سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا باید رای داد؟

مشارکت ضعیف در انتخابات، فضا را برای ورود افرادی که ازشایستگی لازم برخوردار نیستند، مهیا می‌کند، در نتیجه مجلسی به‌وجود می‌آید که توان صیانت از حقوق مردم و قانونگذاری صحیح را ندارد.

مشارکت سیاسی در ایران معاصر، دستاورد مهمی به‌شمار می‌رود که به‌سادگی و بدون مبارزه به دست نیامده است و سابقه‌ای به قدمت مبارزات مشروطیت دارد که انسداد سیاسی و یأس عمومی ناشی از سوءمدیریت سیاسی کشور، نخبگان و اقشار مختلف جامعه را به فکر انداخت تا با اتخاذ یک طرح تحول سیاسی، چاره‌ای برای رفع فقر، فساد، بی‌توجهی به تمامیت ارضی و نابسامانی‌های فراگیر در کشور بیندیشند و امور را اصلاح کنند.

مطالعه تاریخ معاصر ایران گواه این است در هر برهه‌ای که مجلس قوی و مستقلی وجود داشت، برکات زیادی نصیب کشور شد و هرجا مجالس به محاق رفتند، منافع ملی درگیر بحران‌ها و آفات جبران‌ناپذیری شد؛ بنابراین درس‌های تاریخی، اهمیت مجلس در نظام سیاسی کشور را روشن کرده و به‌وضوح عیان می‌کند که چرا باید رأی داد؟ چرا قهر با انتخابات کنش سیاسی غلط و مخربی است؟ مسأله مشارکت گسترده در انتخابات چرا از سوی رهبر معظم انقلاب تا این حد مورد تاکید است؟ چرا دشمنان و رقبای ایران حداکثر توان تبلیغاتی خود را صرف دلسرد کردن مردم از حضور در انتخابات می‌کنند؟
 
ارکان چهارگانه مردم‌سالاری در جمهوری اسلامی
این دست سؤالات غالبا قبل ازهرانتخاباتی طرح می‌شود و حالا درآستانه انتخابات اسفند سال‌جاری دوباره درافکارعمومی و رسانه‌ها شاهدتکرار آنهاهستیم. دروهله نخست باید به این‌موضوع توجه کرد‌که درحال حاضرجایگزینی برای تحقق مردم‌سالاری و مشارکت مردم در امور مرتبط با آن‌ها تدوین نشده است و صندق رای کماکان تنها عامل نقش دادن به مردم برای تعیین امورشان است و اگر از این موضوع مهم غافل شده و از مردم‌سالاری عدول کنیم، گزینه‌هایی نظیر استبداد، دیکتاتوری و آنارشیسم در دسترس بوده که نمونه‌های تاریخی آن به اندازه کافی مخرب است که نیازی به تبیین نداشته باشد. از همین‌رو نظام جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر دو اصل مردم‌سالاری و اسلام است با استناد به قانون اساسی باید متعهد به رعایت اصول مردم‌سالاری دینی باشد که ارکان آن شامل قانون اساسی، نظام پارلمانی (مجلس)، احزاب سیاسی ومطبوعات آزاد می‌شود. برپایی انتخابات مختلف از‌جمله موضوعاتی است که در طول انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته تا نظام اسلامی تعهد خود به حاکمیت رای مردم را نشان دهد. مغفول واقع شدن این امر مهم در دوره پهلوی باعث شد تا این رژیم به بن‌بست رسیده و گروه‌های مخالف با ناامید شدن از امکان ورود به سیاست کشور، راه چاره را در مبارزه مسلحانه و در نهایت انقلاب دیدند؛ بنابراین نظام حاکمیتی اجازه ندارد حق اساسی مشارکت سیاسی مردم را سلب کند و به تبع آن مردم هم نباید از این امکان مهم که از نسل‌های گذشته به ما رسیده است، شانه خالی کنند. مقام معظم رهبری فرمودند: «انتخابات جلوی دیکتاتوری، هرج‌و‌مرج و ناامنی را می‌گیرد.» در این میان هم استدلالی از سوی برخی افراد مطرح می‌شود که مجالس عزم و شجاعت لازم برای تحول امور را ندارند، اما این افراد از ارائه راه‌حل جایگزین ناتوانند و به‌جای اصلاح ساختار‌های دموکراتیک، اقدام به قهر و بایکوت انتخابات می‌کنند.

خطرات مشارکت ضعیف در انتخابات
مشارکت ضعیف در انتخابات، فضا را برای ورود افرادی که ازشایستگی لازم برخوردار نیستند، مهیا می‌کند، در نتیجه مجلسی به‌وجود می‌آید که توان صیانت از حقوق مردم و قانونگذاری صحیح را ندارد. در سایه مشارکت حداکثری می‌توان از مجلس به‌وجود آمده مطالبه‌گری کرد و نظارت عام بر مجلس شورای اسلامی رخ می‌دهد، از همین‌رو تأمل در اهمیت انتخابات و تلاش برای اصلاح امور به جای پاک کردن صورت مسأله‌ها در فرصت اندک باقی‌مانده تا انتخابات اسفندماه برای تمامی افراد جامعه ضروری است تا در آینده شاهد شکل‌گیری مجلسی شایسته و پر‌توان برای حل موضوعات و معضلات کشور باشیم.

