سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سهم کشور ما از توسعه اقتصاد دریا محور چقدر است؟

با توجه به پتانسیل توسعه اقتصاد دریا محور در سواحل شمال و جنوب کشور، امکان افزایش درآمد‌های ارزی محصولات شیلاتی به ۲ تا ۳ میلیارد دلار وجود دارد.

توسعه دریامحور و شیلات با اولویت سواحل و منابع آبی داخل، سیاست راهبردی وزارت جهاد کشاورزی است چراکه کشور ما با وجود ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی از ظرفیت بالقوه ای در این زمینه برخوردار است.

بنابر منویات رهبری مسئله اقتصاد دریاپایه که مرکز برکت است از ذخایر سرشاری برای رشد علم و فناوری، افزایش ثروت، تأمین نیاز‌های حیاتی، تولید، اقتدار و ... برخوردار است، لذا باید توجه ویژه‌ای به اقتصاد دریا محور در کشور صورت گیرد.

براین اساس در برنامه هفتم در خصوص حوزه اقتصاد دریامحور مصوباتی صورت گرفت چراکه یکی از فرصت‌های اساسی ما اقتصاد دریامحور است که اگر در این حوزه غفلت شود، دیگران از آن استفاده خواهند کرد، لذا ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در این رابطه بسیار مهم و حیاتی است، بی تردید استفاده از ظرفیت دریا‌ها و آب‌های آزاد ایران که مستعد توسعه در حوزه اقتصاد دریامحور است، توجه ویژه و همت مضاعف مسئولان و متولیان مربوطه را می‌طلبد.

در همین رابطه سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات می گوید: اقتصاد دریا محور به عنوان یکی از استراتژی های اصلی در شیلات مورد توجه قرار گیرد چراکه باتوجه به اقلیم کشور، زمینه های لازم برای توجه به این حوزه فراهم است، اما تاکنون اقدامات لازم در این خصوص انجام نشده است.

حسینی گفت: ظرفیت های موجود در حوزه شیلات و آبزی پروری باید استفاده بهینه شود تا به افزایش اشتغال، سطح درآمد سرمایه گذاران و توسعه فعالیت های کشاورزی کمک کند.

رئیس سازمان شیلات با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس جمهوری مبنی بر تامین امنیت غذایی پایدار و خود اتکایی کشورمان در این زمینه با بهره مندی از تولیدات دانش بنیان، گفت: بستر های ارتقاء حوزه شیلاتی گیلان باتوجه به اینکه مبنای آغاز فعالیت شیلات در کشور بوده و نماینده عالی دولت در استان نیز اشراف خوبی بر مسائل حوزه شیلات و اقتصاد دریا و کشاورزی دارد، فراهم است.

بنابر فرمایشات رهبری ایجاد خط ریلی در جنوب کشور از سواحل مکران به خوزستان تا سیستان و بلوچستان به جاسک و چابهار و در نهایت بندر‌عباس جهت توسعه گردشگری، اقتصادی، فرهنگی، تجاری با ایجاد شبکه‌های حمل‌و‌نقلی از جمله راه و راه آهن شکل می‌گیرد که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و برای جابه‌جایی کالا‌ها می‌تواند منجر به کاهش هزینه ها‌ی حمل‌و‌نقل شود.

امکان افزایش ۲ برابری سرانه مصرف با بحث توسعه اقتصاد دریا وجود دارد

ارسلان قاسمی مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با بیان اینکه طی این سال ها از اقتصاد دریا غافل بودیم، گفت: طی سال های اخیر بخش خصوصی و دولتی به گونه ای در بحث اقتصاد دریا محور غلفت داشتند که سیاست دریا محور توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد.

به گفته او، ابلاغ سیاست دریا محور توسط رهبری نقطه عطفی برای استفاده از منابع دریاست. به رغم آنکه در همه جای دنیا ملاحظه می کنیم که شهرهای پرجمعیت و بزرگ در حوزه اقتصاد در کنار دریا هستند، اما در کشور ما بالعکس است و در جاهایی که می توان اقتصاد پویا داشت، نداریم. به عنوان مثال ذوب آهن وسط کویر ایجاد کردیم یا نمونه دیگر پتروشیمی ها هستند که از منابع دریا استفاده نمی کنیم.

