سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماموریت آژانس فضایی اروپا برای رصد ستاره‌های مشابه خورشید

ماموریت «پلاتو» صد‌ها هزار ستاره شبیه خورشید را رصد می‌کند تا دانشمندان را برای به دست آوردن درک بهتری در مورد آن‌ها یاری دهد.

ما معمولا دوست داریم فکر کنیم که خورشید یک ستاره زرد رنگ معمولی است و فقط یکی از میلیارد‌ها ستاره از نوع خورشید به شمار می‌رود که در کهکشان راه شیری وجود دارد، اما تنها در چند دهه اخیر، ستاره‌شناسان توانسته‌اند اخترلرزه‌شناسی را روی ستاره‌هایی انجام دهند که بسیار شبیه به ستاره‌های ما هستند. اخترلرزه‌شناسی که مطالعه نوسانات لرزه‌ای یک ستاره است، یک کلید ضروری برای درک خورشید و میلیارد‌ها منظومه شمسی دیگر در کهکشان به شمار می‌رود.

به نقل از فوربس، در اواخر این دهه، ماموریت «آژانس فضایی اروپا» (ESA) موسوم به «پلاتو» (PLATO)، صد‌ها هزار ستاره بسیار شبیه ستاره ما را رصد خواهد کرد. پلاتو که ماموریت «گذر سیاره‌ها و نوسان‌های ستاره‌ها» نیز نامیده می‌شود، وظیفه یافتن آنالوگ زمین را بر عهده دارد، اما اندازه‌گیری درخشندگی ستاره‌ها در طول زمان به نظریه‌پردازان کمک می‌کند تا ستاره‌هایی را که سیاره‌هایی مانند سیاره ما را در خود جای داده‌اند، درک کنند.

در جریان بازدید اخیر از «رصدخانه اخترفیزیک کاتانیا» (Catania Astrophysical Observatory) در ایتالیا، «بروس دورمینی» (Bruce Dorminey) خبرنگار فوربس با دو پژوهشگر صحبت کرد که مشتاقانه منتظر داده‌های مورد انتظار پلاتو هستند. دورمینی از هر دو آن‌ها پرسید که چرا درک کردن فیزیک ستاره‌ای در ستاره‌های نوع خورشیدی مهم است.

«انریکو کورسارو» (Enrico Corsaro) دانشمند رصدخانه اخترفیزیک کاتانیا و یکی از اعضای گروه علمی پلاتو گفت: ستاره‌ها آجر‌های اصلی کهکشان ما هستند. اگر می‌خواهیم درک بهتری از کهکشان خود داشته باشیم، ابتدا باید ستاره‌هایی را بشناسیم که شبیه به خورشید هستند و اگر می‌خواهیم درک بهتری را از منحصربه‌فرد بودن یا نبودن منظومه شمسی داشته باشیم، ابتدا باید کل منظومه سیاره‌ای را درک کنیم.

«سیلوین برتون» (Sylvain Breton) پژوهشگر رصدخانه اخترفیزیک کاتانیا و یکی از اعضای گروه علمی پلاتو گفت: پلاتو درک ما را در مورد فرآیند‌های دینامیکی داخلی در ستاره‌های نوع خورشیدی به میزان قابل توجهی بهبود می‌بخشد. پلاتو، جرم، شعاع و سن ستارگان نوع خورشیدی، به ویژه سیاره‌های میزبان را با دقت زیادی مشخص می‌کند.

آژانس فضایی اروپا گفت که پلاتو بزرگ‌ترین دوربین دیجیتال ترکیبی را در خود جای خواهد داد که تاکنون در فضا پرواز کرده است. این آژانس خاطرنشان کرد که پلاتو نور را از ۲۶ تلسکوپ کوچک دریافت می‌کند که همگی روی یک پلتفرم ماهواره‌ای نصب شده‌اند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.