سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید سرکه چوب برای اولین بار در بافق+تصویر

به همت جمعی از جوانان بافقی برای اولین بار سرکه چوب از ضایعات درخت پسته در شهرستان بافق تولید شد.

فتوحی کارآفرین بافقی گفت: با تحقیقات چندساله گروهی از جوانان کارآفرین بافقی، کارگاهی راه اندازی شد تا از ضایعات درختان پسته، محصولات کامل ارگانیک تولید شود.

او افزود: در مرحله اول این طرح، بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه شده و برای بیش از چهار نفر به طور مستقیم اشتغال زایی ایجاد شده است. 

این کارآفرین بافقی بیان داشت: با توجه به سطح زیر کشت پسته در شهرستان بافق و تولید ضایعات درختان پسته، شرایط خوبی برای تولید این محصول فراهم است. 

او گفت: در این فرانید ۲ کوره توسط مهندسان جوشکاری بومی طراحی و ساخته شد تا سرکه چوب و کربن چوب تولید شود و این طراحی نسبت به نمونه مشابه خارجی، حدود ۶۰ درصد کاهش هزینه ساخت داشته است. 

فتوحی افزود: در این کارگاه فرایند تولید کربن چوب و سرکه به صورت مهندسی معکوس انجام و حدود ۱۷ درصد از وزن چوب هم در فرایند خلا به سرکه چوب تبدیل می‌شود.

او بیان داشت: در فرایند تولید سرکه چوب، سه محصول سرکه چوب، قیر چوب و کربن فعال تولید می‌شود و هیچ ضایعاتی در این فرایند بر جا نمی‌ماند و این محصول پایه گیاهی بسیاری نهاده‌های کشاورزی و باغی و نهاده‌های دامی و صنعتی است.

این کارآفرین بافقی گفت: سرکه چوب مانند نفت خام حاوی بیش از ۲۰۰ ترکیب پیچیده آلی و کربن دار است که در صورت حمایت مسئولان و تجهیز کارگاه می‌توان به آن دست یافت.

فتوحی افزود: حدود ۳۰ درصد محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل می‌شوند که نیمی از آن قابل استفاده در چرخه تولید سرکه چوب است.

رضایی پور کارشناس محیط زیست و مشاور طرح گفت: این سرکه یک مایع ضایعاتی است که نقطه مثبت آن، این است که می‌توان از ظرفیت‌های موجود در آن بهره برد.

او تصریح کرد: این ماده ظرفیت استفاده به عنوان آفت کش گیاهی را دارد و ماده‌ای است که می‌توان برای مبارزه با برخی حشرات در کارگاه‌های دامداری نیز مورد استفاده قرار گیرد. 

رضایی پور گفت: به دلیل اینکه این ماده اسیدی است، برای اصلاح خاک‌های شور نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و حتی می‌تواند با دوز‌های خیلی کم و دقیق تر، در صنایع غذایی از جمله برای دودی کردن برنج یا ماده نگهدارنده، استفاده شود. 

او بیان داشت: به طورکلی این محصول در صنایع مختلف غذایی، دارویی، شیمیایی، بهداشتی و تولید نهاده‌های کشاورزی و باغی کاربرد و خاصیت قارچ کشی و فراری دهنده حشرات و کنه‌ها را دارد. 

مشاور این طرح گفت: در بخش دامداری ها، گاوداری‌ها و مرغ داری‌ها نیز افزودن برخی ترکیبات سرکه چوب باعث افزایش اشتهای دام و کاهش میزان باکتری‌های آبشخور‌های دامی می‌شود.

گفتنی است این کارگاه تولید سرکه چوب با حمایت صندوق کارآفرینی امید راه اندازی شده است.

 

 

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.