قاسمی ادامه داد: در حوزه شیلات کشور‌های اسکاندیناوی از راه پرورش ماهی در قفس بیش از ۲.۵ تا ۳ میلیون تن ماهی بدست می‌آورند، درحالیکه کشور ما به رغم ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی مجموع تولید صید و آبزی پروری یک میلیون تن است که این امر نشان می‌دهد که از بحث دریا غفلت داشته ایم.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه در بحث اقتصاد دریا غلفت زیادی داشته ایم، افزود: علی‌رغم نیرو‌های جوان تحصیل کرده و فعال، اما برخی فعالیت‌های دریایی همچون مروارید پرورشی و صدف خوراکی نادیده گرفته ایم و در بحث صنایع دریایی لنج سازی که متعلق به ایران است، به سمت و سویی رفتیم که همه را از دست داده ایم.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان افزود: توسعه فعالیت‌های دریایی با نگاه شیلات و ایجاد اشتغال مولد و پایدار در مناطقی که نیاز به شغل داریم، باید مورد توجه قرار گیرد چراکه توجه به اقتصاد دریا در شهر‌های مجاور دریا علاوه بر ایجاد اشتغال منجر به ایجاد آرامش و امنیت می‌شود.

او گفت: با توسعه شیلات و اقتصاد دریا محور علاوه بر افزایش ۲ برابری سرانه مصرف می‌توان درآمد ارزی صادرات محصولات شیلاتی را از ۵۰۰ میلیون دلار به ۲ تا ۳ میلیارد دلار افزایش داد.

توجه به بحث پرورش ماهی در قفس اولویت توسعه اقتصاد دریا محور

آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: در خصوص اقتصاد دریا محور عموما تولیدات آبزی پروری در آب‌های داخلی است و در بحث قفس باید برنامه ریزی جدی داشت.

به گفته او، هر توسعه‌ای با دید بازار باید باشد به طوریکه اگر بازار دیده نشود، توسعه مقرون به شکست می‌شود؛ لذا امیدواریم زیرساخت‌های لازم ایجاد شود تا اقتصاد دریا محور پایه‌های خود را بگیرد.

نبی زاده ادامه داد: با توجه به آنکه قیمت ماهی نسبت به دیگر پروتئین‌ها گران است، از این رو باید تمهیداتی اتخاذ شود تا آبزیان همانند محصولات دام و طیور با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: بنابر اعلام فائو، پروتئین دنیا در ۱۰ سال آینده از دریاست چراکه زمین برای خودمان نیاز داریم، از این رو باید از قسمت دریا استفاده شود تا بتوانیم در آینده از دنیا عقب نباشیم.

ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور از سوی رهبر معظم انقلاب که در اجرای بند یک اصل یکصد و دهم قانون اساسی انجام شد، فصل نوینی را در حوزه اقتصاد دریامحور باز کرد و امیدها را نسبت به استفاده از اقتصاد دریا افزایش داد. حال امیدواریم با توسعه اقتصاد دریا محور بتوان نسبت به ایجاد اشتغال پایدار در استان های دریامحور و افزایش ارزآوری اقدام کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۱ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
مهمترین نکته در زنجیره مصرف آبزیان ماندگاری بلند مدت با استفاده از بسته بندی پیشرفته هست که متاسفانه در کشورما نسبت به درآمد مردم خیلی گران هست اگر آبزیان بسته بندی شده پیشرفته کاهش قیمت داشته باشند یعنی تقریبا قابل رقابت با آبزیان بدون بسته بندی باشند مطمئن باشید سرانه مصرف آبزیان به میزان خیلی زیادی افزایش پیدا می کند.
ناشناس
۱۱:۴۰ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
هرکشوری استانهای شمالی ایران را داشت اصلا به نفت و گاز و معادن نیاز نداشت

حال آدم از دیدن سواحل شمال بهم میخوره !!!!!
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
سیاستهای روز گذر پوپولیستی تبلیغاتی اگه اجازه دهد به شماها کارهای مهمی میشود انجام داد
ناشناس
۰۹:۰۳ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
اسحاق قالیباف چرا داره اقامت کانادا میگیره؟ بعد از سیسمونی گیت پسرشم میفرسته کانادا. وقتی مسئولین در این حد فاسد و دروغگو هستن چرا باید رای داد؟
مسعود
۰۷:۵۷ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
بنام خدا
جواب : صفر