روحالله دهقانی فیروزآبادی در دیدار رئیس و اعضای دبیرخانه همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی گفت: حوزه علوم انسانی مسائل حلنشدهای دارد که به دلیل سختی کار ورود جدی برای حل آنها نشده است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور بابیان اینکه مواجهه تجاریسازی و یا کاربردی نسبت به حوزه علوم انسانی نگاه صحیحی نیست، گفت: باید به این حوزه نگاه اثربخشی داشت و ممکن است صرفاً نظریهپردازی باشد ولیکن ضرورت دارد.
دهقانی فیروزآبادی در ادامه گفت: ارتباط و بلکه ایجاد یک نوع پیوند فیمابین تخصص و فقه ضروری و لازم است و شاید بتوان گفت علمای پیشین همچون شیخ بهایی جامع علوم انسانی و برخی علوم همچون ریاضی و هندسه و ... بودند که نتایج آن در آثار بجای مانده از ایشان هویداست.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور افزود: نوع نگاه به علوم انسانی میتواند تعیینکننده باشد که آیا ما به سراغ علوم انسانی برویم که برای ما منفعتی دارد؟ و یا نهفقط بهعنوان سرگرمی به سراغ آن باید رفت؛ به نظر میرسد پرداختن به علوم انسانی علاوه بر توصیهای که از سوی بزرگان به همراه دارد منافع ما را نیز در پی خواهد داشت.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور افزود: در علوم انسانی، جریان سازی از اهمیت بسزایی برخورداراست که رفتهرفته موجب تربیت نیروی کارآمدی میگردد که نسبت به حل مسئله در اولویت بالاتری قرار دارد از همین رو همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی میتواند در این تحقیق این امر موفق باشد.