سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست خبری مطرح شد؛

جديدترين اظهارات وزير ارشاد درخصوص بازگشت معين/ بنیاد فارابی امسال هیچ کار مستقلی در جشنواره فجر ندارد

اسماعیلی در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره بازگشت معین و حواشی جشنواره فیلم فجر توضیح داد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز شنبه بیست و سوم دی ماه با برگزاری یک نشست رسانه‌ای که در محل ساختمان مرکزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود  به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وزیر ارشاد گفت: ما در زمانی وارد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شدیم که همه فعالیت‌های رسانه‌ای درگیر ماجرای کرونا شده بود. در همین اتاق وزارتی وقتی خبرنگاری از من پرسید که در اولین حضورتان چه اولویتی را مد نظر دارید، پاسخ دادم معیشت و سلامت هنرمندان برای من از هر زمان دیگری واجب‌تر است. 

وی افزود: ما از سال گذشته بعد از بیرون آمدن از شرایط کرونا و مدیریتی که برای مقابله با این بیماری فراگیر وجود داشت، با فتنه فرهنگی مواجه شدیم که بر اهالی فرهنگ و هنر و رسانه سایه انداخت. سال گذشته که آماده برگزاری جشنواره‌ها بودیم با بدخواهان مردم ایران مواجه شدیم که می‌خواستند چراغ فرهنگ و هنر این کشور را خاموش کنند. ما با این ماجرا ۴۵ سال است که درگیریم، اما لطف خداوند و همراهی اصحاب فرهنگ و هنر موجب شد که از این فضا عبور کنیم. ما به دنبال عادی سازی فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور بودیم و خوشبختانه به دوره رونق وارد شدیم و امروز حوزه فرهنگ و رسانه دوره رونق را طی می‌کند.

وی ادامه داد: این کلید واژه رونق به معنای نادیده گرفتن مشکلات نیست. ما به عنوان تنظیم کننده حکمرانی فرهنگی کشور برنامه‌های مهمی را پیش رو داریم. برنامه‌های حمایتی که حتما از قبل شروع کردیم و باز هم پیش خواهیم رفت. همین الان که من با شما صحبت می‌کنم مجتمع مسکونی در پرند در حال احداث است و بیمه اصحاب فرهنگ و هنر به یک عدد چند برابری رسیده است. قطعا کسی از ما توقع ندارد که صرفا از برنامه‌ها صحبت کنیم پس من از کارنامه صحبت می‌کنم و امیدوارم در جمعی که با شما هستیم بتوانیم به برخی از ابهامات درخواست‌ها پاسخ بدهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در باره حضور فیلم های ارگانی در جشنواره فیلم فجر و کمبود فیلم های مستقل توضیح داد: امسال بیش از ۱۰۰ فیلم در جشنواره فیلم فجر حضور داشتند و بعد از بررسی و گزارشی که از محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی گرفتم مبنی بر این بود که ارزیابی داوران ما نشانگر رشد محسوس کیفی در گونه های مختلف بوده است. 

وی افزود:در این زمینه باید از همه اهالی سینما بابت این مشارکت قدردانی کنم. اما می خواهم امروز از نقطه قوت جشنواره فیلم فجر صحبت کنم. امسال بنیاد فارابی هیچ کار مستقلی نداشت و همه کارها مشارکتی بودند که بخش زیادی از این آثار با مشارکت بخش خصوصی انجام گرفته است.

وی عنوان کرد: بخش های مهمی هم کارهایی داشتند که باعث رونق اقتصاد حوزه سینما شده است. ما نیازمند بخش های مختلف برای رونق اقتصاد سینما هستیم پس همه مجموعه ها برای کمک و رونق حضور بخش خصوصی در جشنواره حضور دارند. امسال ما شاهد رویش جدید و قابل لمسی از حضور عناصر جوان با آینده ای درخشان هستیم که امیدوارم تحولات مهمی در سال های آینده رقم بزنند.

