سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بساط مشاوران املاک غیر مجاز با راه اندازی سامانه خودنویس برچیده می‌شود

با راه اندازی سامانه خودنویس دیگر امکان فعالیت مشاوران املاک غیر مجاز در تهران وجود ندارد و از خردادماه حدود ۸۶هزار قرارداد اجاره ثبت شده است.

در حالی که به انتهای سال نزدیک می‌شویم و به طور معمول بازار  مسکن و خرید وفروش در این ایام با رونق روبرو شده است که دولت از ماه گذشته اقدام به راه اندازی سامانه خودنویس کرده است که  از این  طریق بتواند بخشی از حباب های بازار  اجاره را بکاهد. بر اساس این گزارش  طبق قانون جهش تولید مسکن، وزارت صمت مکلف شد که سامانه معاملات املاک و مستغلات اتحادیه مشاوران املاک را به وزارت راه و شهرسازی انتقال دهد. همچنین مطابق ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن، امکان تنظیم قرارداد بین موجر و مستأجر بدون هیچ گونه وجهی در سامانه خودنویس نیز فراهم شد.

۱۳ سال گذشته سامانه «ایران املاک» راه‌اندازی شد اما به دلیل عدم توسعه این سامانه، سامانه جدیدی با عنوان «سامانه خودنویس» با قابلیت همان سامانه ایران املاک از طریق شرکت‌های دانش بنیان دانشگاه تهران راه‌اندازی شد.

در همین رابطه پیش از این علی ساسانی دستیار و مشاور معاون مسکن و ساختمان در خصوص سامانه خودنویس، گفته بود:  تنها مزیت سامانه خودنویس نسبت به سامانه ایران تکلیف قانونی آن  است همچنین تکلیف قانونی جدیدی یعنی امکان تنظیم قرارداد املاک برای مشاوران املاک و مردم نیز مهمترین مزیت این سامانه محسوب می‌شود. به دلیل قدیمی بودن و مشکلات خود سامانه، سامانه ایران املاک کلاً از دسترس خارج شده است.

ثبت ۸۶ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس

دستیار و مشاور معاون مسکن و ساختمان  بیان کرد: حدود  ۸۶ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس ثبت شده است. البته بخشی از افرادی که قراردادهای خود را در سامانه خودنویس ثبت کرده‌اند، مشاوران املاک بودند. سامانه خودنویس از خرداد ماه امسال رونمایی شده اما تقریباً به صورت جدی از یک ماه پیش راه‌اندازی شد. این سامانه امروز قراردادهای اجاره ملک را ثبت و برای آنها کد رهگیری صادر می‌کند.

ساسانی تاکید کرد: سامانه املاک و اسکان با سامانه خودنویس متفاوت است. در واقع سامانه املاک و اسکان یکی از بهترین ابزارهای جمع آوری و سرشماری اطلاعات ملکی جهت بررسی وضعیت املاک در کشور است. برای اینکه سامانه خودنویس مرجع رسمی کلیه معاملات قرار بگیرد یا باید به صورت کلی امکان ثبت قرارداد در سامانه قبلی را قطع می‌کردیم یا به مرور.

براساس این گزارش  پیش از این با راه اندازی این سامانه اعلام شده بود که امکان تعطیل شدن مشاوران املاک وجود دارد اما این موضوع را هادی عباسی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی به صورت کامل رد کرد و گفت: به هیچ عنوان امکان جمع شدن و یا تعطیل شدن مشاوران املاک وجود ندارد بلکه با راه‌اندازی این سامانه بساط  تمامی  مشاوران املاک غیر مجاز برچیده می شود‌.

همچنین در همین رابطه داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران به باشگاه خبرنگاران گفت: به هیچ عنوان امکان تعطیلی مشاوران املاک در تهران  وجود  ندارد اما می توان گفت که این سامانه هنوز کامل  نشده و اطلاعات به صورت کامل وارد نشده است دولت که اعلام کرده است تا پایان سال تمامی قرارداد های اجاره به سامانه خود نویس متصل می شود بنابراین باید تمامی اطلاعات قراردادهای که پیش از این منعقد شده بود وارد این سامانه شود تا بتوان امکان تمدید قرارداد هم فراهم شود‌.

همچنین در این زمینه  حسین جنتی مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تمامی متقاضیان می‌توانند در ۲۴ ساعت شبانه روز قراردادهای اجاره خود را در سامانه خودنویس ثبت کنند و این یک امکان رایگان برای ثبت رسمی قراردادهای اجاره و خدمت جدیدی است که توسط معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی ارائه شده است.

وی  اظهار کرد: شرط ثبت معاملات اجاره در سامانه خودنویس، ثبت اطلاعات ملکی در سامانه املاک و اسکان است. پیش از این ثبت در سامانه مذکور مبتنی بر داشتن توکن بوده اما در سامانه جدید تمامی اقدامات مبتنی بر سیم کارت است و مشاوران املاک باید مجوز صنفی و شناسه یکتا جهت ثبت قرارداد ها داشته باشند. این امکان یک ابزار کار تخصصی برای مشاوران املاک هم است که امیدواریم به قانونمند شدن فعالیت‌های این صنف مهم کمک بسیار خوبی بکند.

