سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توضیحات سخنگوی وزارت خارجه درباره تعویق پروازهای حج عمره

کنعانی گفت: توافق ایران و عربستان برای انجام عمره مفرده با جزییات و توافق طرفین شکل گرفته است.

کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: شاهد جنایات هولناک و اقدام بزدلانه تروریستی در گلزار شهدای کرمان زادگاه و آرامگاه سردار شهید قاسم سلیمانی بودیم که متاسفانه در این اقدام شوم تروریستی ده‌ها تن از شهروندان عزیز ما و تعدادی از شهروندان از کشور افغانستان به شهادت رسیدند و مجروح شدند.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: یک بار دیگر این اقدام بزدلانه تروریستی را قویا با قوی‌ترین عبارات محکوم می‌کنیم. به روح بلند شهدای مظلوم این حادثه درود می‌فرستیم. به خانواده‌های شهدا اعم از ایرانی و افغانستانی تسلیت عرض می‌کنم.

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: این جنایت شوم تروریستی موج گسترده‌ای از محکومیت‌ها را در سطوح مختلف رسمی، غیررسمی و دولتی و مردمی در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی و جای جای جهان داشته است. از همه کشور‌ها و مقامات که با ایران همدردی کرده و این حادثه شوم تروریستی را محکوم کردند قدردانی می‌کنیم.

کنعانی گفت: تروریسم یک خطر برای صلح و امنیت بین‌المللی و همه کشور‌ها و ملت‌هاست. آن‌هایی که تروریسم را برای اهداف شوم خود مورد استفاده قرار داده و می‌دهند باید بدانند مسئولیت حقوقی، بین‌المللی و انسانی در خصوص حمایت از جریان‌های تروریستی متوجه آن‌ها هم هست و باید پاسخگو باشند. 

تروریسم یک تهدید فراگیر و بین‌المللی است

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تماس تلفنی وزیر خارجه فرانسه با امیرعبداللهیان و اقدامات وزارت خارجه درباره اقدام تروریستی کرمان نیز بیان کرد: تروریسم یک تهدید فراگیر و بین‌المللی است. به عنوان دولت جمهوری اسلامی ایران و دستگاه دیپلماسی همواره در موضوع مبارزه اصولی، ریشه‌ای و بنیادین و موثر با تروریسم از همه فرصت‌های ممکن در گفتگو‌های دیپلماتیک اعم از دوجانبه و چندجانبه و سازوکار‌های بین‌المللی استفاده و خطر تروریسم را به عنوان خطر فراگیر برای صلح و امنیت بین‌المللی مورد گوشزد قرار دادیم و تروریسم را خطری می‌دانیم که مستلزم اقدام فراگیر و به دور از استاندارد‌های دوگانه است.

وی افزود: در گفتگو با طرف‌های غربی همواره این موضوع را گوشزد کردیم که تروریسم خوب و بد نداریم و تهدید فراگیر است و امنیت و صلح و امنیت بشری را مورد تهدید قرار می‌دهد.

کنعانی ادامه داد: با فرانسه در این خصوص گفتگو شد و دولت فرانسه موضع خود را در محکومیت این اقدام اعلام کرد. درباره موضوعات مورد اهتمام مشترک منطقه‌ای از جمله موضوع فلسطین و شرایط بغرنج انسانی در غزه گفتگو شد. دیدگاه طرف فرانسوی شنیده و مواضع اصولی ایران درباره مسأله فلسطین و ضرورت پایان بخشیدن فوری به تجاوز ظالمانه و جنایت جنگی رژیم صهیونیستی مورد تأکید ایران قرار گرفت. دیدگاه‌های ما در ارتباط با نحوه پایان بخشیدن به این تراژدی تلخ انسانی از سوی وزیر خارجه مورد تأکید قرار گرفت. در مورد مسأله فلسطین موضع روشنی داریم.

وی گفت: در حوزه عمل اقدام وجود ندارد و دولت‌های غربی و اروپایی در ورای شعار‌هایی که می‌گویند باید گام‌های عملی بردارند و از حمایت لجستیکی، نظامی و امنیتی از رژیم صهیونیستی اجتناب و اینکه بر این رژیم فشار جدی وارد کنند که جنگ ظالمانه علیه مردم غزه را متوقف کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره عملیات تروریستی کرمان بیان کرد: این عملیات تروریستی بود و جهات ذیربط امنیتی در این خصوص اقدامات لازم را انجام داده و اقدامات تکمیلی در این خصوص در حال انجام است. دستگاه‌های امنیتی به عنوان جهات ذیربط و مسؤول بعد از تکمیل اطلاعات و آن میزانی که قابل انتشار است به سمع و نظر مردم ایران خواهند رساند. اکنون در موقعیتی نیستم که درباره ابعاد این حادثه امنیتی و جزئیات آن اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهم.

