سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان پیگیری کرد؛

پرداخت خسارت به ۱۹۰۴۹ واحد مسکونی توسط صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان

معاون صندوق بیمه‌ای حوادث طبیعی ساختمان گفت: تا ۱۵ دی خسارات وارده به ۱۹۰۴۹ واحد مسکونی، ناشی از حوادث طبیعی طی سال‌های ۴۰۱ و ۱۴۰۲ پرداخت شده است.

ناصر یارمحمدیان عضو هیات عامل و معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تا تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۴۰۲ درمجموع خسارات وارده به ۱۹۰۴۹ واحد مسکونی، ناشی از ۱۹ حادثه طبیعی رخ‎داده در استان‌های مختلف کشور طی سال‌های ۴۰۱ و ۱۴۰۲ خسارت پرداخت شده که مبلغ خسارات پرداختی، ۲۹۸۵ میلیارد ریال است.

او افزود: این خسارت‌ها در استان‌های آذربایجان غربی، فارس، هرمزگان، اردبیل، اصفهان، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، قزوین، کرمان، گلستان، مرکزی، و یزد و به واحد‌های آسیب دیده از حوادث زلزله، سیل و سنگینی برف پرداخت شده است.

این مقام‌ مسئول در ادامه بیان کرد: طبق ماده (۱) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، به منظور جبران بخشی از خسارت‌های مالی ناشی از حوادث طبیعی از جمله زلزله، سیل، طوفان، صاعقه، سنگینی برف، رانش زمین، ریزش کوه و دریالرزه (سونامی)، کلیه ساختمان‌های مسکونی دارای انشعاب قانونی برق در مناطقی که احتمال وقوع هر یک از خطرات مذکور در آن‌ها وجود داشته باشد، تحت پوشش «بیمه پایه حوادث طبیعی ساختمان» نزد صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان قرار می‌گیرند.

او افزود: همچنین، حسب ماده (۲) قانون، حداکثر حق بیمه هر واحد مسکونی هر ساله با پیشنهاد صندوق، توسط دولت در لوایح بودجه سنواتی درج و به تصویب مجلس می‌رسد. حداکثر تعهد صندوق به ازای هر واحد مسکونی و حق بیمه پایه مربوط نیز طبق آیین‌نامه‌ای است که به تصویب هیأت وزیران رسیده است.

معاون امور بیمه ای صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان گفت: از زمان شروع به کار صندوق، مبلغ حق بیمه هر واحد مسکونی دارای انشعاب برق، ۱ میلیون ریال بوده که سهم مردم از این حق بیمه در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۱۰، ۲۴ و ۲۴ درصد بوده است که از طریق توانیر و از روی قبض برق اخذ شده است. مابقی حق بیمه نیز سهم دولت می‌باشد. البته طبق آیین نامه مصوب هیات وزیران، از سال ۱۴۰۲، حق بیمه روستاییان استان‌های مختلف، ۸۰ درصد حق بیمه شهری تعیین شده است. همچنین، واحد‌های مسکونی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) یا سازمان بهزیستی یا سایر افراد کم برخوردار، از پرداخت حق بیمه معاف بوده و سهم آن‌ها توسط دولت پرداخت می‌شود.

یارمحمدیان در پاسخ به این پرسش که صندوق تا سقف چه میزان پرداختی دارد؟ اظهار کرد: با توجه به آیین نامه مصوب هیئت دولت در مورد حق بیمه پایه و سقف تعهد صندوق، و همچنین با توجه به ثابت ماندن حق بیمه طی سه سال ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، سقف تعهد صندوق به ازای هر واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۱، ۳۰۰ میلیون ریال و برای سال ۱۴۰۲، ۳۱۵ میلیون ریال می‌باشد.

در نهایت این مقام مسئول بیان کرد: با توجه به ماهیت صندوق و پوشش تمامی واحد‌های مسکونی دارای انشعاب قانونی برق در سراسر کشور و همچنین حق بیمه نسبتاً کم آن، که بخشی از آن توسط دولت تامین می‌شود، در ماده (۳) قانون تاسیس صندوق آمده که صندوق بیمه گر بیمه پایه است و کلیه شرکت‌های بیمه دارای مجوز از بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌توانند اقدام به فروش بیمه‌نامه تکمیلی حوادث طبیعی ساختمان نمایند؛ لذا پیشنهاد می‌شود، مالکان واحد‌های مسکونی نسبت به خرید پوشش تکمیلی این بیمه نامه اقدام کنند تا در زمان وقوع خسارت احتمالی، از پوشش مناسبی برخوردار شده و بیمه بتواند تا حدودی از آلام هموطنان عزیز در زمان حادثه بکاهد. همچنین، اهتمام به ساخت واحد‌های مسکونی مطابق با استاندارد‌های ملی ساختمان و حتی مقاوم ‎سازی ساختمان ‎های موجود، تا حد زیادی می‌تواند از شدت خسارت وارده به ساختمان در زمان وقوع حوادث طبیعی بکاهد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.