وزیر ارساد درخصوص کمبود حمایت ها و توجهات دولتی در حوزه هنرهای تجسمی و ماجرای سند ملی هنرهای تجسمی گفت: درباره هنرهای تجسمی واقعا هنرمندان اصیل و نجیب حضور موثری دارند و ما موظف هستیم زمینه های معرفی بیشتر این حوزه را انجام دهیم. همکاران من در معاونت امور هنری اتفاقات خوبی از جمله جشنواره هنرهای تجسمی فجر را دارند که انصافا رویداد بسیار پر رونقی است. امیدوارم در زمینه سند هنرهای تجسمی هم با کارگروهی که در این زمینه تشکیل شده شاهد اتفاقات خوبی باشیم. ما سند موسیقی را هم داشتیم که به تصویب رسیده و مطمئن باشید بسیاری از ابهامات حوزه موسیقی مرتفع شده است. البته در این چارچوب ما شاهد تشکیل شورای ملی موسیقی هم خواهیم بود که در آن اتفاقات خوبی می افتد.

وزیر ارشاد درباره بودجه کم فارابی برای حمایت از فیلم های سینمایی بیان کرد: ما این عدد را اصلا عدد قابل قبولی نمی دانیم و این عددی که برای ساخت فیلم توسط فارابی اعلام شده قطعا کم است و امیدوارم در آینده نزدیک با برنامه هایی که در این زمینه پیش بینی کردیم شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

وی درباره نحوه همکاری ایران با کشور ترکیه در حوزه تولیدات سینمایی هم توضیح داد: همکاری های بسیار خوبی بین ما و کشور ترکیه در حال جریان است. در بحث سینما این ۲ کشور دارای حوزه های فرهنگی مشترکی هستند. اخیرا کاری در آستانه ارایه عمومی است که کار مشترک بین سینماگران ایرانی و ترکیه ای است که امیدوارم آغازی برای همکاری های بیشتر باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اجازه بازگشت برخی از هنرمندان به ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه موضوع ایرانیان خارج از کشور فضای مساعدی را برای بازگشت تمام کسانی که دلشان برای ایران و ایرانی می‌تپد، فراهم کرده است. آن ها این حق را دارند و ایران خانه آنهاست و این حقی نیست که ما بتوانیم آن را سلب کنیم. بعد از اینکه این افراد به کشورشان بازگشتند آنوقت درباره مجوز فعالیتشان هم مطابق قانون تصمیم گرفته می‌شود.

وی افزود:  دولت آقای رئیسی رویه‌اش این بوده و یکی از برنامه‌هایش بازگشت ایرانیان خارج از کشور است. هیچ هنرمندی نبوده که درخواست بدهد و نتوانسته باشد به ایران بازگردد. هنرمندی بود که ۴۰ سال اجازه اجرا نداشت و خارج از کشور بود اما ما اجازه اجرا را به او دادیم. حتی صحبت‌هایی برای تشکر از دولت آماده انتشار کرده بود که من اجازه انتشار آن را ندادم چون ما دنبال تبلیغات نیستیم. ما به عنوان مسئول خادم همه ایرانیان هستیم چه داخل و چه خارج از کشور.

وی عنوان کرد: اگر وزارت فرهنگ می‌توانست متناسب با فناوری‌های نوین زیرساخت‌هایش را پیش ببرد؛ امروز دچار این مشکلات نبود. ماده یک مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح می‌کند که تمام مسئولیت‌های وزارت ارشاد در حوزه حقیقی در حوزه مجازی هم پابرجاست. شورا مصوبه‌اش این است که دبیرخانه در صدا و سیما باشد و وزیر فرهنگ نمایندگانی در بخش صدور مجوز ساخت و پخش داشته باشد. الان هم مجموعه‌ای متشکل از اعضای حقیقی و حقوقی تشکیل شده و آیین‌نامه‌ای برای این موضوع تصویب خواهد شد. فاصله و شکافی که در این چند سال ایجاد شده نتیجه خوبی نداشته است. ضمن اینکه بخش نمایش خانگی موفقیت‌هایی داشته است اما ما به شدت نگران نمایش خشونت و روابطی هستیم که برای خانواده‌ها مناسب نیست.

