سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه مطرح کرد؛

وصول بیش از ۱۴ هزار گزارش تبلیغات زودهنگام انتخاباتی/ دادن وعده خارج از اختیارات قانونی مجازات دارد + فیلم

جهانگیر گفت: فعالیت‌های تبلیغاتی زودهنگام توسط نامزد‌های انتخابات تخلف محسوب می‌شود.

اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ضمن اشاره به این که پیشگیری یک مقوله با یک زوایای خاص است و فرانهادی است، گفت: قوه قضاییه به تنهایی وظیفه پیشگیری از وقوع جرم ندارد و پیشگیری یک امری فراقوه‌ای، فرانهادی و فرامرزی است.

جهانگیر افزود: ما در هر موضوعی که می‌خواهیم به آن بپردازیم باید ابعادش را ببینیم. توقع داشتن از این که معاونت پیشگیری در همه حوزه‌ها و تک تک آن‌ها دخالت کند در حقیقت اگر دخالت کند، دخالت در حوزه‌های تخصصی دیگر نهاد‌ها کرده است و وظیفه‌اش نیست.

وی همچنین تاکید کرد: پیشگیری در صورتی می‌تواند موفق شود که تبدیل به فرهنگ شود. باید مسئله پیشگیری تبدیل به یک اصل در همه حوزه‌ها شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار داشت: در حال حاضر فعالیت‌های زود هنگام تخلف محسوب می‌شود و باید توسط کارگروه بررسی شود. در کارگروه نوع تبلیغ زودهنگام بررسی می‌شود و در آنجا مشخص می‌کنند آیا تخلف است یا خیر.

جهانگیر با اشاره به این که تا الان بیش از ۱۴ هزار گزارش تحت عنوان تبلیغات زودهنگام انتخاباتی واصل شده است، افزود: در این کارگروه‌ها در سراسر کشور این موضوع مورد بررسی قرار گرفته و از بین این ۱۴ هزار نزدیک به ۴۴۰ مورد به عنوان تخلف انتخاباتی شناسایی شده است؛ در این زمینه، ۳۷۰ نفر از داوطلبین دعوت شدند و تذکرات لازم به آن‌ها داده شده تا از تبلیغات زودهنگام خودداری کنند وگرنه هم در تایید صلاحیت نهایی آن‌ها لحاظ و هم برای آن‌ها پرونده تشکیل خواهد شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: ما چیزی را می‌توانیم جرم تلقی کنیم که قانونگذار آن رفتار را قبلا ممنوع کرده باشد و برای آن ضمانت اجرا در نظر گرفته باشد وگرنه رفتار‌هایی که افراد به صورت طبیعی انجام می‌دهند تا زمانی که جرم انگاری نشده امکان جرم یا تخلف در نظر گرفتن آن وجود ندارد. امورات جاری افراد برای شرکت در مراسمات عبادی، سیاسی و ... به خودی خود نه می‌تواند تخلف باشد نه جرم؛ آنجایی عنوان تخلف یا جرم پیدا می‌کند که قانونگذار پیش بینی‌های لازم را درباره‌اش انجام داده است.

وی در خصوص برخی وعده‌های غیرواقع نامزدهای انتخابات گفت: دادن وعده‌های خارج از اختیارات قانونی توسط نامزدهای انتخاباتی جرم انگاری شده و مشمول مجازات است.

جهانگیر افزود: در صورت انجام این کار علاوه بر مجازات مقرر در تایید صلاحیت نهایی هم تاثیر گذار خواهد بود.

وی در رابطه با تمهیدات اندیشیده شده برای پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی گفت: ما بلافاصله پس از تصویب قانون اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس، با دستور ریاست محترم قوه قضاییه، شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم را به صورت فوق العاده در حوزه پیشگیری از جرایم انتخاباتی با حضور همه اعضاء تشکیل دادیم و در آن جا ۱۱ مصوبه پیش بینی شد که پس از تائید این یازده مصوبه توسط سران سه قوه با امضای ریاست جمهور ابلاغ شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: اهم این مصوبات در سه محور بود؛ محور اول پیش بینی‌های لازم و مسئول سازی در خصوص حفظ بیت المال بود به این معنی که باید چه کار کنیم تا از اموال دولتی و بیت المال در حوزه انتخابات سوء استفاده نشود و در این خصوص پیش بینی‌های لازم به دستگاه‌های متولی اجرا ابلاغ شد.

