بابک محمودی با اشاره به احتمال بارش برف در استانهای کشور و در ارتفاعات البرز و زاگرس و احتمال بسته شدن جادهها از مردم خواست از صعود به ارتفاعات بپرهیزند.
وی گفت: مردم به اطلاعیهای که از سوی هواشناسی و راهداری منتشر میشود توجه داشته باشند؛ این اطلاعیهها دقیق و به موقع صادر میشوند. مشکل کنونی ما عدم توجه مردم به این گونه هشدارها است.
محمودی افزود: شرکتهای اتوبوسرانی نیز هیچ توجهی به این اطلاعیهها نمیکنند و بدون توجه به این هشدارها اقدام به سوار کردن مسافر و تردد در جادههایی میکنند که یا به دلیل برف و کولاک بسته شده و یا احتمال بسته شدن آنها وجود دارد.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر ادامه داد: در برف دو هفته پیش با ۸۶ اتوبوس در ۱۳ استان کشور مواجه شدیم که در برف و کولاک امکان تردد نداشتند و همچنین مجبور شدیم به دلیل بسته شدن جاده مسافران ۱۴ اتوبوس را در مکان امن پیاده کنیم تا وضعیت جاده بهتر شود.
تعاونیهای مسافربری درصورت هشدارهای قرمز از مسافرگیری خودداری کنند
محمودی گفت: چرا تعاونیهای مسافربری به این هشدارها توجه نمیکنند؟ این هشدارها برای آنها صادر میشود و در صورت هشدارهای قرمز از مسافرگیری خودداری کنند. ۸۶۰ خودرو مسافری در در گردنه حیران گیر کردند. ارگان امدادی مانند هلال احمر، راهداری و اورژانس هرکدام یک پایگاه امدادی دارند و چگونه میتوانند این حجم از خودرو را رها سازی کرده و در برف امدادرسانی کنند؟ بیشتر این خودورها فاقد امکانات تردد در جادههای برفی بودند. حتی برخی که زنجیر چرخ داشتند، مهارت بستن نداشتند.
وی افزود: در بسیاری از کشورها و کشورهای توسعه یافته اگر فردی در شرایط هشدار قرمز اقدام به تردد غیر ضروری کند و دچار مشکل شود؛ باید تمام هزینههای امدادی را خودش پرداخت کند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به توانمندی بالای هلال احمر ایران در بحث امدادرسانی گفت: ایران جزء ۵ جمعیت توانمند محسوب میشود، اما نمیتواند به این حجم گسترده امدادرسانی کند؛ از این رو مردم باید مسولیت خودشان را بپذیرند.