سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سومین دوره جشنواره سرود نغمه‌ها به پایان رسید

سومین دوره جشنواره سرود نغمه‌ها و همچنین جشنواره پوستر هدی از سری جشنواره‌های علمی فرهنگی هنری امامت و مهدویت به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز برگزار شد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در مراسم اختتامیه این جشنواره با اشاره به آغاز برگزاری دو جشنواره بزرگ سرود نغمه‌ها و پوستر هدی از تیر ماه سال جاری گفت: فراخوان این دو جشنواره به شکل سراسری ارسال و با استقبال بسیار گسترده دانشگاهیان مواجه شد.

علیرضا بیابان‌نورد افزود: سیر افزایش تعداد شرکت‌کنندگان در این دوره از جشنواره بر اساس آمار بسیار چشمگیر است به گونه‌ای که از حدود ۲۵ اثر در بخش پوستر و ۳۰ گروه سرود که در جشنواره دوم شرکت کرده بودند، امسال به حدود ۸۷۰ بوستر و ۸۳ گروه سرود افزایش داشته‎ایم.

دبیر اجرایی جشنواره سوم سرود نغمه‌ها افزود: به لحاظ تعداد نیز در سال گذشته ۲۴۰۰ نفر در قالب گروه‌های سرود در این جشنواره شرکت کرده بودند که این تعداد در سال جاری به بالغ بر ۶۰۰۰ نفر توسعه داشته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز در این مراسم گفت: برگزاری جشنواره امامت و مهدویت در راستای پرورش سربازانی برای عرصه ظهور امام عصر (عج) برنامه‌ریزی شده است.

محمدرضا قائدی با اشاره به کار بزرگی که توسط ریاست عالی دانشگاه در برپایی جشنواره سراسری امامت و مهدویت در سراسر دانشگاه‌های آزاد اسلامی کشور آغاز شده است، اظهار امیدواری کرد: این کار ارزنده که در زمینه مهدویت آغاز شده در همه امور دیگر نیز تسری پیدا کند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی فارس نیز در این مراسم گفت: در بحث تمدن اسلامی و تمدن نوین اسلامی یکی از مهم‌ترین کلید واژه‌های مهم که می‌تواند برای ایران اسلامی عزیز اثرگذار باشد، زبان هنر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی، بیان کرد: زبان هنر در همه عرصه‌ها اثرگذار است به خصوص در عرصه تمدن به ویژه که در قالب زبان شعر یا تصویرگری هنری باشد، می‌تواند در انتقال مفاهیم و و تعابیر دینی، مذهبی و تمدنی خصوصاً برای نسل جوان و جوانان برومند نسل آینده بسیار اثرگذار باشد.

در این مراسم همچنین رئیس دفتر هماهنگی دبیرخانه‌های استانی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از ماموریت‌های اساسی و مهم در ساختار مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های اخیر پرداختن به مباحث فرهنگی و مهدوی است که دانشگاه آزاد اسلامی با شروع فعالیت دبیرخانه مهدویت به خوبی این ماموریت خویش را آغاز کرده و به سرانجام رسانده است.

مسیب داوری افزود: دانشگاه آزاد اسلامی توانسته است با همکاری موسسه امامت و مهدویت یک موج بسیار خوشایند و خوش رایحه‌ای از مهدویت را در سراسر کشور پراکنده کند و این الگوی بسیار خوبی برای آموزش عالی و آموزش و پرورش شده است.

او گفت: از آنجا که یکی از ماموریت‌های اساسی مراکز آموزش عالی در جهان مرجعیت علمی این مراکز است مرجعیت علمی تمدن‌ساز خصوصاً در حوزه فعالیت‌های مهدوی تا حد بسیار زیادی در دست دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفته است.

داوری، یکی از بهترین روش‌های معرفی امامان در ادیان را معرفی مرجعیت علمی ایشان برشمرد و گفت: اگر در معرفی امامان از مبحث مرجعیت علمی ایشان آغاز کنیم و کمک بگیریم هیچ یک از ادیان و فرق یارای مقابله با این وجه یعنی مرجعیت علمی امامان را نخواهد داشت، زیرا آنان در قله علم قرار دارند.

