعداد دوره جوجه ریزی بر ارتقای رتبه تاثیری ندارد و تنها منجر به ارتقای کیفیت می شود.

به گفته او، با توجه به پتانسیل صنعت مرغداری امکان صادرات علاوه بر تامین نیاز داخل وجود دارد، اما نیازمند ایجاد زیرساخت و ابزارهای لازم است که از الان نمی توان رقم دقیقی برای صادرات اعلام کرد.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به جوجه ریزی ۱۵۲ میلیون قطعه ای در دی و بهمن بیش از ۲۶۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می شود که براین اساس روزانه حدود ۹ هزار تن مرغ در سطح بازار عرضه می شود، درحالیکه حداکثر نیاز بازار ۷ هزار و ۵۰۰ تن است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه صادرات مرغ نیازمند ایجاد زیرساخت های لازم است، افزود: اگر به نحوی کشتارگاه ها در تولید مرغ سایز همکاری کنند و با پذیرش مرغ با وزن ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ در بین مردم، تولیدکنندگان به این سمت و سو روند و از طرفی بازاریابی در بازارهای هدف انجام شود، بی تردید امکان صادرات مازاد به بازارهای هدف وجود دارد. اما در شرایط کنونی مازاد توسط پشتیبانی امور دام باید از سطح بازار جمع آوری شود.

او گفت: با توجه به پتانسیل صنعت مرغداری بعد از ایجاد زیرساخت های لازم صادرات، در حفظ بازارها باید کوشا باشیم به طوریکه اتخاذ برخی تصمیمات در راستای تنظیم بازار داخل، صادرات را تحت شعاع قرار ندهد.

 ایران هشتمین تولیدکننده تخم مرغ در دنیا

حمیدرضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: علی رغم آنکه ۹۰ درصد کشورهای دنیا مشکل تامین تخم مرغ دارند، اما اکنون ارزانترین تخم مرغ در ایران تولید می شود.

به گفته او، با توجه به صنعت پیشرفته واحدهای مرغ تخم گذار، اکنون ایران رتبه ۸ تولید تخم مرغ در دنیا را داراست.

کاشانی ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که سال آینده تولید تخم مرغ با رشد حداقل ۵ درصدی به یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن برسد، همچنین پتانسیل تولید یک میلیون و ۴۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن تخم مرغ در کشور بدون ایجاد واحد جدید در کشور وجود دارد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن وضعیت کنونی تولید تخم مرغ را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: برآوردها حاکی از آن است که تولید تخم مرغ  اسفند به ۱۱۵ هزار تن برسد که حداقل ۱۰ هزار تن از این میزان مازاد بر نیاز کشور است.

او گفت: با وجود آنکه تولید در بالاترین حد خود قرار دارد، از این رو نه تنها هیچ نگرانی بابت تامین نیاز کشور نداریم، بلکه بدلیل شرایط مساعد تولید، صادرات رکورد زده است.

نیازی به واردات گوشت قرمز نداریم

سید احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران گفت: بنابر آمار، ایران در حوزه تولید گوشت قرمز از جایگاه مناسبی برخوردار است به طوریکه در صورت حمایت از تولیدکننده نیازی به واردات نداریم.

به گفته او، با توجه به افزایش هزینه های تولید، امکان رقابت تولیدکنندگان با گوشت وارداتی که ۱۰۰ درصد آن یارانه است، وجود ندارد.

مقدسی ادامه داد: با توجه به پتانسیل صنعت دامپروری علاوه بر امکان تامین ۱۰۰ درصدی نیاز بازار داخل، امکان صادرات به بازارهای هدف وجود دارد.

رئیس انجمن صنفی گاوداران گفت: بنابر آمار در شرایط کنونی پتانسیل تولید سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز در کشور وجود دارد که با احتساب سرانه مصرف داخل این میزان مازاد بر نیاز کشور است، حال در صورت حمایت از تولیدکنندگان امکان افزایش تولید وجود دارد.

با توجه به پتانسیل و ظرفیت واحدهای مرغداری گوشتی مرغ تخم گذار و دامپروری از جایگاه مناسبی در دنیا برخوردار هستیم که با اعمال سیاست های حمایتی مناسب، امکان افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی و حضور پررنگ در بازارهای هدف وجود دارد. از این رو انتظار می رود که مسئولان با اتخاذ سیاست های حمایتی مناسب، تولیدکنندگان را به امر تولید ترغیب و تشویق کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۰۲ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
خانواده ما سالی ۲ کیلو گوشت مصرف میکنن حالا میگن سرانه مصرف ده کیلو برای هر نفر چه کسانی هستن؟
فلفل
۱۱:۴۱ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
صادر کنید تا گوشت کیلویی ۶۰۰ هزار بشود کیلویی شش میلیون تومان و مرغ کیلویی ۱۰۰ هزار بشود کیلویی یک میلیون تومان .
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
احسنت خدا قوت
ناشناس
۱۱:۰۵ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
روزنامه آرمان امروز: نسبت به کاهش خطرناک سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور هشدار داده است.
در میانه‌ی اردیبهشت سال ۱۴۰۱ بود که مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت بسته‌بندی گوشت و مواد پروتئینی کشور از کاهش مصرف سرانه گوشت ایرانیان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در سال را ۴ کیلوگرم در سال به ازای هر نفر اعلام شده است. اما آنچه واقعیت دارد چیزی حدود ۳ کیلوگرم است که باید گفت این آمار برای هر جامعه‌ای نگران‌کننده است. در اسفند سال ۹۹ نیز رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام کشور با اشاره به نوسان بازار در آن زمان گفته بود: بنا بر آمار امسال، میزان مصرف گوشت قرمز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد کاهش‌یافته است. حتی با در نظر گرفتن آمار رسمی نیز وضعیت سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران هم رده کشورهایی چون یمن و نیجریه است و حتی سرانه مصرف گوشت قرمز ایران پایین تر از کره شمالی است. "خجالت بکشید واقعا"
ناشناس
۱۰:۴۶ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
بله بله