محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست زن، مشارکت، تحول حکمرانی با حضور بانوان کاندیدای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که در سالن شهدای هفت تیر مجتمع فرهنگی سرچشمه گفت: خیلی از ویژگیهای متعدد و بزرگی است که، اما ما جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت و این مجاهدت و اخلاص باعث شد که اسلام در این قرن از کنج حجره خارج شود.
وی ادامه داد: موضوع فلسطین که استکبار جهانی به دنبال آن بود که بعد از ۷۵ سال به فراموشی سپرده شود امروز فلسطین نه موضوع جهان اسلام بلکه موضوع آزادگان جهان است و این عظمت اسلام و انقلاب است.
رئیس مجلس بیان کرد: دومین ویرگی از برجستگی بینظیر انقلاب بود این بود که زنام را وارد جامعه کرد و ارزش و احترام و کرامت زن و نقش زن در همه عرصههاست.
قالیباف اظهار کرد: سخن امام است که زنان در موضوعات اصلی کشور دخالت کنند و امام این را تکلیف و وظیفه زنان میداند.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب بعضا با حضور زنان در انقلاب مخالفت شد و امام فرمود هیچ فرقی بین زن و مرد نیست.
رئس مجلس تصریح کرد: در بین نگاه جبهه غرب و نگاه اسلام به زن تفاوتهای اساسی وجود دارد و این تفاوت را به طور دقیق باید بشناسیم. آن چیزی که در غرب هست در موضوع زن موضوع جنسیت و برابری زن است و زن را ابزاری برای تبلیغات برای تهییج مردان میخواهند و میخواهند اگر زن در جامعه پذیرفته شود اول مردواره شود و پا روی شخصیت زن بودن خود بگذارد و به جامعه وارد شود.
وی ادامه داد: در نگاه اسلامی ما جنسیت در جامعه مطرح نیست و نقش زن در جامعه مهم است. برابری جنسیتی نیست بلکه عدالت جنسیتی است.
قالیباف اظهار کرد: در جمهوری اسلامی و در باورهای دینی خود یکی از مهمترین نقشهای آن تمدن سازی و فرزندآوری و تربیت نسل آینده و همسرداری میدانیم، اما هرگز منظورمان این نیست که خانواده به معنای خانه نشینی است و چنین باوری نداریم.
رئیس مجلس بیان کرد: ما وظیفه خود میدانیم که به این موضوع توجه کنیم که هر رویکرد و ابزاری برای تحول اساسی در ابعاد مختلف داریم به گونهای عمل کنیم که هیچ زنی دچار این نباشد که اگر بخواهد فعالیت کند او را در دوراهی قرار دهیم و رسالت مادری خود را فراموش کند. البته استثنائاتی وجو دارد، اما استثنا نباید تبدیل به قاعده شود. جنسیت یکجا مذموم نیست آنجا که یک زن نامحرم با مردم نامحرم صحبت میکند نباید از روی خضوع باشد بلکه از روی اقتدار باید باشد.
وی تصریح کرد: ما باید میدان را برای افزایش عاملیت زنان به صورت کمی و کیفی مهیا کنیم و نباید بگوییم الزاما عدالت جنسیتی باشد و نه وزنی تا در این صورت مردواری ایجاد نشود.
قالیباف بیان کرد: برخی شغلها برای روح و روان و جسم زنان نیست مثل کار معدن. در زمانی که در نیروی انتظامی بودم به حضرت آقا برای ورود زنان به نیروی انتظامی پیشنهاد دادیم که فرمودند چرا به اینها درجه نمیدهید.
وی اضافه کرد: ما در مرزبانی برای کنترل فلان بیابان نباید یک زن را بفرستیم یا برای باز کردن یک چهارراه آیا باید یک زن را بگذاریم تا در خیابان سوت بزند و راه را باز کند، اما حتما در ماموریتهایی برای کشف جرم پا به پای مردان باید حضور پیدا کنند.
رئیس مجلس اظهار کرد: هیچکس بهتر از خود زنان نگاه زنانه را نمیتواند نمایندگی کند. گاهی وقتها ما مردان برای زنان تصمیم میگیریم. بهتر از زنان نمیتواند توازن بین نقش همسری و نقش سیاسی و اجتماعی و ... ایفا کند و هیچکس به غیر از خود زنان نمیتواند نقش خود را بشناسانند و مردان نباید در این زمینه دخالت کنند.
قالیباف اظهار کرد: ما فصلی و مقطعی وارد این میدانها میشویم. بارها با همکارانم و خانمهایی که در مجموعه سیاسی فعال هستند گفتم نباید در ایام انتخابات فعال نشویم.
وی افزود: زنان ما در جامعه با حق و مطالبهشان میتوانند نقش کلیدی خود در این عرصه به جامعه را ثابت کنند و بدانند وقتی که زنان در جامعه فعال هستند میتوانند سرنوشت خود را آن طوری که میخواهند انتخاب کنند.
رئیس مجلس بیان کرد: امر، ولی مشارکت است و زنان با نوع انتخابی که انجام میدهند مشخص میشود اثر خود را مشخص میکنند. انتخابات امر جنسیتی نیست و زنان میتوانند در این امر خیر را پیشگام شوند.
قالیباف تصریح کرد: بدون شک مسئولیت پذیر بودن باارزشتر از این است که در کدام جایگاه هستیم. برخی خواهران که در کسوت نمایندگی مجلس هستند به این موضوع تاکید میکنم که جامعه زنان ما نیازمند اعتماد به یکدیگر هستند و این اعتماد میتواند رشد بانوان را تضمین کند.
وی گفت: وقتی میگوییم مجلس یازدهم فعال بوده و منفعل نبوده و رهبری میفرماید این مجلس در تصمیمات محکم و در قانونگذاری با تردید تصمیم نگرفته لذا هر که جا بوده عقلانیت با شجاعت داشته است.
قالیباف بیان کرد: این مجلس برای زنان قانون خانواده و جوانی جمعیت تصویب کرد. اینها موضوعاتی است که چند دهه در مجلس باقی مانده بود.
رئیس مجلس بیات کرد: مجلس طرح حمایت از زنان و سوءرفتار علیه آنها را داشت که در دهه ۷۰ رهبری به آن اشاره کردند و این مجلس به آن ورود کرد و بدون شک بعد از بودجه به این قانون میپردازیم.
وی افزود: در برنامه هفتم توجه جدی هم از جهت ساختاری برای جایگاه امور زنان شد و الحاقیهای برای آن تصویب شد و هم برای زنان روستایی و سرپرست خانوار و مهارتهای شغلی که لازم است به هر حال نمیگوییم حق مجلس را ادا کردیم، اما مجلس در موضوع زنان غفلت نکرد و بیش از مجالس دیگر به مسائل زنان پرداخته و به دنبال تصویب قانون برای زنان در همه ابعاد هستیم.