سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

ماهواره‌های ایرانی در صف پرتاب چه ویژگی‌هایی دارند؟

رئیس سازمان فضایی گفت: ماهواره ظفر ۲ در حال پشت سر گذاشتن تست‌های نهایی برای پرتاب است.

حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی کشور درباره ماهواره‌هایی که در صف پرتاب قرار گرفته‌اند، در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان توضیح داد: ماهواره پارس ۱، یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری ۱۵ متر رنگی است. دو ماهواره پارس داریم که دو نمونه اول و دوم دارد. ماهواره مخابراتی ناهید ۲ را داریم که آماده پرتاب است. ماهواره طلوع ۳ هم سال گذشته رونمایی شد که قابلیت تصویربرداری ۱۰ متر رنگی و ۵ متر سیاه سفید از ویژگی‌های این ماهواره است.

او ادامه داد: ماهواره ناهید ۲ دو ماهواره است. نمونه کیفی پیش پرتابی و پروازی که در برنامه ریزی است هر دو در مدار قرار بگیرند. البته ممکن است فقط پرتاب نمونه پروازی را انجام بدهیم. تعدادی ماهواره تحقیقاتی در حال آماده سازی داریم که بیشتر با هدف تثبیت پرتابگر و تست برخی فناوری‌های تحقیقاتی روی پرتاب ماهواره است.

احتمال پرتاب ماهواره ظفر۲ در سال آینده 

سالاریه بیان کرد: ماهواره کوثر را داریم که در واقع بخش خصوصی ما تهیه کرده و آن هم آماده پرتاب است. همچنین ماهواره ظفر ۲ که تقریبا مدت طولانی طول کشید تا تکمیل شد، اکنون در حال پشت سر گذاشتن تست‌های نهایی برای پرتاب است و تا سال آینده آماده پرتاب می‌شود. 

او با بیان این که در تعداد پرتاب‌ها در طول سال محدودیت‌هایی وجود دارد، مطرح کرد: ما دنبال ترکیب پرتاب های داخلی و بین المللی هستیم تا بتوانیم از همه آن‌ها در اسرع وقت بهره برداری کنیم. پیش بینی ما این است ک تا انتهای سال آینده این قابلیت وجود دارد؛ اما با توجه به این که معمولا برنامه‌های پرتابی دستخوش بعضی از موارد پیش بینی نشده قرار می‌گیرند، ممکن است چند ماه دیر یا زود شود که در حوزه بین المللی هم همین رویه است و جای نگرانی ندارد.

کدام ماهواره‌های ایرانی در فضا هستند؟

رئیس سازمان فضایی در پاسخ به این که ایران چه تعداد ماهواره در مدار زمین دارد و کارکرد این ماهواره‌ها چیست، توضیح داد: چهار ماهواره اخیر، ثریا، مهدا، کیهان و هاتف همگی مخابراتی هستند. البته نوع کاربری هر یک و محدود کاری هر کدام متفاوت است. کیهان برای توسعه تکنولوژی اصلاح خطای ناوبری و هاتف برای توسعه تکنولوژی خدمات اینترنت اشیا است. هر چهار ماهواره نیز تحقیقاتی هستند. نور ۲، نور ۳ و خیام هم که مدار قرار گرفته‌اند هر سه سنجشی‌ هستند.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۸:۱۵ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
ای که دستت میرسد کاری بکن
از مسولین محترم عاجزانه تقاضا دارم که اقدامی کنند، شرکت بهمن موتور برای نوبت زمستان فراخوان نمی دهد و باعث ضرر و زیان زیادی به ما شده است، 5 ماه است که به امید فراخوان بهمن موتور و واریز وجه خودرو همه دارو ندارم را نقد کرده و کلی وام گرفته ام، و در شرایط تورمی کنونی شاهد از بین رفتن اصل سرمایه ام هستم، یا حق
علی
۱۸:۲۴ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
خبر خارجی : ماهواره های ایلان ماسک‌ در مدار قرار گرفتن
منتقد گل مغز و برانداز : دنیا داره به فضا میره ما مونیدیم با پای چپ بریم دسشویی یا راست
خبرگذاری داخلی : ایران ۱۵ ماهواره را در دو سال در مدار قرار داد منتقد گل مغز و برانداز : آسفالت نداریم ماهواره میخوایم چی کار

به دانشمندان و مهندسان ایران زمین برای تلاش و مجاهدشون برای سرفرازی و سربلندی ایران و پیشرفت این کشور از جایگاهی که همیشه به خبر های دیگران نگاه میکردیم و اکنون خود انجام میدهیم ممنونیم إن شاء الله دکترین اقتصادی هم جراحی برای اقتصاد انجام دهند تا آخرین بهانه را هم از گل مغزان و براندازان بگیرند
ناشناس
۱۶:۲۶ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
خدا کائنات به این بزرگی و موجودات زنده رو خلق نکرده که بشر فقط بشینه نگاش کنه و به به و چه چه کنه گذاشته که برن توش جستجو کنن و کشف کنن و بیشتر و بیشتر به قدرت خدا پی ببرن
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
ویژگی مهم اینها این است که یک آب و هوا را نمی توانند درست تشخیص دهند
ناشناس
۱۰:۰۸ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
بخدا اسفالتهای کوچه های شهرها از بین رفته از حالت خاکی هم خارج شده
بودجه کشور را صرف این تبلیغات نکنید
معلم
۱۱:۳۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
باشه به شرط اینکه تواینترنت،رادیو،تلویزیون،گوشی وکلا هرچی علم حساب میشه وربط داشته باشه به ماهواره تونخوای کشورهم بابت برخی ازاینا به کشورهای دیگه پول نده وبتونی مثل انسان های اولیه باسادگی تمام ز ندگی کنی بعدش همون پول اتفاقامیادصرف آسفالت توی کوچه تون میشه.قبول؟