سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهره برداری از سد تنگ سرخ در شهرستان بویراحمد رنگ واقعیت گرفت

عملیات اجرایی احداث سد تنگ سرخ در شهرستان بویراحمد که ۱۱ سال با روندی بسیار کند در حال انجام بود، در دولت سیزدهم شتاب چشمگیری گرفت تا شهروندان مناطق اطراف این سازه آبی به بهره مندی از آب سالم و پایدار و سیراب شدن امیدوار شوند.

عملیات اجرایی احداث سد تنگ سرخ در شهرستان بویراحمد که در ۱۱ سال نخست آغاز عملیات اجرایی آن تنها ۳۲درصد پیشرفت فیزیکی داشت در دولت سیزدهم شتاب چشمگیری گرفت به طوری که امکان آبگیری آن در سال آینده وجود دارد.

ساکنان شهر یاسوج مرکز شهرستان ۲۵۰ هزار نفری بویراحمد که با میانگین بلندمدت ۷۹۷ میلیمتر پرباران‌ترین منطقه کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود همواره با افت فشار یا قطعی آب مواجه هستند و تکمیل سد تنگ سرخ برای آنان نیازی ضروری محسوب می‌شود.

سد خاکی تنگ سرخ که با هسته رسی در کهگیلویه و بویراحمد درحال ساخت است، ۶۶،۵ متر ارتفاع و ۹۱۷ متر در ناحیه تاج، طول خواهد شد و ظرفیت ذخیره‌سازی ۱۲۵ میلیون متر مکعب آب را دارد.

این سازه آبی پروژه‌ای مشترک بین استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و فارس است که براساس مطالعات انجام گرفته میزان آبی که سالانه از آن عبور می‌کند ۳۰۰ میلیون متر مکعب پیش بینی شده است.

سد تنگ سرخ می‌تواند ۱۵۷ میلیون متر مکعب در سال تامین آب داشته باشد ک از این میزان ۵۶ متر مکعب آن برای آب آشامیدنی شهر شیراز و ۱۰۱ میلیون متر مکعب آن سهم استان کهگیلویه و بویراحمد است.

از ظرفیت این سد ۲۰ میلیون متر مکعب آن برای مصرف آشامیدنی شهر یاسوج در نظر گرفته شده که با تزریق این منبع آبی دیگر شاهد افت فشار و یا قطعی مکرر آب در این شهر توریستی و گردشگری نخواهیم بود،۳۳ میلیون متر مکعب نیز برای کشاورزی دشت‌های بویراحمد و دنا، ۱۳.۳ میلیون متر مکعب آن برای چهار شهرک صنعتی کارخانه سیمان مارگون، تیپ ۴۸ فتح، صنایع آینده، آب آینده میدان گازی مختار، ۳۵ میلیون متر مکعب آن برای بهبود محیط زیست است.

افزایش چهار برابری تزریق اعتبار

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: درحالی که میزان اعتبار اختصاص یافته به سد تنگ سرخ از سال ۱۳۹۰ تا زمان استقرار دولت سیزدهم ۹۰۰ میلیارد ریال بود در ۲ سال گذشته سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار به این طرح اختصاص یافته است.

آرش مصلح تاکید کرد: پیشرفت فیزیکی طرح سد تنگ سرخ به عنوان یکی از بزگترین طرح‌های استان نیز از ۳۲ درصد در سال ۱۴۰۰به ۵۱درصد در زمان کنونی رسیده است.

وی بیان کرد: سد تنگ سرخ ۱۵هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر برای تکمیل و بهره برداری نیاز دارد که درصورت تامین اعتبار سال آینده آبگیری خواهد شد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:امسال تاکنون ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای ادامه ساخت این سازه بزرگ آبی اختصاص یافته و پارسال هم یکهزار و ۹۰۰میلیارد ریال برای آن هزینه شد.

مصلح ابراز کرد:اخذ مجوز ماده ۲۰سامانه انتقال آب از سد تا شهر یاسوج، تملک ۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی اطراف سد با صرف هزینه ۵۰۰ میلیارد ریال پس سال‌ها بلاتکلیفی از اقدام‌های مهم انجام شده این سد در دولت سیزدهم بوده است.

وی خاطرنشان کرد: خرید تجهیزات ابزار دقیق سد با ۴۰۰ میلیارد ریال، جابه جایی فیبر نوری و دکل‌های برق و احداث جایگزین از دیگر مراحل عملیات اجرایی انجام گرفته در این طرح است.

برکات سد تنگ سرخ

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: سد در حال ساخت تنگ سرخ آب پایدار شهر یاسوج و روستا‌های اطراف را تا جمعیت ۳۵۰ هزار نفر تامین می‌کند.

مصلح اظهار کرد: تامین آب شهرک‌های صنعتی مجاور شهر یاسوج، کارخانه‌های فعلی و آینده، پنج هزار هکتار از اراضی کشاورزی مستعد شهرستان بویراحمد و بهبود محیط زیست رودخانه "بِشار" از دیگر اهداف این پروژه است.

مصلح تاکید کرد: سد تنگ سرخ با توجه به اهمیت اهداف چندگانه آن همانند آشامیدنی، صنعت، کشاورزی، زیستی محیطی و گردشگری یکی از مهمترین سد‌های مخزنی درحال ساخت جنوب کشور است.

وی با اشاره به اهداف گردشگری این سد اضافه کرد: توسعه گردشگری یکی از اهداف این سد است چرا که در کریدور فارس- کهگیلویه و بویراحمد در منطقه سردسیری و گردشگرپذیر قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای با اشاره به تامین آب شرب گفت: سامانه انتقال این سد به یاسوج پس از ۱۱ سال در دولت سیزدهم مصوب شد که در قالب یک سامانه ۲۴ کیلومتری و آب را به صورت ثقلی به یاسوج منتقل می‌کند.

"تنگ‌سرخ"، نام یکی از روستا‌های استان کهگیلویه‌وبویراحمد است که در ۳۵کیلومتری یاسوج قرار دارد.

برچسب ها: کشاورزی ، گردشگری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.