سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حیرت دستگاه‌های امنیتی اسرائیل از توسعه توان اطلاعاتی حماس

روایت یک افسر اطلاعات ارتش اسرائیل (امان) درباره عملیات ۷ اکتبر حماس می خوانید.

روزنامه اسرائیل هیوم نوشت: پس از عملیات ۷ اکتبر یک برگ کاغذ کوچک در اطراف شهرک «موالسیم» پیدا شد که روی آن به زبان عربی نقشه حمله به شهرک‌ها توضیح داده شده بود. بالای برگه تاریخ ژوئن ۲۰۲۳ (۵ ماه قبل از عملیات) را نشان می‌داد و کنار آن عبارت «به غایت محرمانه» نوشته شده و هیچ اشاره‌ای هم به تاریخ حمله نشده بود بود.

«آن‌ها به اطلاعاتی درباره مراکز بسیار حساس ارتش دسترسی داشتند که بسیاری درون ارتش از آن‌ها خبر ندارند». این روایت یک افسر اطلاعات ارتش اسرائیل (امان) درباره روز عملیات است، روایتی توأم با حیرت و شگفتی از اینکه حماس چگونه به آن اطلاعات دست یافته بود.

ابعاد مختلفی از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر) همچنان ناشناخته است، جنگ در غزه و شدت جنایاتی که در این باریکه رخ می‌دهد، هنوز برای بسیاری مجال پرداختن عمیق به آن عملیات مرموز را نداده است.

شگفتی اسرائیلی‌ها درباره توان اطلاعاتی حماس به عملیات طوفان الا‌قصی محدود نمانده است؛ رسانه‌های اسرائیلی مدام می‌پرسند که چگونه پس از گذشت ۱۳۵ روز از جنگ، حماس هنوز می‌تواند موشک پرتاب کند، آن هم نه از سمت جنوب و در رفح، بلکه عمده موشک‌ها از مرکز شهر غزه، جایی که نظامیان اسرائیلی در آن‌جا مستقر هستند، شلیک می‌شود.

از این روز محافل اسرائیلی می‌گویند که حماس طی یک دهه گذشته به شکل قابل توجهی توان اطلاعاتی خود را افزایش داده است، به طوریکه در روز عملیات طوفان الاقصی آمار تمامی مواضع و تعداد نیرو‌های امنیتی و نظامی اسرائیل در اطراف غزه را در اختیار داشت.

روزنامه اسرائیل هیوم در این باره می‌نویسد: پس از عملیات ۷ اکتبر یک برگ کاغذ کوچک در اطراف شهرک «موالسیم» پیدا شد که روی آن به زبان عربی نقشه حمله به شهرک‌ها توضیح داده شده بود. بالای برگه تاریخ ژوئن ۲۰۲۳ (۵ ماه قبل از عملیات) را نشان می‌داد و کنار آن عبارت «به غایت محرمانه» نوشته شده و هیچ اشاره‌ای هم به تاریخ حمله نشده بود بود.

به نوشته اسرائیل هیوم، علاوه بر توضیح چگونگی ورود به شهرک‌ها و عبور از موانع، به طور دقیق تعداد و جزئیات نیرو‌های اسرائیلی مستقر در شهرک «موالسیم» هم در آن کاغذ درج شده و نوشته شده بود که در شهرک موالسیم حدود هزار غیرنظامی، ۲۰ نیروی ذخیره، ۳۷ نیروی ارتش و ۲۷ نیروی پیاده نظام حضور دارند.

اسرائیل هیوم افزود: «بزرگترین شکست اطلاعاتی را از ۱۹۴۸ به این سو خوردیم».

منبع : فارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.