اسماعیلی درخصوص کمبود حمایت این مجموعه از موسیقی گفت:  همکاری با موسیقی های غیر از پاپ در دستور کار جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است کما اینکه چندی پیش هم قدردانی ویژه ای از هنرمندان عرصه موسیقی نواحی داشتیم که تصمیم داریم این حمایت‌ها را به صورت جدی دنبال کنیم و امیدوارم در این زمینه شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

وی در خصوص حضور کمرنگ فیلم های سینمایی اجتماعی در جشنواره فیلم فجر گفت: در رابطه با ضعف این گونه سینمایی هم باید توضیح دهم که فکر می کنم تعداد فیلم های سینمایی در این زمینه قابل توجه هستند اما امیدوارم با پایان جشنواره فیلم فجر به این موضوع دقیق تر نگاه کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست خبری در جواب سوالی مبنی بر شفاف سازی قراردادهای مالی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: درباره شفاف سازی باید بگویم دولت سامانه های متعددی راه اندازی کرده و در این زمینه اطلاع رسانی های لازم هم صورت گرفته است. برای آن موضوعاتی که دارای ابهام است و در اختیار مجموعه های ماست این آمادگی را داریم که در این زمینه شفاف سازی کنیم. بنای ما قانون است و قانون در واقع خط قرمز ماست. ما مرتب این موضوع را رعایت کردیم و هر چه قدر هم در این زمینه سر وصدا شود ما کارمان را بر اساس قانون انجام می دهیم. البته تلاش ما این است همه اصحاب فرهنگ و هنر زمینه مساعدی برای فعالیت هایشان داشته باشند.

اسماعیلی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر حضور گسترده دانش آموزان در جشنواره های فجر توضیح داد: یکی از مصوبات شورای عالی سینما برگزاری زنگ سینما در مدارس بود و ما تلاش می کنیم که فرزندان ما این امکان را داشته باشند. در این زمینه بحث تجهیز سالن های آموزش و پرورش مورد نظر ماست که امیدوارم هرچه زودتر محقق شود.

وی درباره حل مشکلات مربوط به موسیقی بانوان با توجه به سند موسیقی گفت: ممکن است در جایی اجرای نادرستی صورت گیرد اما ما در این سند تلاش کردیم که یک نگاشت اساسی را پیوست سند کنیم. در این زمینه ماموریت های دستگاه های مختلف به صراحت پیش بینی شده است و ما خودمان را حامی هنرمندان می دانیم و در حداکثر ممکن هم اجازه سلیقه گرایی را نمی دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا دولت و وزارت ارشاد برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن موسیقی رپ در ایران دارند، گفت: آقای سالاری (معاون امور هنری وزارت ارشاد) مأمور بررسی جوانب درباره موسیقی رپ شده است.

او در ادامه از برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ایجاد تحول جدی در حوزه موسیقی و استفاده از همه گونه‌های موسیقی خبر داد و تأکید کرد: درباره موسیقی رپ باید همه جوانب در نظر گرفته شود و من فکر می‌کنم بتوانیم در آینده نزدیک جمع‌بندی خود را در این‌باره اعلام کنیم.

محمدمهدی اسماعیلی همچنین درباره وضعیت انجمن‌های صنفی و رویکرد وزارت ارشاد به این انجمن‌ها، اظهار کرد: من یک معلم هستم و نمی‌توانم پیچیده و جناحی حرف بزنم. می‌خواهم صراحت، شفافیت و صداقت در بحث‌هایی که داریم باشد. ما اختلاف دیدگاه نداریم، رویه‌مان قانونی است. این تعامل بین ما و اصناف وجود دارد و طبیعتا نگاه دولت حمایت از  گروه‌های مردمی و صنفی است و وزارت ارشاد  نقش تنظیم‌گری دارد. باید در مرز قانون حرکت کنیم.  وزارت فرهنگ را پشتیبان اصحاب فرهنگ و هنر و خانه همه هنرمندان می‌دانیم. این افتخار را داریم که با اصحاب فرهنگ و هنر تعامل داریم و هیچ خط قرمزی در مقابلمان نیست.

