سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حدود ۶۰ درصد معتکفان را جوانان و نوجوانان تشکیل می‌دهند

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی گفت: سال گذشته حدود یک میلیون نفر در مراسم معنوی اعتکاف شرکت کردند.

حجت الاسلام رضا عزت زمانی امروز، چهارشنبه ۲۷ دی در نشست هم افزایی اعتکاف دانش آموزی با اعلام این مطلب گفت: امسال قرار است آمار دقیقی از تعداد معتکفان در سراسر کشور تهیه شود. البته قرار نیست کاری که مردم انجام می‌دهند به ما گزارش دهند، ولی از مدیران شهرستان‌ها خواسته ایم تا ضمن سرکشی از مساجدی که معتکفان حضور دارند، آماری دقیق‌تر ارائه دهند. آمار‌های سال قبل بر اساس جمع بندی آمار‌های بخش‌های مختلف چنین عددی را نشان می‌داد.

حجت الاسلام حامد تقدیری رئیس بنیاد ملی نوجوان درباره سابقه حضور دانش آموزان در اعتکاف گفت: سال گذشته حدود ۲۳۰ هزار نفر در اعتکاف دانش آموزی شرکت کردند. البته اعتکاف، یک انتخاب و اختیار دانش آموزی است و برنامه‌ای است که هر دانش آموزی می‌تواند دواطلبانه شرکت کند و ما فقط اجازه دادن‌ها را تسهیل می‌کنیم.

وی افزود: یکی از اتفاق‌های مبارک اعتکاف این است که شاهد رویش‌ها هستیم. چون امسال بیش از ۳۰۰ هزار نفر درخواست حضور داشته و بیش از ۵۰۰ هزار دانش آموز ثبت نام کرده اند که بر اساس قرعه کشی تعیین می‌شود.

رییس ستاد ملی روایت پیشرفت در ریاست جمهوری ادامه داد: در واقع ما بیش از دو برابر درخواست داشتیم، ولی باید به ظرفیت‌ها و امکانات مساجد نیز توجه کرد که امیدورایم بتوانیم دست کم از ۳۰۰ هزار نفر پذیرایی کنیم.

تقدیری با اشاره به حضور چشمگیر دانش آموزان در مراسم اعتکاف گفت: این رویش‌هایی است که با سرعت حرکت می‌کند و با داده‌هایی که دشمن تلاش می‌کرد در عرصه نوجوانان ایجاد کند، مطابقت ندارد و از طرف دیگر نشان می‌دهد که اثرگذاری سه روز خلوت در سن نوجوانی چقدر بالا بوده و شاهد روایت رشد معنویت‌های نوجوانان هستیم.

وی افزود: در حدود شش تا هفت میلیون نفر ظرفیت برای اعتکاف در کشور وجود دارد، ولی مساجد در کشور از یک پراکندگی گسترده‌ای برخوردار است و در واقع تعداد مراکز اعتکاف با توجه به اشتباق مردم کم است. به عبارت دیگر میزبان نداریم.

تقدیری دست نیاز به سوی هیات امنای مساجد برای برگزاری هرچه بهتر اعتکاف دراز کرد و گفت: معمولا بیشتر معتکفان هزینه‌های این سه روز را خودشان پرداخت می‌کنند و هزینه هز معتفک بیش از یک میلیون تومان است. بعضی از دانش آموزان و نوجوانان به عنوان میزبان و کادر اجرایی در مساجد فعالیت می‌کنند. مثلا سال گذشته در مسجد اعظم قم یا یکی از مساجد مشهد شاهد بودیم که تعدادی از دانش آموزان خادمان معتکفین بود.

وی اظهار داشت: بسیاری از نوجوانان به صورت آزاد در اعتکاف شرکت می‌کنند و آمار شرکت کنندگان دانش آموزان فراتر از ۳۰۰ هزار نفر است، ولی توصیه ما این است که اعتکاف نوجوان با سایرین تفاوت داشته باشد. چون اقتضائات نوجوانان با دیگران تفاوت دارد.

رئیس بنیاد ملی نوجوان با اشاره به تفاوت اعتکاف دانش آموزی با اعتکاف سایر اقشار گفت: یکی از کار‌ها در این زمینه، تصویرسازی توسط بزرگترهاست و کتاب خلوت قهرمان ساز می‌خواهد بگوید نوجوان با چه مخاطبی روبرو است، چه ویژگی‌هایی دارد و باید چه میزبانی‌هایی داشته باشیم. در واقع در کنار مسجدسازی باید مسجدی هم بسازیم.

