محمود شالویی در حاشیه نخستین کنگره یعقوب لیث صفاری که با حضور رایزن فرهنگی تاجیکستان در ایران، معاون استاندار سیستان و بلوچستان، فرماندار ویژه زابل و اهالی فرهنگ و هنر ایران در زابل برگزار شد اظهار کرد: این رادمرد دلاورمند با همیت، فتوت، مردانگی و دیانت، تقوا و ساده زیستی توانست قلمرو و حکمرانی را پدید آورد که بتواند سالها زیادی در این قلمرو برای مردم ارمغانی نو داشته باشد.
وی ادامه داد: در طول تاریخ چنین سردار حماسه سازی توانست دلیل و انگیزه اتحاد و انسجام مردم باشد و با ایدهای که این دلاور مرد داشت نقش بسزا و موثری در فرهنگ و تمدن ما ایفا کرده است.
رییس انجمن مفاخر و آثار فرهنگی کشور اذعان کرد: یعقوب لیث در راستای حفاظت و پاسداشت زبان و ادب فارسی و با بهرهگیری از ویژگیهای منحصر به فرد اخلاقی، دیانت و معنویت که از ویژگی های او به شمار می رود که امروزه مورد نیاز جامعه است و برپایی همایش ها و توجه به این مفاخر نقش بسزایی در ارائه هویت، اصالت و آشنایی بیشتر نسلهای امروزی دارد.
وی ادامه داد: به منظور معرفی و شناخت هر چه بیشتر این سردار نامدار به ویژه برای جوانان و نوجوانان پیشنهاد میکنیم این همایش در لایه های متفاوت تری برگزار و با استفاده از ابزارهای فرهنگی برای معرفی چنین بزرگانی که در تاریخ و فرهنگ نقش مهم و بسزایی ایفا کردند برنامه ریزی شود.
شالویی با اشاره به مشترکات امیر یعقوب لیث صفاری میان سیستان و بلوچستان و خوزستان گفت: شخصیتی مانند یعقوب لیث میتواند از زمره مشترکات استانی در کشور پهناور ما مانند سیستان و بلوچستان و خوزستان و شهر دزفول و زابل باشد و هم میتواند جنبه جهانی داشته باشد.
وی ادامه داد: میتوان این کنگره را در دورههای بعدی به صورت مشترک استانی میان سیستان و بلوچستان و خوزستان و هم به صورت جهانی به ویژه کشورهای فارسی زبان و همسایه ایران برگزار کرد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در کنگره ملی یعقوب لیث اظهار کرد: این استان از شمال تا جنوب دارای ظرفیتهای بینظیری در حوزههای سختافزاری، نرمافزاری، نیروی انسانی و زیربنایی است.
«رضا شریفی» بیان کرد:سیستان و بلوچستان نه محروم و نه مظلوم است؛ ما همه چیز داریم ما در استان از شمال تا جنوب معدن، انرژیهای طبیعی باد و خورشید، شیلات، سواحل مَکُران، پتروشیمی و کشاورزی چهار فصل را داریم.
وی با اشاره به تبلیغات منفی رسانههای دشمن گفت: سیستان و بلوچستان رنگین کمان اقوام ایران است؛ بیمهری برخی از رسانهها و کم کاری اصحاب فرهنگ در طول چهار دهه گذشته چهره واقعی سیستان و بلوچستان را آن گونه که شایسته مردمان غیور این منطقه از شمال تا جنوب بوده به تصویر نکشیده است و ما قصد داریم این کم کاری را جبران و در این راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند در این حوزه کمک کند تا روایت صحیح را از استان به سایر نقاط جهان مخابره کنیم.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد:ما باید ظرفیتهای خودمان را معرفی کنیم و روایتهای غلطی که به هر دلیلی صورت گرفته را اصلاح کنیم و سیستان و بلوچستان را آنطور که است روایت کنیم.
وی تصریح کرد: آثار مکتوب مفاخر و معرفی میراث مشترک مردم منطقه و کشورهای همسایه که به آن افتخار میکنیم باید روایت و مکتوب نگاری شود و نگاه تقریب و عیاری که به این اسطورهها است میتواند به ما برای ایجاد وحدت با مردم و کشورهای همسایه کمک کند.
شریفی ادامه داد: دشمنان می خواهند القا کنند که ایرانی نمیتواند؛ ولی ایرانی ثابت کرده که با توجه به سابقه و تاریخ خود میتواند و توانسته کارهایی را انجام دهد که در شأن و تراز ایرانیان است و امیدواریم استان را به کمک مردم به جایگاه واقعی و در شأن مردم این استان برسانیم.