محمدعلی خاشی اظهار داشت: فعالیت گمرکات استان سیستان و بلوچستان در ۱۰ مرز شامل ۸ مرز خاکی و ۲ مرز هوایی در کنارک و فرودگاه زاهدان در مجموع مشتمل بر ۳۳ واحد گمرکی است.
ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان گفت: حداکثر زمانی که قانونگذار برای توقف کالا پیشبینی کرده ۳ ماه است؛ اما چنانچه صاحب کالا اسناد و مدارک لازم برای ترخیص کالا را داشته باشد حداکثر ظرف ۶ روز کالاهای اساسی ترخیص میشوند.
وی گفت: متولی زیرساختها در مرزهای رسمی کشور سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و در بازارچههای مرزی استانداری است. سیستان و بلوچستان تنها استان کشور هم مرز با پاکستان محسوب شده و در این راستا خدمات خروج کالاهای صادراتی به ۳۰ استان کشور از مرزهای استان ما ارائه میشود.
خاشی بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون صادرات خروجی استان از نظر ارزش یک میلیارد و ۷۸۵ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۷۲۰ دلار و از نظر وزنی چهار میلیون و ۵۶۷ هزار و ۵۲۱ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش ۴۱ درصد و از نظر وزن ۲۲ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل گمرک زاهدان گفت: از ابتدای سال تاکنون واردات از طریق مرزهای استان به ارزش یک میلیارد و ۴۱۳ میلیون و ۸۹۴ هزار و ۴۰۶ دلار به وزن یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۲۹۹ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۷ درصد افزایش و از نظر وزن ۱۰ درصد کاهش داشته است.
وی اظهار داشت: عمده اقلام صادراتی شامل سیمان، کلینکر، خرما، کنسانتره، کاشی و محصولات کشاورزی و عمده اقلام وارداتی از مرزهای استان شامل دام زنده، گندم، ذرت، برنج، انبه و کنجد بوده است.
خاشی گفت: فعالیت ترانزیت مرز میلک در شمال استان از ابتدای سال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالای ۱۰۰ درصد رشد داشته است.
ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان در خصوص سلامت کالاهای وارداتی که سلامتمحور هستند، بیان کرد: کالاهای اساسی وارداتی دو گواهی سلامت دارند که وزارت بهداشت ایران در کشور مبدا نظارت دارد و بعد از وارد شدن کالا به کشور تا زمانی که گواهی بهداشت، قرنطینه و استاندارد کالا صادر نشود، کالا از گمرک خارج نمیشود.