محسن دریا لعل مدیر مرکز فیلم و سریال سازمان هنری اوج در برنامه سینما ۴۲ شبکه خبرسیما، گفت: امسال سازمان اوج با ۴ اثر مجنون، آبی روشن، ببعی قهرمان و پرویز خان در بخش مسابقه سینمای ایران حضور دارد. هر کدام از این آثار در گونههای متفاوت کار شده است، مجنون در گونه سینمای دفاع مقدس و جنگی، پرویز خان فیلمی با گونه ورزشی، آبی روشن کاری اجتماعی و اخلاق مدار و ببعی قهرمان که کاری در گونه انیمیشن است و این نشان از تنوع گونهها در جشنواره امسال دارد.
دریا لعل گفت: فیلم سینمایی مجنون، کار سخت و زمان بری بود که تولیدش بعد از یک سال از نگارش فیلم نامه کلید خورد و تولید انیمیشن نیز بیش از ۲/۵ سال طول کشید.
وی افزود: پروژه فیلم سینمایی مجنون با داستان شهید زین الدین از سال ۹۳ در سازمان اوج شروع شد، پژوهشهای مفصل با گروههای مختلف با بیش از ۲۰۰۰ صفحه پژوهش مکتوب در زمینههای شنیداری، دیداری و داستانی بارها به سبکهای مختلف ارائه شد تا به نتیجه دلخواه سازمان برسد.
دریا لعل ادامه داد: بعد از پژوهشهای مختلف به این نتیجه رسیدیم که در همه فیلم نامهها فقط مهدی زین الدین روایت میشود و حرفی از مجید زین الدین زده نشده است، بنابراین فیلم نامه را تغیر داده و این ایده مطرح شد که ما دو برادر شهید را روایت کنیم.
مدیر مرکز فیلم و سریال سازمان سینمایی اوج با اشاره به تماشای فیلم در کنار مادر و خانواده شهید زین الدین، گفت: ساخت کار درباره شهید و رضایت خانواده وی خیلی سخت است، چرا که خانواده شهید لحظه به لحظه با کاراکتر زندگی کرده و بازیگری که نقش او را بازی میکند تنها میتواند درصدی به کاراکتر ذهنی اصلی قصه نزدیک شود؛ بنابراین لازم است در این روایتها از تخیل هم استفاده شود.
وی با اشاره به حساسیت کارهای تولید شده با کارگردانهای فیلم اولی، افزود: ریسک این تولیدات بسیار بالاست، اما کارگردانی همچون مهدی شامحمدی، یک کارگردان روایت فتحی است که در این روایتها زندگی کرده و علاوه بر آن تعداد زیادی فیلم و مستند جنگی، دفاع مقدس و اتفاقات حوزه مقاومت ساخته و جنگ را از نزدیک حس کرده است؛ بنابراین برای ما قابل اعتماد بود.
دریالعل با اشاره به آهنگسازی استاد مجید انتظامی در مجنون گفت: یکی از ارکان مهم هر فیلم، موسیقی فیلم است که استاد انتظامی به عنوان یک چهره شناخته شده موسیقی یکی از ویژهترین کارهای خود را برای این فیلم سینمایی اجرا کردند.
وی با اشاره به فیلم سینمایی پرویز خان هم گفت: این فیلم در گونه فیلم سینمایی منصور دیده میشود، چرا که پرویز دهداری نیز همانند منصور ستاری معمار نسل جدید است، آدمهایی که توانستند یک نسل جدید پرورش دهند و با ایجاد انگیزه مسیر رشد در عرصههای مختلف علمی، ورزشی، فرهنگی و ... برای جوانان ایجاد کنند و زمانی که این تصویر تبدیل به قاب سینما میشود باورپذیری و ماندگاری بیشتری دارد.