سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احیای کاروانسرا‌ها در مسیر عتبات عالیات در غرب کشور

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور، از برنامه ریزی برای احیای کاروانسرا‌ها در مسیر عتبات عالیات در غرب کشور از طریق واگذاری به سرمایه گذاران خبر داد.

شهاب طلایی مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور در سفر به کرمانشاه با اشاره به برنامه ریزی برای واگذاری تعدادی از بنا‌های تاریخی کرمانشاه به سرمایه گذاران، گفت : امیدواریم با همکاری میراث فرهنگی استان و نهاد‌های دیگر همچون اوقاف بتوانیم تعدادی از بنا‌های تاریخی کرمانشاه را در قالب یک بسته به منظور مرمت و احیاء آن‌ها به سرمایه گذاران واگذار کنیم.

وی افزود: احیاء این بنا‌ها به احیاء هویت تاریخی و فرهنگی استان کمک کرده و می‌تواند به عنوان یک زیرساخت زمینه توسعه گردشگری استان را رقم بزند.

 مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور تصریح کرد: باتوجه به اینکه بخشی از بنا‌های تاریخی استان بین میراث فرهنگی و سایر نهاد‌ها مشترک هستند، باید با همکاری بین این دستگاه‌ها واگذار شوند.

وی تاکید کرد: متاسفانه در سنوات گذشته واگذاری تعدادی از بنا‌های تاریخی استان از طریق مرکز کشور و بدون مشورت و هماهنگی با دستگاه‌هایی بوده که مالکیت آن را داشته اند که این مسئله چالش‌هایی را بوجود آورده بود.

طلایی خاطرنشان کرد: از آنجایی که بیشتر این بنا‌ها وقفی هستند، وزیر میراث فرهنگی با رئیس سازمان اوقاف کشور رایزنی‌هایی داشته و در سفر کرمانشاه نیز با توجه به توافقاتی که از قبل صورت گرفته، با اوقاف استان رایزنی‌هایی داشتیم تا بتوانیم با هماهنگی با خود آن‌ها این بنا‌ها را واگذار کنیم.

وی اضافه کرد: رویکرد ما در واگذاری این دسته از بنا‌ها به این شکل است که مالک بنا از منابع حاصل از اجاره این بنا‌ها که از سوی سرمایه گذار پرداخت می‌شود هم برخودار شود و مالکیت او نیز کاملا حفظ شود، لذا این رویکرد باعث خواهد شد تا همکاری بین دستگاه‌ها برای واگذاری بنا‌ها خوب باشد.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور تاکید کرد: این اقدام در سایر استان‌ها شروع شده و تاکنون هم بازخورد‌های خوبی گرفته ایم و امیدواریم در کرمانشاه هم اجرایی شود تا میراث فرهنگی را بوسیله خود مردم احیاء کنیم.

وی به بازدید‌هایی که از تعدادی از بنا‌های تاریخی استان همچون کاروانسرای ماهیدشت داشته هم اشاره کرد و افزود: باتوجه به اینکه مالکیت این بنا با اداره کل اوقاف است، مقرر شد با همکاری این نهاد برای واگذاری آن اقدام شود.

طلایی خاطرنشان کرد: ظرف دو تا سه ماه آینده آگهی مزایده کاروانسرای ماهیدشت را منتشر خواهیم کرد تا سرمایه گذار بخش خصوصی برای آن جذب شود.

وی اوضاع این بنای تاریخی را نامناسب توصیف کرد و گفت: متاسفانه این بنای تاریخی که می‌تواند یکی از ظرفیت‌های فرهنگی خوب استان باشد در حال تخریب است.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور عنوان کرد: سال‌ها پیش در استان کرمانشاه کاروانسرا‌هایی در شهر‌های مختلف استان همچون کرمانشاه، اسلام آبادغرب، کرندغرب، سرپل ذهاب و ... بود که همگی این‌ها در زنجیره کاروانسرا‌های ایرانی قرار داشتند و به کاروانسرای شاه عباسی قصرشیرین متصل می‌شدند تا اینکه به عتبات عالیات می‌رسید. متاسفانه در حال حاضر تنها سه کاروانسرای بیستون، ماهیدشت و قصرشیرین باقی مانده که کاروانسرای بیستون به بخش خصوصی واگذار شده، اما کاروانسرا‌های ماهیدشت و قصرشیرین هم باید واگذار شوند.

طلایی یادآورشد: در مسیر تهران به غرب کشور هم چنین کاروانسرا‌هایی در گذشته بوده، اما اکنون بسیاری از آن‌ها تخریب شده و یا از بین رفته اند، لذا برنامه داریم زنجیره کاروانسرا‌های غرب کشور را از طریق واگذاری به سرمایه گذاران احیاء کنیم .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.