سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرتاب موفق ماهواره ایران نقطه عطف بزرگی است

خبرگزاری بی ان ان نوشت: پرتاب موفقیت آمیز ماهواره تحقیقاتی ثریا، رکورد جدیدی را برای پرتاب فضایی ایران به ثبت رساند و راه را برای توسعه سریع صنعت فضایی بومی این کشور هموار کرد.

سایت بی ان ان نوشت: ایران با پرتاب موفقیت آمیز ماهواره ثریا به نقطه عطف بزرگی دست می‌یابد.

ایران با پرتاب موفقیت آمیز ماهواره تحقیقاتی ثریا به مدار زمین، نقطه عطف قابل توجهی در برنامه فضایی خود ثبت کرده است. این پرتاب را نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران با استفاده از پرتابگر سه مرحله‌ای سوخت جامد قائم-۱۰۰ انجام شد.

این سومین پرتاب آزمایشی قائم-۱۰۰ است که توانایی آن را در قرار دادن یک ماهواره ۵۰ کیلوگرمی در مداری به ارتفاع ۷۵۰ کیلومتر نشان می‌دهد. این دستاورد به ویژه قابل توجه است، زیرا این اولین بار است که ایران یک ماهواره را به مداری با ارتفاع بیش از ۵۰۰ کیلومتر پرتاب می‌کند.

جزئیات پرتاب

ماهواره ثریا با حمل ۵۰ کیلوگرم محموله به بالاترین مدار خود در ۷۵۰ کیلومتری سطح زمین پرتاب شد. این پرتاب به عنوان بخشی از برنامه فضایی سپاه پاسداران ایران، نگرانی‌هایی را در غرب ایجاد کرده است. امریکا قبلاً از پرتاب ماهواره‌های ایران انتقاد کرده بود و استدلال می‌کرد که این پرتاب‌ها از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل سرپیچی می‌کنند و جدول زمانی ایران برای توسعه یک موشک بالستیک قاره‌پیما را تسریع می‌کنند.

موضع ایران در مورد برنامه فضایی خود

ایران همیشه دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را رد کرده است و تاکید می‌کند برنامه فضایی‌اش صرفاً برای اهداف غیرنظامی است. ماهواره ثریا، ماهواره سنجش از راه دور، بخشی از سری ماهواره‌های تحقیقاتی SRI است که توسط پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شده است. این موشک در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۴ توسط موشک ایرانی قائم-۱۰۰ به مدار نزدیک زمین پرتاب شد. وزیر ارتباطات ایران تایید کرد ثریا ظرف ۱۱ دقیقه توسط ماهواره بر قائم ۱۰۰ در مدار قرار گرفت.

پیامد‌های این پرتاب

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره تحقیقاتی ثریا، رکورد جدیدی را برای پرتاب فضایی ایران به ثبت رساند و راه را برای توسعه سریع صنعت فضایی بومی این کشور هموار کرد. این دستاورد قابل توجه توانایی ایران در ارسال ماهواره به مدار‌های بالاتر را افزایش می‌دهد. علیرغم اینکه دخالت سپاه در پرتاب‌ها و استفاده از پرتابگر متحرک نگرانی‌هایی را برای غرب ایجاد کرده است، ایران با موفقیت شروع به ارسال داده‌های تله‌متری (دورسنجی) از ماهواره کرده است که نشان‌دهنده آینده امیدبخش برای برنامه فضایی آن است.

ماهواره ثریا، افق فضایی جدید برای ایران

وبگاه خبری آی اس پی تودی نوشت: به نظر می‌رسد باید پرتاب ماهواره ثریا را به مثابه افق فضایی جدید برای ایران دانست.

ایران از طریق این ماهواره با موفقیت با زمین ارتباط برقرار کرد و افق جدیدی را در اکتشافات فضایی باز کرد. سازمان فضایی ایران اخیرا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد سیگنال‌های ماهواره ثریا با موفقیت به زمین ارسال شده است. این دستاورد نقطه عطف مهمی برای تلاش‌های اکتشاف فضایی ایران است.

ثریا با وزن ۴۷ کیلوگرم به عنوان یک ماهواره سبک طبقه بندی می‌شود. این ماهواره که با کمک پرتابگر ماهواره‌ای سه مرحله‌ای پیشرفته قائم-۱۰۰ در مدار پایین زمین (LEO) پرتاب شد، با رسیدن به مدار ۷۵۰ کیلومتری انتظارات فضایی ایران را فراتر نشان می‌دهد.

چیزی که ثریا را واقعا قابل توجه می‌کند، دقت موقعیت یابی GPS آن با دقت ۲۰ متر است که یک شاهکار قابل توجه در فناوری ماهواره‌ای است.
ثریا با طول عمر بیش از سه سال، اکنون پس از انجام یک ارتقاء مداری، به راحتی در مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین مستقر شده است. چیزی که ثریا را واقعا قابل توجه می‌کند، دقت موقعیت یابی GPS آن با دقت ۲۰ متر است که یک شاهکار قابل توجه در فناوری ماهواره‌ای است. ارتباط موفق ثریا با زمین، فرصت‌های جدیدی را برای برنامه فضایی ایران باز کرده و راه را برای تحقیقات و اکتشافات بیشتر در زمینه علوم فضایی هموار می‌کند و دانشمندان و محققان را قادر می‌سازد تا درباره جو زمین، الگو‌های آب و هوا و پدیده‌های فضای بیرونی اطلاعات بیشتری کسب کنند.

علاوه بر این، انتقال سیگنال از ثریا نشان دهنده تخصص رو به رشد ایران در فناوری ماهواره است. با دستیابی به این نقطه عطف، ایران به گروه نخبگان کشور‌هایی می‌پیوندد که قادر به پرتاب موفق ماهواره و ارتباط مؤثر با این ابزار‌های پیشرفته در فضا هستند.

این موفقیت نه تنها توانمندی‌های علمی ایران را به نمایش می‌گذارد، بلکه چشم اندازی تازه از سهم بالقوه این کشور در ماموریت‌های فضایی آینده ارائه می‌دهد. همانطور که ایران به اکتشافات فضایی ادامه می‌دهد، این نوید را دارد که کمک‌های ارزشمندی به درک ما از کیهان داشته باشد.

با این دستاورد، ایران در پیشرفت های فضایی خود گامی رو به جلو برداشته و حس غرور و الهام را در شهروندان خود القا می‌کند. ارسال موفقیت آمیز سیگنال‌های ماهواره ثریا بر تعهد ایران به پیشبرد مرز‌های علم و فناوری و تعهد این کشور برای تبدیل شدن به یک بازیگر مهم در عرصه فضایی جهانی تاکید می‌کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
علیرضا
۱۴:۵۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
بخدا امور اقتصادی کشور را به این بچه های هوا فضا میدادن شک ندارم وضعمون خیلی خوب میشد چه از نظر خودرو و چه از نظر هر چیزی که فکرشو کنید.موفق باشید عزیزانی که حداقل دلخوشی ما موفقیتهای شما عزیزان است
ناشناس
۱۴:۲۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
انشاالله شاهد روزی باشیم که با ابر قدرت های مثل روسیه آمریکا و چین در بردن انسان به فضا در رقابت باشیم و اولین انسان فضای ایران عزیز اگر زنده ماندم من باشم
ناشناس
۱۳:۴۵ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
می نازم به ایرانی بودنم ،می نازم به داشمندان ایرانم ،می نازم به مردم فهیم کشورم ،می نازم به قدرت کشورم دم همون گرم