رئیس دفتر هماهنگی دبیرخانه‌های استانی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی دومین نکته از وجه ممیزه فعالیت صحیح مهدوی را بحث حل مسئله دانست و گفت: دیدگاه مهدویتی که نتواند مسائل و مشکلات ما را حل کند به یک باور صرف تبدیل می‌شود و این باور حتماً انحراف از مسیر اصلی و هدف واقعی پدید آمدن دیدگاه مهدوی است.

داوری وجه سوم ممیزه فعالیت مهدوی صحیح و علمی را امید آفرینی برشمرد و با اشاره به توجه به پایان امور که خود مهمتر از توجه به آغاز فعالیت‌هاست، افزود: دیدگاه مهدوی که تشکیل دولت جهانی امام عصر را به انتظار می‌نشیند با همین رویکرد یعنی توجه به پایان امر، آخرین و نهایی‌ترین هدف غایی این جامعه که تشکیل جامعه صالح توسط امام عصر است؛ وظیفه هر یک از ارکان این جامعه را مصلح بودن و تلاش و حرکت کردن در راه اصلاح جامعه می‌داند.

همچنین در این آیین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس اظهار کرد: این نکته که اگر اندیشه‌ای بخواهد ماندگار شود باید از ابزار هنر برای آن استفاده کرد امری مسلم و پذیرفته شده است، زیرا هنر قوی‌ترین ابزار برای فرهنگسازی و نهادینه سازی مفاهیم و معارف انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است

اسماعیل قزلسفلی، استفاده از هنر را وسیله‌ای برای تبلیغ، ترویج و تعمیق و نهادینه نمودن این مفاهیم برشمرد و گفت: چیزی مهم در قالب مفهوم مهدویت و انتظار که از اندیشه‌های عمیق شیعیان است، دارای ویژگی‌هایی است که به جز با ابزار هنر نمی‌توان آن را تبیین و نهادینه کرد.

او به جوانان و نوجوانان حاضر در این مراسم توصیه کرد که قدر خویش را بدانند که توانستند با همکاری و حمایت خانواده‌ها و اولیای مدارس حول محور موضوع‌های مهم مهدوی و فرهنگی جمع شوند.

در پایان این مراسم به برگزیدگان رتبه‌های اول تا سوم جشنواره پوستر هدی تندیس جشنواره لوح تقدیر و هدایای نقدی اهدا شد. همچنین گروه‌های سرود برگزیده در قالب گروه‌های شایسته تقدیر و رتبه‌های اول تا سوم با اهدای تندیس سومین دوره از جشنواره سرود نغمه‌ها و لوح تقدیر و هدایای نقدی تقدیر شد.

نتایج دو جشنواره به میزبانی واحد شیراز به این شرح است:

فاطمه آزادی جابری مقام دوم مشترک جشنواره پوستر هدی، مهدی جهانبخش مقام دوم مشترک جشنواره پوستر هدی، سعید شکوهی پور مقام سوم مشترک جشنواره پوستر هدی، اسماعیل خادمی اردکانی مقام سوم مشترک جشنواره پوستر هدی

گروه سرود دانش‌آموزی دخترانه سما بیضا مقام اول مشترک جشنواره سرود، گروه دانش‌آموزی پسرانه سما آباده مقام اول مشترک جشنواره سرود، گروه دانش‌آموزی دخترانه سمای آباده مقام دوم مشترک جشنواره سرود، گروه دانش‌آموزی پسرانه سما شیراز مقام دوم مشترک جشنواره سرود، گروه دانش‌آموزی پسرانه سما سروستان مقام سوم مشترک جشنواره سرود، گروه دانش‌آموزی پسرانه سما کازرون به سرپرستی حسین آبادی مقام سوم مشترک جشنواره سرود، گروه دانش‌آموزی پسرانه سما اقلید شایسته تقدیر، گروه دانش‌آموزی پسرانه سما کازرون شایسته تقدیر.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.