سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیش از ۹۰۰ هزار ستاره، کهکشان و سیاه‌چاله در دقیق‌ترین نقشه پرتو ایکس کیهان ثبت شد

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ اشعه ایکس eROSITA بزرگ‌ترین نقشه پرتو ایکس جهان را ایجاد کرده‌اند.

کیهان عظیم‌تر و گسترده‌تر از آن است که بتوانیم به‌ صورت کامل درکش کنیم؛ برای اینکه بفهمیم کیهان چقدر بزرگ است، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ اشعه ایکس eROSITA بزرگ‌ترین نقشه پرتو ایکس جهان را ایجاد کردند. این نقشه به‌عنوان دقیق‌ترین نقشه پرتو ایکس از جهان که تاکنون بشر ساخته است، بیش از ۹۰۰ هزار ستاره، کهکشان و سیاه‌چاله را به نمایش می‌گذارد.

اخترشناسان در مقاله خود که هنوز همتاداوری نشده است، از بزرگ‌ترین و دقیق‌ترین نقشه پرتو ایکس جهان رونمایی کردند. داده‌های تازه، نور بیش از ۷۰۰ هزار سیاهچاله پرجرم و صد‌ها هزار اجرام عجیب دیگر در اعماق فضا را نشان می‌دهد. با چنین نقشه ای، دانشمندان می‌توانند از تلسکوپ‌هایی مانند جیمز وب برای رصد اهداف جدید استفاده کنند و این امر امکان تجزیه‌وتحلیل عمیق‌تر کیهان را به آن‌ها می‌دهد.

بزرگ‌ترین و دقیق‌ترین نقشه پرتو ایکس جهان

داده‌های این نقشه با استفاده از اسکن آسمان از دسامبر ۲۰۱۹ (آذر ۱۳۹۸) تا ژوئن ۲۰۲۰ (خرداد ۱۳۹۹) به‌دست آمده است؛ اخترشناسان در این نقشه از ۱۷۰ میلیون عکس پرتو ایکس استفاده کردند.

تصویری از اشعه ایکس eROSITA؛ دو خوشه کهکشانی که در این تصویر می‌بینید بیش از ۴۲ میلیون سال نوری از هم فاصله دارند و با رشته‌ای از گاز به یکدیگر وصل شده‌اند.

یکی از جالب‌ترین اکتشافات این اخترشناسان یک رشته یا پل عظیمی از گاز داغ است که دو خوشه کهکشان را با بیش از ۴۲ میلیون سال نوری فاصله (بیش از ۴۰۰ برابر طول کهکشان راه شیری) به هم متصل می‌کند. تصور می‌شود که این رشته قطعه‌ای از شبکه کیهانی باشد. شبکه کیهانی نوعی بزرگراه عظیم گازی است که تمام کهکشان‌های کیهان را تغذیه می‌کند. در این شبکه حفره‌های خالی نیز وجود دارد که احتمالاً ماده تاریک در آن ساکن است.

دانشمندان می‌گویند با یافته‌های جدید eROSITA می‌توان بیش از ۵۰ مقاله علمی گوناگون نوشت. آن‌ها با اشاره به تلسکوپ‌های اشعه ایکس که در حال‌حاضر توسط آژانس فضایی اروپا و ناسا اداره می‌شوند، می‌گویند که این نقشه دستاورد‌های بیشتری را در مدت ۶ ماه نسبت به مأموریت‌های بزرگی مانند XMM-Newton و Chandra که نزدیک به ۲۵ سال به طول انجامیده، به‌دست آورده است.

منبع: دیجیاتو

برچسب ها: کهکشان ، سیاه چاله
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
بابک
۱۰:۱۸ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
سلام
خسته نباشید
جهان موازی ما بسیار پیچیده . در حالت گرانش
که قرار داریم و این یک موهبت خالقمون هست . شکر می کنم .
بله خیلی خیلی وقت هم هست وجود دارد و مردمان بسیار کوچک در آنجا زندگی می کنند . رشد در آنجا بسیار سخت هست . اندازه بزرگترین آنها بین مردان ۲۰ سانتی متر بود . و کوچکترین آنها در کف دستمان قرار میگیرد . . . و هر ۴۰ میلیون سال نوری یک بار از زمین عبور می کنند .
ناشناس
۱۴:۱۲ ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
خبر از ماشین نداری،
پری
۱۸:۳۴ ۱۷ بهمن ۱۴۰۲
مرسی برای مقاله های فضایی
مهدی
۰۸:۲۴ ۱۷ بهمن ۱۴۰۲
میترسم از خداوندگارم که بینهایت قدرتمند است
و البته بسیار مهربان
و هر چقدرم که سجده و عبادت کنم باز هم کم است
ناشناس
۲۲:۴۰ ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
خدایاشکرت.. تو بینهایت زیبایی..
وقتی بمیریم تازه زیبایی هاتو میبینیم و درک میکنیم..