جنتی  اظهار کرد:  طبق قانون همه فعالان اقتصادی از جمله مشاوران املاک باید تا پایان سال ۱۴۰۲ مجوزهای قدیمی خود را به مجوزهای جدید دارای شناسه یکتا تبدیل کنند و در حال حاضر تنها مشاوران املاکی که شناسه یکتا دارند قادر به ثبت قرارداد در سامانه خودنویس هستند و بابت این کار حق العمل کاری هم دریافت می‌کنند.

براساس این گزارش  در پایان دوره انتقال، اطلاعات سامانه املاک و مستغلات را کاملاً به سامانه خودنویس انتقال خواهد یافت، چراکه پشتوانه تمامی قراردادها سامانه خودنویس خواهد بود اما به دلیل اینکه در سامانه املاک و مستغلات نوع قراردادهای متفاوت‌تر از سامانه خودنویس است بنابراین مشاوران املاک  تنها می‌توانند با یک شماره به سامانه املاک و مستغلات مراجعه کنند.

گفتنی است تمامی قراردادها در سامانه خودنویس باید براساس ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان باشد و در صورتی که متقاضی این اطلاعات را ثبت نکند امکان انعقاد قرارداد اجاره بین موجر و مستأجر وجود نخواهد داشت.

 بررسی های میدانی هم حاکی از آن است که بسیاری از مستاجران و متقاضیان از راه اندازی این سامانه راضی هستند و اعلام می کنند که این سامانه نقش موثری در براندازی دلالان و مشاوران غیر مجاز داشته و از این پس امکان ورود مشاوران املاک غیر مجاز به بازار اجاره مسکن وجود ندارد‌.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
حسن
۱۰:۴۵ ۲۸ شهريور ۱۴۰۳
والله بغل دست من توشیراز یک بنگاه هست یک زمین فرختند ۵۰۰ میلیون کلاه گذاشتن سرطرف بعدش میگن رزق زن وبچه مان هست .حتی دیپلم هم ندارند خاک برسرایران ومملکت ایران
که عرضه ساماندهی مسکن رونداره
ایرانی
۱۰:۲۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
بر عکس برای بنگاههای بدون مجوز بهتر شد دست سامانه خود نویس درد نکند و ممنون از دولت حالا دیگه با استفا ده از طرفین قرارداد به راحتی مشاورین املاک بدون مجوز با استفاده از خود متعاملین کد رهگیری میگیرد
ایرانی
۱۰:۱۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
بر عکس برای بنگاههای بدون مجوز بهتر شد دست سامانه خود نویس درد نکند و ممنون از دولت حالا دیگه با استفاده از طرفین قرارداد به راحتی مشاورین املاک بدون مجوز با استفاده از خود متعاملین کد رهگیری میگیرد
ناشناس
۱۵:۳۰ ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
سلام شما برای بهترین کار که درست بشه برای مردم سامانه که درست کردین درسته ولی قول نامه کتبی که مینویسن املاک اینا جم کنید بزارین فقط سامانه ای باشه تا بنگاهای که مردم به اتیش میرسونن شما شاهد اینا بشین
Esmail
۱۸:۱۸ ۰۸ اسفند ۱۴۰۲
باسلام به نظربنده باید درقسمت اجاره کمیسیون نگیرن املاکیها درعوض اتحادیه به صورت حق العملکاری بهشون پرداخت کنه
وگرنه امنیت روانی کم میشه توجامعه بایدیک کسی باشه به مستاجرملک موردنظرشونومعرفی کنه یاموجرملکشومعرفی کنه
بعدشم به حداقل تنظیم قرا دادمطلع باشه
سید مهدی
۱۸:۵۶ ۰۶ اسفند ۱۴۰۲
اگر منظور از مشاورین غیر مجاز دلال های ملک باشه بساطی ندارند که بر چیده بشه ،وقتی بحث از پتانسیلها و کارایی اشخاص واسطه و بهره بردن از اونا باشه در واقع باید این بساط به وجود بیاد تا مردم با مراودات خودشون بتونن این بازارو سر پا نگه دارند و این باعث کارامد تر شدن بازار املاک و موجب چرخش صحیح مالی و توضیع ثروت متناسب با نقش افرینی افراد در چرخه مالی خواهیم بود و این سامانه نه تنها به کمتر شدن نقش دلالان منجر نمیشه بلکه این افراد رو بلحاظ قانونی هم ازاد میکنه
ناشناس
۱۴:۵۷ ۰۶ اسفند ۱۴۰۲
من کافی نت هم رفتم برای ثًبت اجاره نامه پول زیادی میخواست لااقل اگر همچین کاری هم انجام میدین درصد حق تحریر روجهت جلوگیری از سواستفاده کافی نت ویا آژانس های املاک درتایید قرارداد محاسبه کنید
ناشناس
۰۰:۲۳ ۰۶ اسفند ۱۴۰۲
سلام بابت املاک‌ها‌راجمع‌کنند‌اینها‌هستند که باعث ‌گرانی مسکن‌میشوند‌
ناشناس
۱۶:۴۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
