سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصوب شدن اعتبار برای مرمت بخش‌هایی از زیج منیژه پاتاق و کانال ساسانی

مدیر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه از مصوب شدن اعتبار برای مرمت بخش‌هایی از زیج منیژه پاتاق در سرپل ذهاب و کانال ساسانی در قصرشیرین خبر داد.

کیومرث اعظمی مدیر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه با اشاره به وجود تعدادی بنای تاریخی شاخص در محور ساسانی کرمانشاه، گفت : امسال برای تعدادی از این بناها، اعتباراتی مصوب شده تا اقدامات مرمتی و زیرساختی را در آن‌ها اجرایی کنیم.

وی افزود: زیج منیژه از جمله این بنا‌های تاریخی مربوط به دوره ساسانی است که در سال‌های گذشته اقدامات مرمتی زیادی روی آن صورت گرفته، اما در حال حاضر بخشی از تاق‌ها و کف آن نیاز به مرمت دارد.

مدیر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به اینکه زیج منیژه در مجاورت زمین‌های کشاورزی واقع شده، در کنار این بنا یک کانال آب کشاورزی قرار دارد که باعث شده تا بخشی از دیوار‌های زیج و کف آن دچار نم زدگی و آسیب شود.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته تلاش زیادی شد که بتوانیم این کانال آب را جابجا کنیم که این امر انجام نشد، اما امسال بنا داریم با اختصاص اعتبار، مرمت بخش‌هایی از بنا و تغییر مسیر این کانال را اجرایی کنیم.

به گفته این مسئول، میزان اعتبار مصوب شده برای زیج منیژه در سالجاری حدود پنج میلیارد ریال بوده که هنوز تخصیص پیدا نکرده است.

اعظمی به برنامه توسعه زیرساخت‌های گردشگری در مجموعه ساسانی شهرستان قصرشیرین هم اشاره کرد و گفت: عمارت یا کاخ خسرو، چارقاپی و کانال ساسانی سه بنای تاریخی موجود در قصرشیرین هستند که به آن‌ها مجموعه ساسانی گفته می‌شود.

وی ادامه داد: امسال حدود ۱۵ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه زیرساخت‌ها شامل ایجاد پارکینگ، پیاده راه، روشنایی و ... برای آن‌ها مصوب شده است.

مدیر پایگاه محور ساسانی کرمانشاه خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه شهرستان قصرشیرین دارای بهاری طولانی و جاذبه‌های گردشگری زیادی است، در چند سال اخیر پیگیری‌هایی آغاز شده تا این منطقه به محور گردشگری زمستانی استان تبدیل شود، لذا باید بتوانیم زیرساخت‌های لازم برای میزبانی از گردشگران در بنا‌های تاریخی شهرستان را فراهم کنیم.

وی اضافه کرد: برای کانال ساسانی این شهرستان هم امسال اعتباراتی مصوب شده تا بتوانیم بخشی از آن را که دچار آسیب شده، مرمت کنیم.

اعظمی یادآور شد: با توجه به اینکه کشاورزان شهر قصرشیرین هنوز از این کانال برای مشروب کردن زمین‌ها و باغات خود استفاده می‌کنند، بنابراین با مرمت این اثر علاوه بر اینکه به عنوان یک میراث تاریخی از آن حفاظت می‌شود، به کشاورزان هم کمک کرده ایم تا زمین‌های خود را راحت‌تر آبیاری کنند.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته چند مرحله کار مرمت این کانال تاریخی انجام شده، عنوان کرد: کانال ساسانی از شرق شهر قصرشیرین از رودخانه الوند منشعب می‌شود و پس از عبور از شمال این شهر، وارد خاک عراق می‌شود.

به گفته این مسئول، این کانال حدود ۱۲ کیلومتر طول دارد که بخشی از آن در خاک ایران و بخشی هم در خاک عراق واقع شده است.

وی از برنامه ریزی برای تعیین عرصه و حریم حدود ۲۰ اثر تاریخی در شهرستان دالاهو هم خبر داد و گفت: باتوجه به اینکه تعدادی از این آثار در محدوده زمین‌های کشاورزی قرار گرفته اند، لازم است نسبت به تعیین عرصه و حریم برای حفاظت از آن‌ها اقدام کنیم .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.