در تیر ۱۴۰۲ همزمان با برگزاری نمایشگاه الکامپ و در دومین روز برگزاری این نمایشگاه، تفاهمنامهای میان سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و سازمان فناوری اطلاعات امضا شد.
با توجه به پیشرفت سریع تکنولوژی، یکی از موضوعات مهم و قابل توجه این تفاهمنامه، بازنویسی برخی قوانین درباره حمایت از تولیدکنندگان و پدیدآورندگان و به طور کلی صنعت نرمافزار بود.
به دنبال همین موضوع، حامد منکرسی، معاون سیاست گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره اقداماتی که در راستای این تفاهمنامه انجام شده اند، گفت: در راستای تفاهمنامهای که با سازمان نظام صنفی رایانهای داشتیم در جهت بازنگری فرآیندهای قانونی در خصوص مجوز ثبت نرمافزار، بررسیهایی درباره چالشهایی که در این زمینه در فرآیندهای اجرایی و حقوقی، پدید آورندگان نرم افزار با آنها مواجه هستند، داشتیم.
او ادامه داد: ابعاد دیگری که مجوزهای نرم افزار با آن روبرو هستند را بررسی خواهیم کرد. انشاءالله بتوانیم در فرآیندهای اجرایی و مباحث مربوط به حمایتهایی که باید از این صنعت شود٬ بازنگریهای لازم را انجام دهیم و در خروجی اگر نیاز شد اصلاحات و تغییراتی را در فرآیند اجرایی داشته باشیم.
منکرسی اضافه کرد: این فرآیندی بود که چند مجموعه در آن دخالت داشتند. علاوه بر وزارت ارتباطات، وزارت ارشاد هم وظیفه ثبت نرم افزار را به عهده دارد.
معاون سیاست گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات مطرح کرد: در این مدت سعی کردیم فرآیند اجرایی را تسهیل کنیم و ارتباطات و استعلاماتی که نیاز است را به شکل الکترونیک اجرا کنیم که این یک گام بزرگ در جهت بالا بردن سرعت کار است.
او همچنین گفت: برخی از الزامات و مستنداتی هم که در گذشته از متقاضیان، درخواست و انجام میشده با تغییراتی که در تکنولوژیها ایجاد شده ممکن است لازم نباشند.
به گفته معاون سیاست گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات فرآیند بررسی این مستندات به صورت الکترونیک و حذف برخی مراحل غیر ضرور میتواند در فرآیند کلی صدور تاییدیه فنی و گواهی ثبت نرم افزار صرفه جویی کند و تسهیلگر باشد.