سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختصاص بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی به ساخت شهرک‌های خورشیدی

معاون وزیر صمت گفت: پیش‌بینی می‌شود ۲۱۷۸ هکتار از اراضی ملی طی یک برنامه ۲ ساله به ساخت شهرک‌های انرژی خورشیدی اختصاص یابد.

فرشاد مقیمی گفت: ایجاد شهرک ها و نواحی صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی، بستر مورد نیاز برای استقرار واحدهای تولید برق مقیاس کوچک از منابع تجدید پذیر (انرژی خورشیدی) را فراهم کرده و این سیاست در راستای کمک به تامین بخشی از کسری برق مورد نیاز فعالیت‌های صنعتی و معدنی با توجه به چالش ها و ناترازی موجود در تولید و مصرف برق در کشور است.  

وی ادامه داد: در این مسیر با توجه به مصوبات ابلاغی ریاست جمهوری و انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک با ساتبا به نمایندگی از وزارت نیرو برای ایجاد شهرک ها و نواحی صنعتی تخصصی خورشیدی،  برنامه های  متعددی توسط سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی دنبال می شود که شهرک صنعتی انرژی خورشیدی شال به عنوان اولین شهرک انرژی خورشیدی در استان قزوین  و ۵ شهرک صنعتی انرژی خورشیدی در استان کرمان از جمله در شهرستان های بافت، راین، سیرجان و بردسیر آغاز به کار کرده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، اضافه کرد:  همزمان ایجاد ۱۷ شهرک/ناحیه صنعتی در ۴  استان دیگر شامل یزد، کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان شرقی و فارس به تصویب رسیده است که با برنامه ریزی های صورت گرفته پیش بینی می شود  ‌۲۱۷۸ هکتار از اراضی ملی با کاربری ساخت شهرک های انرژی خورشیدی طی برنامه ۲ ساله اضافه شود.

مقیمی، نحوه همکاری سازمان شهرک های صنعتی با وزارت نیرو برای ساخت شهرک های خورشیدی را تشریح و اظهار کرد: برای مشاوره در زمینه ایجاد شهرک های خورشیدی در مناطق مستعد و هماهنگی برای خرید تضمینی برق تولید شده، تفاهم نامه همکاری بین سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی ایران مبادله شده که همکاری های سازمان با وزارت نیرو برای ساخت شهرک های خورشیدی بر این اساس در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به اهداف دولت برای ایجاد شهرک های خورشیدی در کشور خاطرنشان کرد: احداث شهرک‌های تخصصی خورشیدی در استان‌ها و فراهم کردن زیر ساخت های توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر توسط صنایع گام مهمی در رشد تولید و ارتقای کشور خواهد داشت، چرا که تامین برق پایدار در شهرک ها و نواحی صنعتی و همچنین صنایع بزرگ کشور می تواند توسط نیروگاه های تجدیدپذیر و با کمک سرمایه گذاران بخش خصوصی و صاحبین صنایع انجام شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت مهمترین مزیت‌های ایجاد شهرک صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی را برشمرد و گفت:  ایجاد این شهرک ها ضمن حفظ محیط‌زیست و کاهش گازهای گلخانه‌ای از طریق توسعه انرژی‌های سبز ، بستر مورد نیاز برای تولید انرژی پاک در مقیاس کوچک را فراهم خواهد کرد. همچنین توسعه تجدیدپذیرها در راستای  اهداف کلان دولت  و پوشش ناترازی تولید و مصرف برق در کشور (خصوصاً در ماه های گرم و هم‌زمان با اوج بار) را بدنبال خواهد داشت و بعنوان یک منبع پایدار در تامین برق واحدها صنعتی قابل اتکاء خواهد بود.

مقیمی با بیان اینکه با ایجاد شهرک های خورشیدی، ضمن رعایت موضوع پدافند غیر عامل در تامین برق، از اراضی بایر و بلااستفاده و مناطق خشک به بهترین شکل برای تامین بخشی از کسری برق استفاده می شود، اضافه کرد: ایجاد شهرک های خورشیدی سبب تسهیل جذب سرمایه گذاران این حوزه، توسعه این صنعت، ایجاد اشتغال پایدار  و توجه به ظرفیت های تولید داخل می شود.

وی، با تاکید بر ضرورت همکاری همه دستگاه های ذیربط برای تسهیل در صدور مجوزهای ساخت نیروگاه در شهرک های خورشیدی، عنوان کرد: احداث نیروگاه های خورشیدی در تامین برق پایدار واحدهای صنعتی کمک شایانی خواهد داشت اما موضوعات مربوط به تملک زمین و اخذ مجوز از نهاد و ارگان های مربوط مشمول صرف زمان زیادی می شود؛ به عنوان مثال ایجاد شهرک صنعتی نیازمند مطالعات ارزیابی زیست محیطی است تا مشخص شود، شهرک‌های انرژی خورشیدی به لحاظ کارکرد، آلودگی نداشته و یک صنعت پاک محسوب می شود، بنابراین پیشنهاد می شود صرفا با عنوان شهرک انرژی های خورشیدی مجوز مربوطه صادر شود که این امر زمان ساخت نیروگاه های خورشیدی را بسیار کوتاه می کند.

برچسب ها: شهرک صنعتی ، انرژی نو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.