سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۵ حقیقت خواندنی از مونالیزا؛ مشهورترین تابلوی جهان

برای دانستن برخی از حقایق عجیب و غریب و کمتر شناخته شده در مورد مونالیزا در این مطلب همراهمان باشید.

بدون شک، مونالیزا یکی از محبوب‌ترین و معمایی‌ترین ساخته‌های تاریخ هنر است. داستان‌های زیادی پیرامون پرتره این زن با لبخندی مرموز و غیرقابل توضیح که با افتخار در موزه لوور پاریس نصب شده است، وجود دارد. افراد زیادی سعی کرده اند لبخندی را که مونالیزا روی لب‌های خود دارد درک کنند. در واقع این اثر جاودانه با تفاسیر و استنباط‌های بی شماری همراه بوده است. چنانچه احتمالا شنیده‌اید، چیزی بیش از آنچه به چشم می‌آید در مورد مونالیزا وجود دارد و مطمئناً این موضوع در مورد اثر داوینچی، یکی از پرکارترین هنرمندان دوره رنسانس نیز صادق است. برای دانستن برخی از حقایق عجیب و غریب و کمتر شناخته شده در مورد مونالیزا، در این مطلب همراه‌مان باشید.

نام واقعی این زن مونالیزا نیست

باور عمومی بر این است که بانوی نقاشی لیزا گراردینی، همسر فرانچسکو دی بارتولومئو دی زانوبی دل جوکوندو، تاجر نسبتاً موفق پارچه و ابریشم است. گفته می‌شود که او این نقاشی را در سال ۱۵۰۳ به داوینچی به عنوان جشنی برای خانه جدیدشان و تولد دومین پسرشان سفارش داده است. نام این نقاشی در ایتالیایی “La Gioconda” یا در فرانسوی “La Joconde” است.

لئوناردو داوینچی قبل از تکمیل مونالیزا درگذشت

لئوناردو داوینچی بدون شک بیشتر به خاطر این نقاشی معروف شناخته شده است. با این حال، او در سال ۱۵۱۹ قبل از تکمیل آن درگذشت. در واقع، دستیار او، جیان جاکومو کاپروتی دا اورنو، معروف به سالائی بود که کار تکمیل آن را به همراه بسیاری از نقاشی‌های دیگر بر عهده گرفت.

چندین تلاش برای تخریب مونالیزا صورت گرفته است

در سال ۱۹۵۶ مردی سعی کرد به سمت مونالیزا اسید پرتاب کند. خوشبختانه اسید فقط به قسمت پایین نقاشی رسید. بار دیگر در همان سال، یک گردشگر اهل بولیوی به نام Ugo Ungaza Villegas سنگی را به سمت پرتره پرتاب کرد که باعث آسیب دیدن آرنج چپ مونالیزا شد. خوشبختانه اکنون با بهبود اوضاع امنیتی، این نقاشی دست نخورده باقی مانده است.

مونالیزا درون یک قالب شیشه‌ای ضد گلوله قرار دارد

این نقاشی در گالری بزرگ لوور قرار دارد و محافظت امنیتی شدیدی در اطراف موزه قرار داده شده است. برای امنیت بیشتر، این نقاشی را داخل یک قالب شیشه‌ای ضد گلوله قرار داده‌اند تا اطمینان حاصل شود که هیچ کس نمی‌تواند به آن آسیب برساند یا آن را خراب کند. نکته جالب این است که دمای گالری هم کنترل شده است تا این اثر هنری بزرگ در بهترین شرایط ممکن حفظ شود.

شایعه شده بود که پابلو پیکاسو مونالیزا را دزدیده است

زمانی که گزارش شد مونالیزا از موزه لوور در سال ۱۹۱۱ به سرقت رفته، تمام ملت فرانسه عزادار شدند. پابلو پیکاسو، نقاش مشهور، یکی از مظنونان اصلی این سرقت بود. با این حال دزد واقعی در سال ۱۹۱۳ دستگیر شد. یک مهاجر ایتالیایی به نام وینچنزو پروجیا زمانی که برای مدت کوتاهی در موزه لوور کار می‌کرد، آن را به سرقت برده بود.

منبع: خبرنامه

برچسب ها: داوینچی ، مونالیزا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.