جعفر الفتینیا مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و نیروگاههای خورشیدی، گفت : مقرر شده در سراسر کشور بالغ بر چهار هزار مگاوات ظرفیت در بخش نیروگاههای خورشیدی و تجدیدپذیر ایجاد شود که در کرمانشاه برنامههایی در این خصوص در دست انجام است.
وی با اشاره اینکه سهم کرمانشاه از این میزان انرژی تجدیدپذیر در یک بخش حدود ۸۰ مگاوات است که در قالب دو پروژه نیروگاهی در سرپل ذهاب و ماهیدشت اجرایی خواهد شد، گفت: ظرفیت نیروگاه خورشیدی سرپل ذهاب ۶۰ مگاوات و نیروگاه ماهیدشت حدود ۲۰ مگاوات است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب با بیان اینکه این دو نیروگاه توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی اجرا خواهند شد و اکنون کار در مرحله تحویل زمین به این سرمایهگذاران است، خاطرنشان کرد: استاندار کرمانشاه نیز با جدیت پیگیر اجرای این طرحها میباشد.
به گفته الفتینیا، سرمایهگذاری پیشبینی شده برای نیروگاه خورشیدی سرپلذهاب حدود دو هزار میلیارد تومان و نیروگاه ماهیدشت حدود ۷۰۰ میلیارد تومان است و تلاش میشود این دو پروژه تا تابستان سال آینده به نتیجه برسد تا مردم در پیک فصل گرمای سال آینده از مزایای آن برخوردار شوند.
وی یکی از مهمترین مباحثی که در زمینه اجرای نیروگاههای تجدیدپذیر در کرمانشاه مطرح است را تخصیص زمین دانست که اکنون برای دو نیروگاه سرپل ذهاب و ماهیدشت زمینهایی از منابع طبیعی در نظر گرفته شده و یادآور شد: با توجه به کوهستانی بودن منطقه شرایط برای تامین زمین مورد نیاز نیروگاهها - برای هر مگاوات نیروگاه به طور متوسط ۱.۵ هکتار زمین نیاز است - تا حدودی دشوار بوده و قطعا شرایط متفاوتی نسبت به استانهای کویری داریم.
الفتینیا از در دست اقدام بودن یک شهرک انرژی خورشیدی در کرمانشاه نیز خبر داد که توسط ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) و با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات اجرایی خواهد شد و عنوان کرد: این شهرک در چند فاز اجرا میشود که ظرفیت فاز اول آن ۴۰ مگاوات است.
وی با بیان اینکه این شهرک انرژی خورشیدی در قالب پروژه نیروگاهی که اخیرا توسط ایمیدرو در کرمانشاه کلنگزنی شد اجرایی میشود، افزود: این پروژه نیز در مرحله تحویل زمین است و بنا داریم تا حد امکان آن را به صورت یک پارچه اجرا کنیم، اما اگر زمین کافی در اختیار نباشد میتوان آن را به صورت چند مجموعه کوچک مقیاس نیز اجرایی کرد.
مدیرعامل برق منطقهای غرب اجرای نیروگاههای خورشیدی را گامی مهم برای کرمانشاه دانست و تاکید کرد: صرفهجویی در مصرف سوختهای فسیلی، کاهش تلفات شبکه و کاهش آلایندگی از مهمترین مزایای این نیروگاهها بوده و بلحاظ پدافندی بسیار حائز اهمیت است .