لطفا یک سایت یکپارچه املاک برای مناطق مختلف شهرها دایر کنید و به این قانون پورسانت 1درصد از حق معامله هم که فقط باعث گرانی بیشتر می شود لطفا خاتمه دهید. با این گرانیهای افسار گسیخته. در یک محله ضعیف تهران مثل شهرک شریعتی و خانی آباد نو قیمت آپارتمان به متری 70 ملیون رسیده. یعنی یک واحد 100 متری 7 میلیارد تومان شده و این بین صرفا بابت معرفی ملک به خریدار، املاکیها دارن سود 70 ملیونی به جیب میزنن.
ناشناس
۱۶:۲۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
سلام جناب مسئول عزبزازشماخواهش میکنم سری به مشاوراملاک های شهرستان بهارستان (سلطان اباد) بزنید بیشتراین مشاورین املاگها اصلا سواد خواندن ونوشتن ندارند ویابدون اجازه اتحادیه فعالیت میکنند واین افزایش کرایه خانه وافزایش قیمت خانه مسئولیتش بااین مشاوراملاکها ی بیسوادآست
ناشناس
۱۵:۲۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
هفتاددرصدافزایش ملک فقط در املاک دست میچرخدگران میشود املاک جمع بشودملک ارزان میشود براینکه خودم هم دفتر املاک دارم این واقعه ای هست که پیش می رود
کریم رحمانی
۱۴:۴۲ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
باور بفرمایید اگه این بنگاهها جمع بشن املاک ارزون نیشه فقط این بنگاههای غیر مجاز با دلالها دست به یکی هسین از مرم بیچاره کلاهبردازی میکنن بخصوص کارمنداتی که بنگاه باز کردن
ناشناس
۱۳:۱۲ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
شناسایی دلالان در هر شغلی باید مشخص شود .
دلالان در بازار کار و اقتصاد وارد می شوند وشروع به غارت می کنند.وچون بی سواد وبی تجربه هستند اکثر این دلالان پول زیادی دارند.وهر روز دنبال منفعت می گردند.
ناشناس
۱۳:۰۶ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
تاریخچه مشاور املاک بالغ بر چند قرن بوده بنابراین حذف بی حساب کتاب این صنف عوارض و مشکلات عدیده دارد بنابراین این طرح بدون حساب و کتاب بوده است.
نائب رحمان
۱۲:۵۷ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
بسیاری از مالکان اجازه نمی دهند ملکشان در سامانه املاک ثبت شود تادر سامانه خود نویس اجاره تنظیم شود وخودشان اقدام به نوشتن یک قرارداد اجاره دستی می کنند. و این یعنی تشکیل هزاران پرونده قضایی و کلاهبرداری.
باز هم عده ای بدون نظر حقوقدانان و کارشناسان در این مملکت فاجعه می آفرینند.
ناشناس
۱۰:۴۰ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
سامانه خودنویس خیلی مشکل داره در ضمن مشاوران املاک تقصیری در گرانی املاک ندارن
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
هرچی میکشیم از همین دفتر املاک بنگاه هست چون شما پدرتون پولدار هست بخاطر همین اینو میگی
ناشناس
۱۰:۳۲ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
مشاورین املاک باید برچیده شوند عامل بسیاری از نابسامانی های حوزه مسکن هستند
ناشناس
۰۹:۳۱ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
تنهاحسنش برای دولته که مستقیم به سامانه دارائی وصله با ثبت قرداد اول پدرشونودرمیارن بااخذمالیات
ناشناس
۰۸:۵۵ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
کار را باید دست کاربلد (خود مشاور املاک دارای مجوز ) داد نه هر شخص بی تجربه و بی سواد همان سامانه املاک را به دولت وصل می‌کردید شما عملا نه تنها شغل تولید نمی‌کنید بله هزاران نفر که در این صنف هستند را بیکار میکنید - همه ملت شدند اسنپی و راننده تقسیم
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
با سلام مشکل این سامانه با املاک دارای مجوز و دارای تجربه این است که جهت رویت اصل سند و مدارک و مشخصات درست مالک سند هیچ کدام در این سامانه توسط فرد با تجربه و دارای مجوز املاک به هیچ وجه دیده و تایید نمی شود و هر شخص بی تجربه ای می‌تواند قرارداد بنویسد و کد رهگیری بگیرد دولت می بایست همان سامانه املاک را به سیستم خود وصل می‌کرد نه اینکه سامانه در دسترس هر کس که هیچگونه تجربه ای ندارد باشد بازهم این کار بدون فکر مثل همیشه انجام گرفته