جهانگیر افزود: به عنوان مثال یکی از کار‌ها این شد که حراست‌های سراسر کشور اجازه ندهند کسی از اموال دولتی برای امر انتخابات سوء استفاده کند. یک بحث دیگر در خصوص کارکنان دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون بود که این‌ها نباید در بحث انتخابات به نفع و ضرر کاندیدا‌ها در زمانی که مشغول به خدمت هستند فعالیت کنند؛ به این معنی که کار اداری آن‌ها نباید صحنه‌ای برای تحرکات سیاسی به نفع یا به ضرر کاندیدا‌ها باشد.

وی در پاسخ به این سوال که گا‌ها می‌بینیم که یک مقام مسئول حمایت‌های مشخصی را از یک نامزد در زمانی که هنوز فرصت تبلیغات هم آغاز نشده انجام می‌دهد، این تخلف محسوب می‌شود یا جرم، گفت: قانون در خصوص مسئولین اعم از فرمانداران، بخشداران، استانداران و همه کسانی که دارای نقش‌های اجرایی و نظارتی هستند جرم انگاری کرده است و این افراد نباید به نفع و یا ضرر کاندیدا‌ها در زمان خدمت خودشان فعالیت کنند و در صورت دخالت مشمول مجازات‌های درجه ۶ خواهند شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
?
۰۸:۲۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
بعد از مجازات رانتخوران مفسدين جاسوس هاي رنگارنگ در لايه هاي مختلف، اين مجازات هم در دستور كار قرار بدهيد ، براي مخاطب شعور قايل باشيد ؛ اگر دين نداريد حداقل ازاده باشيد
ناشناس
۰۸:۰۷ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
اگر با یک نفر که موقع کاندیدا شدن وعده های قشنگ و هفت رنگ میده و بعدش که رای آورد همه رو یادش میره و به هیچ کسی هم پاسخگو نیست برخورد بشه مردم اینطور دلسرد نمیشن
ناشناس
۰۷:۴۷ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
وقتی تبلیغات زود هنگام میکنند بدون مجوز
یعنی همین بس ک این قانون رو رعایت نمیبکنند
اینا میخان برن برای ماها قانون بذارند
ناشناس
۰۷:۴۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
کدام مجازات نمی بینید کاندیداها ادعا های پوچی که هیچ ارتباطی با شرح وظایف نماینده ندارد به خورد مردم می‌دهند و شما هم به عنوان ترغیب مردم به مشارکت نادیده می گیرید .کاندیدایی که خودش کارش در مجلس در صورت انتخاب وضع قانون است از همین ابتدا خلاف قانون عمل می‌کند و مانند نمایندگان قبلی خودشان نقض کنند گان اصلی قانون هستند به نام حقوق ۲۵ میلیونی وارد مجلس می‌شوند و میلیاردها برای ورود به مجلس خرج می‌کنند و به قول نمایندگان بابت این خرج از دولت هیج کمکی دریافت نمی کنند و خودشان را با توسل به هر دروغی برای حقوق ۲۵ میلیونی هلاک می‌کنند. این چه دروغی است به خورد ما می دهید .چرا صداقت را از بین می‌برید چگونه قابل باور باشد خودت را بدهکار کنی برای حقوق ۲۵ میلیون پس این بدهی را چه کسی می‌دهد و زندگی این نماینده چگونه می‌گذرد چرا نمی گوید این همه سر و دست شکستن به خاطر غارتی است که در زمان نمایندگی از گرفتن پورسانتهای کلان وامتیازات مالی و غیر ه در ساخت پروژه ها چه توسط دولت و چه بخش خصوصی ، گرفتن بهترین اراضی مسکونی و زراعی و بسیاری از این ثروتها است .با صداقت باید وارد کارزار خدمت به خلق شد تا درست و سالم کار کرد .وضعیت کشور به خاطر همین بی قانون‌ها و بی صداقتیها و کلاشیها است که اینقدر خراب شده هر جا قانون اجرا شده ودرست کار شده کار بخوبی پیش رفته مانند آنچه زیر نظری رهبری است و باعث افزایش توان نظامی و امنیت کشور شده.
ناشناس
۰۶:۵۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
کسانی که برای تبلیغات انتخابات تبعیت از قانون ندارن، چه صلاحیتی برای حضور در نهاد قانونگذاری کشور دارن؟
ناشناس
۰۲:۰۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
ههههه تو شهر ما. چن روزه شروع شده ک
ناشناس
۲۳:۵۶ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
ما رأی می دهیم