منبع: روزنامه جام جم

برچسب ها: رای دادن ، انتخابات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۱۳ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
رای بی رای
ناشناس
۰۸:۲۶ ۱۷ بهمن ۱۴۰۲
اونم بعد ۴۵ سال چکار کردین برا مردم
ناشناس
۰۸:۲۵ ۱۷ بهمن ۱۴۰۲
چرا نباید مردم رای بدن؟
ناشناس
۲۳:۱۰ ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
برای ادامه انزوا در جهان و کاهش بیشتر ارزش پول و فقیر تر شدن و کوچکتر شدن سفره و ادامه انحصار و گرانی و عمیق تر شدن شکاف فقیر و غنی و نابودی کامل منابع گشور و تخریب کانل محیط زیست و آب و خاک و ... باید در انتخابات شرکت کرد!!!!!!!!!!!!
نگار
۲۱:۳۶ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
فقط بخاطر امر رهبرم ......و دیگر هیج
ناشناس
۱۲:۱۰ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
من دیپلم دارم و با قاطعیت میگم اگر رئیس جمهور ایران بودم بسیار بهتر عمل میکردم
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
کسی بخواد ازدواج کنه باین اجناس وحشتناک گرون با اینه کرایه ورهن گرون هرسال ۲برابر میشه قیمت خوراک وقطعات و..هرروز گرون تر از دیروز به چی دلخوش کنیم پوشک بچه درامد یه روز شده
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
باسلام اگر آیتم های که به کارمندان دولت می‌دهند تا حدودی به کارگرها ی شرکت های دولتی هم بدهند مشارکت در انتخابات نه کم بلکه نسبت به سال های دیگر بی نظیر خواهد بود من حتما شرکت میکنم با خانواده
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
من کارمند دولت (آموزش فنی وحرفه ای )با مدرک ارشد وبیش از 26سال سابقه رسمی وبا 3فرزند حکمم 14/5میلیون تومان ودر یافتی ام هم حدود 8میلیون تومان هست.همش ماله تو ولی نرو پای صندوق
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
هر کارشناس یا مسئولی که جواب این سواله بده به شخصه 7 صبح اول از همه پای صندوقم
مگر هدف از رای دادن انتخاب فرد اصلح قابل اعتماد برای نمایندگی مجلس نیست
سوال چرا وقتی از بین نامزد های منتخب اصلح مورد اعتماد نیست باید رای داد؟؟؟؟؟
هدف رای دادن بر حسب عقل و انتخاب فرد اصلح مورد اعتماد است یا نه فقط سیاهی لشگر در برابر دوربین نگاه جهانی مهم است؟؟؟؟
علی
۱۱:۳۵ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
از اول انقلاب این همه رای دادیم . چی شد؟ 1- گسترش فساد سیستمی 2- فقر 3- تورم و گرانی بصورت لحظه ایی 4- بی کاری جوانان 5- مسکن جوانان . اینها همه نتیجه رای دادن است.
ناشناس
۱۱:۳۳ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
مشارکت ضعیف در انتخابات، فضا را برای ورود افرادی که ازشایستگی لازم برخوردار نیستند، مهیا می‌کند،
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
ا
مردم واقع کسانی هستند که
نان شب خود را از حکومت طلب نکنند .
ناشناس
۱۱:۳۰ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
سوال اینه
کدام یک از مسئولین کشور الان شایسته این مقامی که دارند هستند؟
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
جواب خط اول خبر شما
ما این همه رای دادیم مگه ادم شایسته ی بوده و انتخاب شده ادم شایسته و مفید مگه تایید صلاحیت میشه
شرکتی مظلوم
۱۱:۱۶ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
باسلام خدمت شما از تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت اینجانب حتما شرکت میکنم
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
..اگر میخواهید رای درست باشد
رحیم خالقی
۱۱:۰۱ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
برای اینکه ما ایرانی هستیم..
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
قران . کلام خدا میفرماید فقیر را از در خود مران . مسئولین افراد فقیر را سرکوب میکنند ودر ترمینال جنوب پله ها را برای افرادمعلول مناسب سازی نمیکند؟
ناشناس
۱۰:۵۶ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
اگر مسولان تکراری دوباره کاندید شوند آمار رای پایین میاد نخبه ها ی کشور که جوان هستند و برنامه دارند برای پیشرفت کشور مفید هست
ناشناس
۱۰:۵۳ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
آیا حقوق مردم معنایی داره؟
ناشناس
۱۰:۵۲ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
مردم دیگه پای صندوق های رای نمیرن
ناشناس
۱۰:۵۱ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
هیچ دلیلی نداره تو تورم افسار گریخته و گرونی به نماینده مردم مجلس دولت برای مردم رای داد
رای به کی بدیم تایید کنیم این تورم گرونی معیشت مردما
ک.م
۱۰:۵۰ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
وقتی کاندیدا ها خود را نماینده مردم می نامند
ناشناس
۱۰:۳۵ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
چرا
ناشناس
۱۰:۳۴ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
چون ما ایرانی هستیم
ناشناس
۱۰:۲۳ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
من رای نمیدم
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
باید رای داد تا مسولین با خیال راحت بیشتر گرونی و تورم و ادامه دهند
پرسنال
۱۰:۱۶ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
تا نخبگان کاندید نشن من رای نمیدم.
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
درود به ایران
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
یه مقاله هم بزنید چرا نباید رای داد
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
سوال خوبیه!
واقعا چرا باید رای داد؟!!!!