سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عرضه ۱۰ قوطی شیرخشک یارانه‌ای به کودکان زیر ۲ سال قزوین

کارشناس معاونت غذا و داروی علوم پزشکی قزوین گفت: ۱۰ قوطی شیرخشک یارانه ای به کودکان زیر ۲ سال در استان تعلق می گیرد.

نسترن عبادی کارشناس اداره نظارت بر فرآورد‌های طبیعی، سنتی و مکمل‌های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به سهمیه یارانه‌ای ۱۰ قوطی شیرخشک برای کودکان زیر ۲ سال در استان، گفت: ۱۰ قوطی شیرخشک نیز به قیمت آزاد برای هر کودک قابل ثبت و تهیه است.

عبادی افزود: خانواده‌ها با ارائه کدملی و تاریخ تولد کودک و با به همراه داشتن شناسنامه به منظور پیشگیری از هرگونه سوءاستفاده افراد سودجو از کد ملی مربوط به کودکان زیر ۲ سال، می‌توانند به داروخانه‌های سطح شهر مراجعه کرده و شیر خشک مورد نیاز خود را تهیه کنند.

وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از مواد اولیه مربوط به شیرخشک وارداتی است، یادآور شد: هرگونه مشکلات احتمالی که در تامین مواد اولیه ایجاد وقفه کند، می‌تواند مسبب کمبود مقطعی در شیر خشک شود و با توجه به افزایش قیمت این فرآورده، همچنان اختلاف قیمت شیرخشک تولیدی نسبت به قیمت واقعی آن وجود دارد، بنابراین احتمال سوءاستفاده از آن نیز به طور کل منتفی نشده است.

به گفته وی، بخش قابل توجهی از کمبود شیرخشک، براساس اقدامات صورت گرفته مرتفع و انواع شیرخشک تولید شده داخلی و وارداتی توزیع شده در داروخانه‌های سطح استان موجود است.

این مسئول با بیان اینکه در سه ماه نخست تابستان و اوایل پاییز با کمبود شیر خشک در سطح کشور مواجه بودیم، اضافه کرد: دلایل اصلی کمبود شیرخشک، قاچاق این فرآورده به کشور‌های همسایه به علت اختلاف قیمت بسیار زیاد آن، کاربرد شیرخشک در مصارف صنعتی و خانگی به غیر از مصرف کودک به علت اختلاف قیمت قابل توجه آن نسبت به شیر گاو، مشکلات مربوط به تاخیر در واردات مواد اولیه و کاهش تولید در مقاطعی از زمان اعلام شده است.

کارشناس معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: گاهی اصرار زیاد خانواده‌ها یا پزشکان به استفاده از یک نام تجاری خاص سبب ایجاد کمبود‌های کاذب در سطح عرضه این فرآورده می‌شود در حالی که فرآورده‌های مشابه از سایر تولیدکنندگان در داروخانه‌ها وجود دارد.

وی با بیان اینکه برخی خانواده‌ها تصور می‌کنند نبودن شیرخشک با یک نام تجاری خاص یا کمبود مقطعی آن برابر با بحران کمبود اساسی این فرآورده است، یادآور شد: چنین تصوری به هیچ عنوان صحیح نیست و مصرف کننده بایستی در مواردی که یکی از فرآورده‌ها به هر دلیلی دچار وقفه در تولید یا توزیع شده، با مشورت پزشک به فرآورده جایگزین مراجعه کند تا دچار سردرگمی نشود.

این مسئول با اشاره به جلوگیری از سوءاستفاده افراد سودجو در این زمینه، افزود: داروخانه‌ها با وجود فشار کاری زیاد خود ملزم به ثبت اطلاعات مصرف کننده در سامانه ttac هستند و ترجیحا این فرآیند بایستی با رویت شناسنامه کودک توسط داروخانه انجام گیرد تا راه استفاده از کد ملی برای خریداران غیرقانونی بسته شود.

عبادی اضافه کرد: اختلاف قیمت شیرخشک تولیدی با قیمت واقعی آن یکی از دلایل اصلی قاچاق این فرآورده محسوب می‌شود که با تغییر نرخ ارز تخصیصی به تولیدکنندگان، قیمت روی قوطی فرآورده‌ها افزایش پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه فرآیند‌هایی را برای رفع نیاز بازار می‌توان در دستور کار قرار داد، اظهارکرد: تخصیص ارز به تولیدکنندگان شیرخشک به منظور واردات مواد اولیه، الزام تولیدکنندگان به تولید ۲۴ ساعته و افزایش تولید و نظارت و بازرسی از واحد‌های تولیدکننده، نظارت ساماندهی شده و شدید بر عملکرد شرکت‌های پخش و داروخانه‌ها به منظور رفع مشکلات موجود، الزام داروخانه‌ها به ثبت فروش شیرخشک در سامانه ttac و پیشگیری نسبی از قاچاق این فرآورده می‌تواند در رفع نیاز بازار موثر باشد.

کارشناس اداره نظارت بر فرآورد‌های طبیعی، سنتی و مکمل‌های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: از خانواده‌ها تقاضا داریم با همکاری با متصدیان داروخانه ها، به بهبود این فرآیند و کم شدن فشار کاری داروخانه‌ها کمک کنند و اجازه ندهند شیر خشک کودک دلبندشان توسط افراد سودجو از زنجیره تامین خارج شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.