 او در بخش دیگری از سخنان خود درباره جشنواره موسیقی نواحی نیز  گفت: موسیقی نواحی در دستور کار جدی ماست؛ برای اولین بار  از چند خواننده شهیر که موفق به اخذ درجه یک هنری شده بودند، تجلیل کردیم. 

 او در بخش دیگری از سخنان خود از خودکفایی کاغذ گفت و افزود: مجموعه‌ جدیدی در تولید کاغذ در استان خوزستان راه‌ادازی خواهد شد که نیاز کاغذی کشور را پاسخگو خواهیم بود. مشکل کارخانه کاغذ شوشتر حل می‌شود و نکاتی در این زمینه وجود دارد.

به گفته وزیر ارشاد، درباره مکان برگزاری جشنواره فیلم فجر درحال رایزنی هستند و در یکی‌ دو رو آینده مکان جشنواره اعلام خواهد شد.

اسماعیلی در ادامه گفت: هوش مصنوعی را با حساسیت دنبال می‌کنیم و درباره زبان فارسی نیز کارهای خوبی در شورای صیانت از زبان فارسی انجام شده است و به زودی جشن تغییر نام چند مجموعه تجاری را از واژه‌های انگلیسی به فارسی خواهیم داشت. موضوع صیانت و گسترش  زبان فارسی، ماموریت اصلی و جدی ما در حوزه فرهنگ است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره به تعویق افتادن عمره و اینکه آیا تمهیدی اندیشیده شده تا حج تمتع به مشکل برنخورد، توضیح داد: بالای ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار ثبت‌نامی برای عمره داشتیم و می‌خواستیم سریع‌تر کار زائران را راه بیندازیم و طبق زمان‌بندی خودمان عمل کردیم. جلسه شورای عالی حج، اواخر ماه آذر بود و قرار بود ۲۸ آذر  آغاز پروازها باشد. اما  ثبت‌نام‌ها تکمیل نشده بود و تمدید کردیم، همه اقتضائات دیده شد، هتل‌ها و کارون‌ها. اما با اختلافات فنی‌ای که به وجود آمده، به تعویق افتاد. هیئتی که برای رایزنی‌ درباره حج رفته بودند، تفاهمنامه‌ای را امضا کردند که شرایط حج تمتع بهتر از امسال باشد. بایستی مسئله سریع‌تر حل شود. ما یک «میراث نامطلوب» داریم  و تعداد زائران را باید به مرور در طی سال‌های آینده به عمره و حج اعزام کنیم.

 او در بخش دیگری از سخنان خود درباره قاچاق کتاب گفت: اقدامات خوبی صورت گرفته و با قوه قضاییه و نیروی انتظامی و سایر نهاد صحبت کردیم و  اقداماتی رخ داده و  زمینه خوبی ایجاد شده است و امیدواریم شاهد تحول مثبت باشیم. ‌ 

اسماعیلی همچنین با بیان اینکه به دنبال اطلاع‌رسانی به صورت شفاف در معاونت‌های ارشاد هستند، گفت: برای شفافیت کامل تلاش کردیم؛ بنای ما قانون است و طبق قانون عمل می‌کنیم. ما مرتب این را تکرار کردیم و به صورت نمایشی نیست، هرکسی موظف است در چارچوب قانون رعایت شفاف داشته باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۰۱ ۲۳ دی ۱۴۰۲
ساسی مانکن هم بزارین بیاد
پوتین
۲۲:۲۸ ۲۳ دی ۱۴۰۲
مشکل ملت معین و امثالهم نیست
رای بی رای
ناشناس
۲۲:۲۳ ۲۳ دی ۱۴۰۲
شما رو بخدا بزارید بانو حمیرا. بیاد ایران رو ببینه خطا رو همه ا انجام‌میدیم. بخشش هست که ادمها رو متمایز میکنه