وی عنوان کرد: داعش به عنوان پدیده شوم ساخته شده سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی غیر منطقه‌ای که خودشان هم در مواقعی نقش مستقیم خود را در ایجاد این پدیده شوم اعلام و اعتراف کردند. در طول سال‌های گذشته اقدامات تروریستی شومی را در سطح منطقه و خارج از آن انجام داده و بیش از همه ملت‌های منطقه قربانی این اقدامات بودند. بعد از اضمحلال خلافت خودخوانده داعش در منطقه که لازم است نقش سردار سلیمانی را یادآور شویم.

وی ادامه داد: باقیمانده این ساختار شوم داعش در منطقه پراکنده هستند و در اقدام جدید شاهد نقش این پدیده شوم بودیم. به عنوان دستگاه دیپلماسی پیگیری‌ها و گفتگو‌ها و مشورت‌های لازم را همواره انجام داده و می‌دهیم. بخشی از این قضیه ابعاد امنیتی و اطلاعاتی نیازمند همکاری‌های تخصصی ساختار‌های امنیتی منطقه است. مشوق این گونه همکاری‌ها بودیم و ارتباطات خوبی بین سازوکار‌های امنیتی ایران با کشور‌های منطقه وجود دارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: نیرو‌های سخت‌کوش کشور اقدامات زیادی انجام داده‌اند. ما در منطقه بی ثبات و ناامنی قرار داریم. ملت و کشور ایران شاهد استفاده ابزاری برخی قدرت‌ها از تروریسم بودند. مقابله با تروریسم نیازمند همکاری کشور‌های منطقه است. ارتباط و همکاری و تبادل نظر مستقیم و مستمر بین سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی ایران با کشور‌های منطقه و خارج از منطقه برقرار است و در سایه این تلاش شبانه روزی شاهد ان‌شاءالله کم شدن این تهدیدات امنیتی از سر ملت منطقه و ملت ایران خواهیم بود.

وی در پاسخ به سوالی اتحاد بین حماس و دیگر گرو‌های فلسطینی گفت: همه جریان‌های فلسطینی می‌توانند در موضوع وضعیت فلسطین و در روند سیاسی و مقاومت ایفای نقش کنند. معتقد به ضرورت نقش تعیین کننده و بلامنازع ملت فلسطین در تعیین سرنوشت خودشان هستند. از هرگونه ابتکار و گفتگو‌های فلسطینی برای تقویت وحدت و انسجام در صحنه فلسطین و نقش مکمل و منسجم و متحد گروه‌های فلسطینی در رقم زدن سرنوشت سیاسی فلسطین استقبال و از آن حمایت می‌کنیم.

وجود زیرساخت سیاسی در تاخیر برای عزیمت عمره‌گذاران ایرانی را نفی می‌کنیم

سخنگوی وزارت خارجه درباره عمره مفرده گفت: توافق ایران و عربستان برای انجام عمره مفرده با جزییات و توافق طرفین شکل گرفته است. وجود زیرساخت سیاسی در تاخیر برای عزیمت عمره‌گذاران ایرانی را نفی می‌کنیم. گفتگو‌ها برای رفع مشکلات فنی در حال انجام است. رئیس سازمان حج و زیارت به همراه تیم کارشناسی ایران اکنون در عربستان به سر می‌برند و با مذاکرات انجام شده خوشبین هستیم بزودی این مانع فنی و تکنیکی برطرف و شاهد آغاز پرواز شرکت‌های ایرانی به سمت عربستان باشیم.

وی در پاسخ به سؤالی گفت: ما سنگین‌ترین تلاش دیپلماتیک را از آغاز بحران جاری ۹۳ روزه در غزه را تاکنون انجام دادیم و از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک در عالی‌ترین سطوح برای اینکه زمینه ساز توقف فوری حملات ضد بشری رژیم صهیونیستی استفاده کردیم و این تلاش‌ها ادامه دارد. اینکه آیا در آینده نزدیک شاهد این تلاش‌ها خواهیم بود مطالبه جهانی و ملت فلسطین است و ما این را به عنوان اولویت اول مورد تأکید و اشاره قرار می‌دهیم. 

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: آنچه مانع نقش آفرینی شورای امنیت در تصویب قطعنامه‌ای برای فوریت حملات رژیم صهیونیستی بوده متاسفانه نقش حمایتی آمریکا از این رژیم و استفاده از حق وتو به نفع این رژیم بود. اینکه شورای امنیت نقش خود را انجام دهد مطالبه جهانی است. مطالبه روشن است اینکه اعمال فشار کافی باید بر رژیم صهیونیستی شکل بگیرد که حملات خود را علیه غزه متوقف کند. به تلاش‌های دیپلماتیک خود حتما ادامه می‌دهیم. اینکه ایران ابتکار دیپلماتیک خود را در باره مسأله فلسطین پیگیری می‌کند؟ موضوع آن روشن است.

هرگونه راهکار سیاسی برای فلسطین باید در چارچوب گفتگو‌های فلسطینی - فلسطینی رقم بخورد

وی گفت: هرگونه راهکار سیاسی برای فلسطین باید در چارچوب گفتگو‌های فلسطینی - فلسطینی رقم بخورد و هیچ طرحی نباید خارج از فلسطین بر ملت فلسطین تحمیل شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین بیان کرد: حامی استفاده از سازوکار‌های بین‌المللی برای تعقیب و پیگرد مقامات رژیم صهیونیستی و اعمال نرم‌های بین‌المللی برای این رژیم غاصب هستیم. 