وی اضافه کرد: وقتی عرصه نوجوانی یک دست شد، می‌توان برنامه‌های شاداب و پرنشاط بهتری اجرا کرد و خلوت انس می‌تواند بهتر باشد و حتی گوینده و سخنران می‌تواند بر اساس سطح نوجوانان سخنرانی کند. البته تلاش می‌کنیم که مردم خودشان میزبان معتکفان باشند و بنیاد هدایت نیز به هویت‌های محلی توجه بیشتری دارد.

حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی، مدیرکل فرهنگی، هنری اردو‌ها و فضا‌های فرهنگی آموزش و پرورش گفت این وزارت خانه تلاش می‌کند تا حضور دانش آموزان در اعتکاف را تسهیل کند. مثلا غیبت دانش آموزان شرکت کننده، موجه شود که امسال فقط یک روز است، ولی سال گذشته چنین امکانی هم فراهم نبود.

این استاد حوزه از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان سند نظریه پردازی (دکترین) این وزارت خانه یاد کرد و گفت: یکی از نکات این سند تنوع موقعیت‌های یادگیری است. یعنی باید به گونه‌ای نوجوانان و دانش‌آموزان را تربیت کنیم که در موقعیت‌های دیگر زندگی نیز رشد کنند و یکی از مسائلی که باعث ایجاد پیوند دانش‌آموزان و مساجد می‌شود، فضای اعتکاف است.

وی با اشاره به اعتکاف دانش آموزی سال گذشته گفت: دانش‌آموزان در محیطی قرار گرفتند که بسیار اثرگذار و الهام‌بخش بود و این فضا کاملاً متفاوت و استثنایی بود. امروز بیش از ۹۰ درصد دانش‌آموزان وقت خود را با تلفن همراه سپری می‌کنند، ولی مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که فضای اعتکاف، دانش‌آموزان را با تحولات روحی و معنوی همراه می‌کند.

پورثانی با بیان این که دانش آموزان شرکت کننده در اعتکاف را دختران و پسران دوره متوسطه دوم تشکیل می‌دهند، افزود: در سال جاری ۷۲۰ مراسم اعتکاف دانش‌آموزی دخترانه و ۷۲۰ اعتکاف دانش‌آموزی پسرانه خواهیم داشت و امیدواریم استقبال دانش‌آموزان از فضای اعتکاف امسال بیشتر از سال گذشته باشد.

اعتکاف مادر دختری برگزار می‌شود

ندا حکمت‌نیا، مدیر اداره تبلیغ در رسانه‌های مجموعه جامعه‌الزهرا (س) گفت: در این مجموعه و در معاونت تبلیغ و امور فرهنگی جامعه‌الزهرا (س) پیگیر موضوع کمیته بانوان مسجدمحور در سرار کشور هستیم و یکی از تأکیدات امسال، حضور فعال طلاب در مساجد و اعتکاف است که در این زمینه برنامه اعتکاف مادر دختری را پیگیری کردیم.

وی افزود: برنامه دیگر مجموعه جامعه‌الزهرا (س) حضور و تولید محتوا در رسانه و فضای مجازی به صورت ویژه است که در این زمینه به ویژه در مساجد برنامه‌های حوزه سواد رسانه و جنگ شناختی را پیگیری و اجرا خواهیم کرد. در حوزه تولید محتوا نیز با توجه به حضور مبلغان مجموعه طی هر فصل، محتوا‌های مختلفی تولید شده است که این محتوا‌ها در رسانه‌ها و فضای مختلف حقیقی و مجازی منتشر شده است.

در این مراسم از کتاب خلوت قهرمان ساز رونمایی شد. این کتاب به محتوای عملیاتی اعتکاف نوجوانانه می‌پردازد و در این کتاب ۳۳ صفحه‌ای به مطالبی همچون جایگاه اعتکاف نوجوانانه، برخی نکات تربیتی و فرهنگی در اعتکاف نوجوانانه، نکات عملیاتی و اجرایی اعتکاف و ویژه برنامه‌های نوجوانه پرداخته شده است.

برچسب ها: اعتکاف ، مسجد ، مدارس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.