سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سکانس ششم فیلم فجر۴۲؛

از سیمرغ گرفتن بازیگر «پروین» تا توضیحات دبیر جشنواره درباره «بی‌بدن»

در ششمین روز چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر سه فیلم در خانه جشنواره نمایش داده شدند.

در ششمین روز چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر سه فیلم «نپتون»، «شمشیر و اندوه» و «پروین» در خانه جشنواره نمایش داده شدند.

فیلم سینمایی «نپتون» به کارگردانی محمدابراهیم غفاریان در بخش نگاه نو چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد.

در خلاصه داستان فیلم نپتون آمده است: افسانه و همسرش به دلیل مشغله کاری از فرزند خود غافل شده اند که فرزند آن‌ها دچار مشکلی می‌شود…، اما عوامل فیلم، این خلاصه رسمی را منتشر کرده‌اند: «یک سال نپتون، معادل ۱۶۵ سال زمینه! یعنی یک بچه یک ساله توی نپتون یک پیرِ ۱۶۵ ساله روی زمینه!»

مرجان ساداتی نویسنده اثر با اشاره به اینکه موضوع با فضای ذهنی او متفاوت بود، گفت: در حین این سختی، روابط انسانی برای من مهم بوده است و این کار را دوست داشتم. ما با خانواده‌هایی روبه‌ررو می‌شویم که معضل‌هایی دارند. در «نپتون» مساله نقد زن یا مرد وجود ندارد؛ بلکه به ما نشان می‌دهد که بسیاری از خانواده‌های در دنیای کنونی، شبیه به این خانواده زندگی می‌کنند و فرزند آن‌ها شرایطی همچون کودک قصه دارند. مادر این بچه به دنبال پیدا کردن استقلال خود است؛ اما مسیر اشتباهی می‌رود و ما قرار نبود مادر را مقصر بدانیم.

امین میری بازیگر فیلم نپتون هم با انتقاد از وضعیت سینما گفت: در پشت صحنه سینمای ما غیر انسانی‌ترین و ناعادلانه‌ترین رفتار‌ها صورت می‌گیرد. فیلم‌های ما درباره عدالت و انسانیت ساخته می‌شود و این تناقض باعث وضعیت فعلی جایگاه تئاتر و سینما ما این باشد. درباره انسانیت فیلم می‌سازیم، ولی هیچ انسانیتی در پشت صحنه کار‌ها نیست. هیچ عدالتی در دستمزد دادن‌ها وجود ندارد و سالهاست که حال من بد است.

 من بچه زاهدان هستم و هر آن‌چه دارم از تئاتر زاهدان دارم. امروز، روز سختی داشتم و فقط به احترام عوامل آمده‌ام؛ زیرا امروز از بهشت زهرا آدم. در این دو هفته اخیر، دو عزیز از دست دادم. یکی از آن‌ها استادم غلامرضا پودینه بود.

«شمشیر و اندوه» به کارگردانی عماد رحمانی و مهرداد محرابی یکی دیگر از انیمیشن‌های حاضر در چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر است که در سانس دوم به نمایش درآمد.

انیمیشن «شمشیر و اندوه» اثری ۹۲ دقیقه‌ای است که برهه تاریخی بعد از شهادت امام حسن مجتبی (ع) تا ورود امام حسین (ع) به کربلا را روایت می‌کند. روایت این اثر از زاویه دید یک ایرانی است که در شهر مداین زندگی می‌کند و منجر به پیوستنش به قافله امام حسین (ع) خواهد شد. مخاطب این انیمیشن نوجوان و جوان در نظر گرفته شده و در خلاصه داستان آن آمده است: «برای تحقق رویایی که داری مبارزه کن…»

این پویا‌نمایی که برای اولین بار در تاریخ انیمیشن ایران با استفاده از اسکن انسانی (MetaHuman) تولید شده است.

مهدی جعفری نویسنده و تهیه‌کننده انیمیشن «شمشیر و اندوه» عنوان کرد: تبریک می‌گویم به خانواده انیمیشن ایران، زیرا در ۲ سال اخیر اتفاقات خوبی برای این حوزه رخ داده است و امسال هم شاهد حضور ۳ انیمیشن در جشنواره فیلم فجر هستیم. این مساله نشان می‌دهد که انیمیشن ایران در حال تبدیل شدن به یک صنعت است. افتخار دارم که حدود ۲ سال و نیم با حدود ۲۰۰ نفر انیمیشن «شمشیر و اندوه» را تولید کردیم. تقریبا ۳ هفته بیش همین جمع چند جایزه غزال زرین از جشنواره جایزه فجر دریافت کردند.

فیلم سینمایی «پروین» به کارگردانی محمدرضا ورزی امسال در بخش سودای سیمرغ چهل و دومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد.

«پروین» محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.

فیلم سینمایی «پروین» نگاهی به زندگی پروین اعتصامی شاعر معاصر ایرانی دارد.

مارال بنی‌آدم درباره ایفای نقش پروین، توضیح داد: برای من ایفای نقش بانو پروین اعتصامی سعادت بزرگی بود. من سر مزار ایشان از بانو کسب اجازه کردم. امیدوارم سینمای ایران از زندگی این مفاخر بهره ببرد. به‌ویژه از زندگی زنان قدرتمند که می‌توانند با زبان و حضورشان وابت کنند که برابرند. این بزرگترین نقش بازیگری من است.

در ادامه بنی‌آدم درباره اینکه آیا سیمرغ بازیگری را می‌گیرد یا نه، اظهار کرد: رقابت سیمرغ را دوست دارم، ولی امیدوارم کسی که لیاقتش را دارد برنده شود. پدر و مادر من فیلم را دیدند و پدرم گفت از تو به خاطر ایفای این نقش فاخر راضی هستم و این سیمرغ من بود.

امینی با حضور در برنامه «سینما ۴۲» در شبکه خبر درباره فیلم بی بدن تصریح کرد: در فیلم «بی بدن» دوستان بسیار زحمت کشیدند، اما این فیلم ناقص به دبیرخانه ارسال شد و همانجا هم گفتیم که ارزیابی این فیلم سخت است. آخرین زمان ۱۵ دی ماه بود، اما این فیلم ۱۷ دی ماه به دبیرخانه رسید و ما تا آن زمان هم منتظر ماندیم. ما خواهش کردیم که به پاس زحماتی که دوستان کشیده‌اند، فیلم توسط هیات انتخاب دیده شود. هیات انتخاب نیز خواهش کردند که دبیر جشنواره اجازه دهد و ۱۲ فیلم‌اولی انتخاب شود.

از این ۱۲ فیلم باید ۴ اثر به سودای سیمرغ می‌رسیدند، اما امسال ۵ فیلم به بخش سودای سیمرغ راه یافت.

باتوجه به اینکه این فیلم کامل نبود، اما در بخش «نگاه نو» ماند. ما نمی‌توانستیم تا ۱۱ بهمن ماه آثار را دریافت کنیم، زیرا ما موظف هستیم که به ضوابط و نظر هیات انتخاب جشنواره احترام بگذاریم. اگر قرار باشد به ضوابط احترام گذاشته نشود، در حق فیلم‌های دیگر اجحاف می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.