ممنون
ناشناس
۲۰:۵۱ ۲۳ دی ۱۴۰۲
معین وقتی بیاد ایران :دلم میخواد لس آنجلس برگردم
ناشناس
۱۹:۲۷ ۲۳ دی ۱۴۰۲
تنها مشکل وطن ما
عدم شفاف سازی است که باعث شده
همه با زدن نقاب مذهبی نما بودن .ملی گرا بودن .دلسوز وطن بودن فیک وووو
پشت عدم شفاف سازی قایم شوند
و با شعار های عامیانه و گول زن و استوری گذاشتن
باعث شوند که یک عده ساده لوح و جاهل و زود باور
باورشون کنند و هم با امام حسین باشند و هم با یزید
و از سایت ها پول بسازند و
استخبارات هم بخاطر معروف بودن و سلبیترتی بودن
بر آنها سوار شوند و
وطن را ناامن .ووووو آشوب کنند
اگر شفاف سازی باشد .هیچکس نمی‌تواند بنفع خودشان
از آب گل آلود
ماهی بگیرد
ناشناس
۱۹:۰۶ ۲۳ دی ۱۴۰۲
آقای اسماعیلی کاری بکن تا عزیزان : حمیرا - گوگوش - لیلافروهر - شهره - فتانه برگردند .
زاگرسیان
۱۸:۳۹ ۲۳ دی ۱۴۰۲
این مسخره بازیها چیه همه را راه بدین بیان مگه چه مشکلی می‌توانند از این کشور حل کنند
ناشناس
۱۸:۱۳ ۲۳ دی ۱۴۰۲
عملکرد منفعلانه جناب وزیر درقبال سه لیبرتی های گستاخ باعث وقیح تر شدن این جماعت مالیات گریز شده است.
محمدطهماسبی
۱۷:۵۹ ۲۳ دی ۱۴۰۲
جناب وزیر و رییس محترم جمهور عزیز،
اگر قرار نیست مجوز فعالیت بدین
پس اصلا اجازه ورود هم ندین
اسنپ راننده جدید نمی خواد
ناشناس
۱۷:۵۰ ۲۳ دی ۱۴۰۲
شاد بودن و شاد زندگی کردن حق مسلم ماست
ناشناس
۱۷:۴۸ ۲۳ دی ۱۴۰۲
مگه مغز خر خورده برگرده
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۳ دی ۱۴۰۲
اجازه بازگشت بدون اجازه فعالیت مسخره و طالبانی هست
ناشناس
۱۶:۲۶ ۲۳ دی ۱۴۰۲
بیخیال بود و نبود معین برای ما چه فرقی داره مایی که به نون شب محتاجیم
ناشناس
۱۶:۱۱ ۲۳ دی ۱۴۰۲
فعلا که اون وکیل اقای معین ترسوند ۲۸ سال زندان در انتظارش است
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۳ دی ۱۴۰۲
لطفا وقتی اجازه باز گشت می دهید اجازه فعالیت هم بدهید ممنون
ناشناس
۱۵:۴۳ ۲۳ دی ۱۴۰۲
خدالعنت کنه هرکس بخواهد به شهدا وملت خیانت کنه
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۳ دی ۱۴۰۲
اگه بیاددیگه نمیتونه برگرده..
ناشناس
۱۸:۴۴ ۲۳ دی ۱۴۰۲
فکر نکنم
بنده خدا هنرمند خوبی بوده
ناشناس
۱۵:۳۱ ۲۳ دی ۱۴۰۲
چرا مگه کاری دیگه ای هم داره؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۵:۱۱ ۲۳ دی ۱۴۰۲
این مملکت به احترام خون مقدس شهدا زنده است.
ما هم خادم این صاحب ایم.
تا سایه ولایت بر سر ماست، سکوت میکنیم و مطیع فرامین امام مان هستیم.
مرگ بر ضد ولایت فقیه.....
ناشناس
۱۶:۳۶ ۲۳ دی ۱۴۰۲
طالبانی بی شرف
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۳ دی ۱۴۰۲
؟؟؟؟
ناشناس
۱۴:۵۳ ۲۳ دی ۱۴۰۲
معبن کجای این خبر بود