سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برداشت مکانیزه برنج در سطح ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری

مجری طرح برنج گفت: برداشت مکانیزه برنج در سطح حدود ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری صورت می گیرد.

سهراب سهرابی گفت: امسال سطح زیرکشت برنج در استان های مختلف اعم از شمال و جنوب کشور و دیگر مناطق ۷۷۰ هزارهکتار بوده است و طی یک برنامه بلندمدت به دنبال کاهش سطح کشت برنج و افزایش عملکرد در واحد سطح هستیم.

او کاهش مصرف آب، افزایش حاصلخیزی خاک و افزایش بهره‌وری را از فواید خشکه‌کاری برشمرد و گفت: در حال حاضر نزدیک به ۴۰۰ هکتار خشکه‌کاری برنج در شمال کشور داریم.

سهرابی ادامه داد: از ۷۷۲ هزار هکتار سطح شالیزارهای استان‌های شمالی، ۳۷۲ هزار هکتار کشت به صورت مکانیزه انجام می‌شود. همچنین برداشت مکانیزه برنج نیز در سطح حدود ۶۰۰ هزار هکتار صورت می‌گیرد.

او توسعه ارقام جدید، مصرف انواع ریزمغذی‌ها و مصرف متعادل کودهای شیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه و کودهای بذرمال در اراضی شالیزاری را از دیگر برنامه‌های سال آینده در حوزه برنج نام برد و گفت: یکی از سیاست‌های وزارتخانه انتقال فناوری‌های تولید برنج هیبرید از خارج به کشور است چراکه با بکارگیری فناوری‌های تولید برنج هیبرید، تولید شلتوک تا ۱۰ تن در هکتار افزایش پیدا می‌کند.

مجری طرح برنج ادامه داد: سال آینده تمرکز ما بر کشت برنج متناسب با الگوی کشت ابلاغی در مناطق، توسعه کشت مکانیزه، مصرف متعادل کودهای شیمیایی، توسعه کشت ارقام پرمحصول، ارتقای بهره‌وری آب، مدیریت بهینه کنترل خسارات آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز و توسعه خشکه‌کاری یا کاشت مستقیم بذر برنج در اراضی شالیزاری است.

به گفته او، امسال از مجموع کشت برنج ۴ میلیون و ۲۰۰ هزارتن شلتوک و ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج سفید تولید شد.

این مقام مسئول گفت: با احتساب سرانه مصرف و تولید برنج، حداکثر نیاز کشور به واردات ۷۰۰ هزارتن است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.