مهدی رجحانی معاون عمرانی استانداری قزوین در نشست تبیین دستاوردهای دولت در حوزه عمرانی گفت:پیش بینی جذب ۲٠ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید در حوزههای عمرانی که بخشی از آن محقق شده و اعتبار دهیاریهای استان برای اجرای پروژههای روستایی و اجرای طرح هادی در سال ۹۹، ۵۷ میلیارد تومان بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۵۷۷ میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰، بودجه عمرانی استان یک همت بود که امروز این میزان یک و نیم برابر افزایش پیدا کرده است؛ با توجه به میزان بودجه به منظور رشد جهشی توسعه از روشهای جایگزین اعتبارات دولتی از قبیل جذب سرمایهگذار و مولدسازی استفاده کردیم.
معاون عمرانی استانداری قزوین بیان کرد: از اسفند ۱۴۰۱ تلاش مستمری برای مولدسازی داراییهای دولت در جهت استفاده از داراییهای دولت در جهت ساخت و توسعه استان استفاده کردیم؛ همچنین در حوزه سرمایهگذاری مذاکراتی صورت گرفته است و پیش بینی میکنیم ۲۰ همت سرمایهگذاری به نتیجه برسد البته بخشی از این میزان هم اکنون محقق شده است و برخی از آنها به امضای قرارداد رسیده است.
وی یادآور شد: آثار سرمایهگذاری صورت گرفته هم در توسعه هم در حوزه اشتغال قابل مشاهده است، پروژههای در حال اجرای استان برای افراد زیادی شغل ایجاد کرده است.
رجحانی تاکید کرد: یکی از اتفاقات خوب اختصاص اعتبار از طریق مصوبات سفر ریاست جمهوری بود که اغلب مشکلات موجود به واسطه آن حل شد و برکات زیادی به همراه داشت.
وی بیان کرد: یکی از اقدامات خوب صورت گرفته حل مشکل تعاونیمسکنها بود، مشکلات عظیمیه، هفتسنگان قدیم و برخی دیگر از تعاونیمسکنها مشکلشان حل شده و باقی نیز در حال پیگیری است.
معاون عمرانی استاندار قزوین یادآور شد: احیای دشت قزوین یکی از پروژههای مهم توسعهای در سطح استان است، جمعی از نخبگان کشوری و مدیران استانی در کمیته احیای دشت قزوین گرد هم آمدند و در حوزه احیا دشت قزوین فعالیت دارند؛ در همین راستا وحدت بین دستگاههای متولی آب و کشاورزی ایجاد شده است.
وی افزود: برای ایجاد منطقه آزاد کشاورزی مطالعات شروع شده است، در حوزه ارتقا بهره وری آب نیز بازار و بانک آب فعال شده است؛ همچنین پویش نذر آب اقدامی در راستای احیای دشت قزوین است.
رجحانی بیان کرد: سد نهب آماده افتتاح و سد بالاخانلو آماده آبگیری است، آب به شهرهای آبیک و زیاران رسیده است، مطالعات سد بورمانک کامل شده است، تشکیل دفتر مشترک آب و کشاورزی، باز تخصیص آب صنایع و استفاده پساب و مطالعات انتقال آب الموت رود از پروژههای دیگری است که برای حوزه آب استان قزوین در حال انجام است.
وی یادآور شد: انتقال آب از سد طالقان تا زیاران انجام شده و ادامه مسیر به سمت قزوین با سرمایه گذاری بخش خصوصی و مشارکت دولت در حال نهایی شدن است.
معاون عمرانی استاندار اظهار کرد: برای حل تنش آبی با همفکری دستگاههای اجرایی مرتبط، ۲۲ پروژه آبی تعریف شده است که یک به یک درحال اجرا و انجام است.
وی در ادامه بیان کرد: نظامنامه باغستان سنتی قزوین یکی دیگر از اقداماتی بود که در خصوص شناسایی نظامات حکمرانی آبی، اقتصادی، گردشگری و امنیتی در جشنواره ملی میراث فرهنگی رونمایی شد.
رجحانی یادآور شد: در حوزه راههای اصلی استان ۱۲ پروژه بزرگ فعال شده که شاخصترین پروژه آن احداث راه قزوین به الموت است که در صورت مساعد بودن هوا تا پایان سال و در غیر این صورت در بهار سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: راه اندازی اولین شهرک انرژی خورشیدی در استان قزوین و تشکیل نیروگاه گازی بویین زهرا از مهمترین اقدامات حوزه انرژی در استان قزوین است.
معاون عمرانی با اشاره به اقدامات حوزه روستا بیان کرد: حسابرسی دهیاریها در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت، همچنین اعتبار دهیاریهای استان قزوین برای اجرای پروژههای روستایی و اجرای طرح هادی در سال ۹۹، ۵۷ میلیارد تومان بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۵۷۷ میلیارد تومان رسیده است.
وی تاکید کرد: چشمه نور، پروژه کلان حوزه فناوری بود که ۲۵۰ میلیارد از محل اعتبارات سفر به آن اختصاص پیدا کرد؛ در حالی که اصرار بود این پروژه به اصفهان و استانهای دیگر منتقل شود، اما اجازه ندادیم این پروژه از استان خارج شود، این پروژه کلان کشوری است و زیرساختهای آن در استان آماده شده است.
معاون عمرانی استانداری قزوین بیان کرد: طرح تفضیلی شهر قزوین نیز بعد ۸ سال ابلاغ شد، طرح هادیاباد نیز مصوب و ابلاغ شد و در حال حاضر در این منطقه میتوان از تسهیلات بازآفرینی استفاده کنند و در این حوزه ظرفیتهای قانونی خوبی مانند کلید به کلید ایجاد شده است و پروژه اراضی شمال هادیآباد به زودی اجرا میشود.
رجحانی از برگزاری مناقصه مرحله دوم برای راه اندازی فرودگاه در قزوین خبر داد و عنوان کرد: فرودگاه کشاورزی استان به فرودگاه مسافربری و باری تبدیل خواهد شد.
وی یادآور شد: تاسیس مرکز نمایشگاهی جدید در استان، تخصیص امکانات به روستاها با رویکرد عدالت محور، اجرای پروژه تالار شهر، ساماندهی گلزار شهدای قزوین، ثبت جهانی باغستان، اصلاح نظام نامه باغستان، احیای باغستان، افزایش زیرساخت بهداشت و درمان، اصلاح ضوابط ساختوساز در بافت تاریخی شهر قزوین با اعطای مجوز ۲ طبقه تراکم بدون پیلوت برخی دیگر از این اقدامات بوده است.
رجحانی ادامه داد: نهایی شدن اسکلت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی، مرمت و اصلاح ورزشگاه سردار آزادگان، آزادسازی دولتخانه صفوی و احیای گراندهتل با کمک صندوق احیا، ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری و تلاش برای جذب گردشگر و استقرار شهر جدید مهرگان از جمله دیگر اقدامات مهم صورت گرفته است.