سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصلاح الگوی کشت طرحی برای امنیت غذایی و صرفه جویی آب

۸۶ درصد تعهد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در طرح اصلاح الگوی کشت محقق شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به دامنه گسترده وظایف دستگاه‌های مختلف در طرح اصلاح الگوی کشت، گفت: تاکنون ۸۶ درصد تعهد ما در این طرح مهم محقق شده است.

علی معتمدی‌پور در نخستین گردهمایی منابع آب و اصلاح الگوی کشت استان کهگیلویه و بویراحمد، افزود: اصلاح الگوی کشت در حال حاضر مهمترین سیاست کلان ما در حوزه آب است که نتیجه آن تامین پایدار امنیت غذایی است.

وی با اشاره به محدودیت منابع آب، افزایش بی‌رویه جمعیت و کاهش اراضی مستعد به عنوان چالش‌های جدی تامین غذای کشور، اظهار کرد: بدون نقشه راه و نسخه علمی نمی‌توانیم با این چالش‌ها مقابله کنیم و در همین زمینه اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار و اصلاح الگوی کشت و همچنین اقدامات موثر آبخیزداری سیاست‌های راهگشایی هستند که به خوبی در این استان در حال اجرا بوده و توفیقات خوبی هم حاصل شده است.

معتمدی گفت: ما ۸۶ هزار هکتار اراضی آبی در بخش زراعی و باغی داریم که تامین آب وظیفه ماست و کاهش مصرف آب و راندمان آبیاری وظیفه مهم‌تر ماست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم ۱۵ هزار هکتار اراضی دیم برای آبی شدن در دستور مطالعه و تجهیز قرار گرفتند که آماده اجرای شبکه‌های سه و چهار آبیاری هستند.

معتمدی پور تصریح کرد: ۵۵ هزار هکتار اراضی وجود دارد که نیازمند اجرای آبیاری‌های نوین است که برای اجرای شبکه‌های سه و چهار این اراضی در هکتار یکصد میلیون تومان اعتبار نیاز داریم.

وی از اجرای سالیانه ۱۵ کیلومتر کانال آبیاری و ۳۰ کیلومتر انتقال آب در این استان خبر داد و عنوان کرد: این‌ها اقدامات پایه‌ای و زیرساختی برای مدیریت منابع آب و افزایش تولید هستند که با جدیت در حال اجرا می باشند.

وی اصلاح الگوی کشت متناسب با شرایط لومی، ذائقه کشاورزان، منابع آبی و دیگر مولفه‌های موثر را نیازمند مدیریت اصولی و آموزش کشاورزان دانست و ادامه داد: ۱۴۵ هزار هکتار در ۱۹ محصول تعهد استان ما در طرح اصلاح الگوی کشت است که به خوبی در حال اجراست و ارزیابی ملی از استان ما اجرای ۸۶ درصدی این طرح بوده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، کاهش سطح زیر کشت برخی محصولات، افزایش سطح زیر کشت در برخی دیگر از محصولات و اصلاح نگرش در برخی محصولات را سه مرحله گام به گام در این طرح برشمرد.

معتمدی‌پور عنوان کرد: مجری طرح اصلاح الگوی کشت فقط جهاد کشاورزی نیست و کل استان باید درگیر این طرح شود و در اساسنامه این طرح نیز وظایف دستگاه‌های مختلف مشخص است و نیازمند انسجام و هماهنگی کل بدنه دولت در استان هستیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.