با وجودی که بسیاری از اهالی تحصیل کرده مناطق روستایی برای یافتن شغل مناسب راهی شهر میشوند، اما بانوی قصه ما ترجیح داده در زادگاه خود بماند و افزون بر ایجاد درآمد پایدار برای خود و خانواده اش، تلاشهایی برای بهبود شرایط زندگی بانوان بی سرپرست یا بدسرپرست منطقه هم داشته باشد.
مرضیه نادری بانوی توانمند ساکن دهستان دشت روم که ۳۹ سال سن دارد ۱۴ سال پیش فعالیتهای شغلی خود را با راه اندازی یک کارگاه کوچک خیاطی آغاز کرد و اکنون محصولاتش در کشورهای عربی هم مشتریان زیادی دارد.
این بانوی توانمند که دانش آموخته رشته صنایع دستی فرش است با راه اندازی شرکت تعاونی تولید و آموزش صنایع دستی، یک آموزشگاه فنی و حرفهای و گروه جهادی شهدای دشتروم و صندوقهای خرد زنان روستایی در تلاش است تا ناهمواریهای زندگی بانوان روستایی را هموار کند.
تلاشهای او باعث شد تا در کارگاه کوچکش محصولاتی مانندپرده و لباس محلی دوخته شود و تولیداتی مانند بالشت و پشتی برای جهیزیه عروس رونق گیرد تا جایی که پاییز همین امسال یک شهروند عراقی به او سفارش تولید یک هزار متر منگوله را داد و وقتی محصول سرپنجه هنرمندش به دست این انسان خوش ذوق رسید هنر ایرانیان را ستود.
این بانوی هنرمند که اکنون ۹ شغل مستقیم ایجاد کرده و این هنرمندان زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند به اینها بسنده نکرده است و عزم خود را برای استقلال بانوان جزم کرده به طوری که پس از ارائه آموزشهای فنی و حرفه ای، مهارتهای شغلی به فروش محصولات آنان کمک میکند.
بانوان ساکن منطقه دشتروم بویراحمد مرضیه را فرشته نجات خود دانسته و میگویند که او مواد اولیه مورد نیاز تولید محصولات صنایع دستی را خریداری و به در خانه هایشان برده و همانجا با پرداخت حق الزحمه ف محصولات تولیدی را تحویل میگیرد.
مرضیه که ماهیانه حداقل در یک نمایشگاه صنایع دستی استانی، منطقه ای، ملی یا بین المللی شرکت میکند حالا مشتریان ایرانی و خارجی زیادی پیدا کرده و محصولاتش را به آنان میفروشد.
او که بنیانگذار موسسه بیت الزهرای شهدای دشتروم نیز محسوب میشود میگوید که نشستهای این موسسه هفتهای یک روز برگزار میشود تا با تهیه سیسمونی نوزادان زنان زیر ۴۰ سال سن آنان را به فرزندآوری تشویق کنند.
مرضیه که در مرکز مشاوره کارآفرینی حضرت معصومه (س) دشتروم فعالیت میکند تاکید میکند با حمایت سپاه ناحیه عشایر به بانوان روستایی مشاوره رایگان داده میشود تا به آنان کمک شود که چه محصولاتی در حوزه کشاورزی و صنایع دستی تولید کرده و چگونه تولیدات خود را بسته بندی و مشتری پسند کنند تا درآمد کافی داشته باشند.
او اضافه کرد:در این موسسه همچنین افراد متقاضی کارت مهارت برای تسهیلات به بسیج سازندگی برای دریافت تسهیلات معرفی میشوند.
بانوی هنرمند قصه ما، اما راهکارهای دیگری برای رونق اشتغال در روستای زادگاه خود دارد و از مسوولان میخواهد تا به او کمک کنند تا یک اقامتگاه بومگردی در این روستا راه اندازی کنند.
مرضیه اعتقاد دارد راه اندازی این مرکز گردشگری ضمن ایجاد شرایط استفاده از ظرفیتهای طبیعی روستای دشت روم برای گردشگران بستر فروش دیگر محصولات اهالی را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه میوههایی مانند سیب، هلو، آلو، گلابی، انگور در دشتروم تولید میشود تاکید میکند که ایجاد اقامتگاه بومگردی درآمد باغداران منطقه دشتروم را متحول میکند.
دشتروم منطقهای سردسیری در فاصله ۱۷ کیلومتری جنوب شهر یاسوج و در مسیر جاده بابامیدان قرار دارد این منطقه پیش از این محل ییلاق عشایر بود، ولی درحال حاضر به یک منطقه کشاورزی تغییر شکل یافته است.
این منطقه با قرار گرفتن در حوزه آبریز کوههای پازنان، دارای رودخانهای دائمی و زیباست که در فصل بهار و تابستان دارای آب فراوانی است، منطقه عشایری منصورآباد، چشمه پهن، دلی بردخیاری، دلی اولادعلی مؤمن، روستای مورصفا و سواحل رودخانه از دیدنیهای منطقه دشتروم است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مرضیه نادری از هنرمندان نمونه استان است که تاکنون چندین عنوان برتر در نماییشگاهها و جشنوارههای ملی را کسب کرده است.
سعید طالبی پور تاکید کرد: این بانوی هنرمند یکی از ۳۰ فرد برگزیده برای شرکت در نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی بین المللی است که بهمن ماه امسال به تهران اعزام میشود.
وی درباره ایجاد اقامتگاه بومگردی در روستای دشتروم به عنوان درخواست این هنرمند هم گفت: میراث فرهنگی با اعطای مجوز و تسهیلات بانکی از راه اندازی چنین مراکزی حمایت میکند.