وی در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات بلینکن درباره گسترش جنگ در منطقه گفت: اگر از جنایات رژیم غاصب صهیونیستی علیه ملت فلسطین پیشگیری نشود ابعاد و دامنه‌های جنگ گسترش می‌یابد و کشف جدیدی را این مقام آمریکایی صورت نداده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره پیشنهاد آمریکا به ایران برای حل و فصل موضوعات منطقه‌ای و اظهارات سفیر ایران در دمشق در این باره اظهار داشت: در جریان این اظهارات نیستم. مسائل منطقه متعلق به ملت‌ها و کشور‌های منطقه است. نقش مخرب و مداخله جویانه و بی ثبات کننده دولت آمریکاست. بزرگ‌ترین کمکی که دولت آمریکا می‌تواند انجام دهد خودداری از مداخلات غیرسازنده در امور منطقه است.

سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر بلینکن به منطقه و مطالب مطرح شده مبنی بر برقراری تماس غیرمستقیم با ایران بیان کرد: موضع روشنی در ارتباط با مسأله فلسطین داریم. اگر دولت آمریکا و کشور‌های غربی که شاهد سفر برخی مقامات غربی به منطقه هستیم، به شکل حقیقی و به صورت صادقانه به دنبال حل مسأله، توقف جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و ممانعت از گسترش دامنه جنگ و ناامنی در منطقه هستند باید اراده و خواست خود را به صورت عملی انجام دهند. شاهد اقدامات موثر و اثرگذار از سوی نه دولت آمریکا و نه متحدان غربی آمریکا در ارتباط با بحران جاری غزه هستیم. ملت‌های دنیا به صورت آشکار این تناقض را در گفتار و رفتار دولت آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی می‌بینند که از یک سو شعار مقابله با ناامنی و بی ثباتی در منطقه را مطرح می‌کنند، ولی همزمان به دنبال ایجاد بی ثباتی در عرصه عمل هستند. این‌ها با هم همخوان نیست. این شعار با عملی که از آن‌ها می‌بینیم تجانس و تشابهی بین آن‌ها وجود ندارد.

وی ادامه داد: درخواست روشنی داریم اگر به دنبال ثبات در منطقه هستند موضوع روشن است به دنبال حل ریشه‌ای بی ثباتی باشید. ریشه اشغالگری روشن است. ریشه جنایات سه ماه رژیم صهیونیستی در غزه ۷۵ سال اشغالگری است و اینکه در کنار اشغالگر علیه ملت مظلوم غزه ایستاده‌اند. باید به ریشه‌های بحران توجه و از حمایت نامحدود و بی قید و شرط خود از رژیم غاصب صهیونیستی دست بردارند.

 ریشه ناامنی‌ها در منطقه، حمایت بی قید و شرط آمریکا از رژیم صهیونیستی است

خبرنگاری با بیان اینکه شاهد تنش بین حشد الشعبی و نیرو‌های آمریکایی و تنش در دریای سرخ هستیم و اینکه گفته می‌شود این نیرو‌های نیابتی از سوی ایران صورت می‌گیرد، کنعانی گفت: ریشه ناامنی‌ها در منطقه حضور نیرو‌های نظامی آمریکا و مداخلات این کشور و حمایت بی قید و شرط دولت آمریکا از رژیم غاصب صهیونیستی است. در مورد عراق و اقداماتی که دولت آمریکا اخیرا انجام داد دولت عراق مواضع خود را اعلام کرد.

وی گفت: در مورد نیرو‌های نظامی آمریکا در عراق و اقدام نظامی علیه برخی جریان‌های عراقی انجام می‌دهند، خروج نیرو‌های خارجی از عراق مصوبه پارلمان عراق است و طبیعی است دولت و ملت عراق در این خصوص درباره اقدام جنایت آمیز نیرو‌های آمریکایی در عراق به مسئولیت ملی خودشان عمل خواهند کرد. به کرات به مقامات کشور‌های منطقه از جمله دولت عراق دیدگاه خود را اعلام کردیم که استمرار حضور نیرو‌های آمریکایی در هر قالبی از جمله ائتلاف بین‌المللی یا تحت هر عناوین دیگری کمک به حفظ صلح و ثبات در منطقه و عراق و هیچ کشور دیگری نمی‌کند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره اجلاس روسای مجالس کشور‌های اسلامی در راستای تلاش برای برقراری صلح در غزه گفت: هر ظرفیتی از جمله پارلمان‌ها برای پایان بخشیدن به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین می‌تواند موثر و دارای آثار تعیین کننده‌ای باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره چهارمین سالگرد سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی بیان کرد: ما به عنوان ایران ضمن اینکه نسبت به این حادثه دلخراش همچنان یک بار دیگر با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی می‌کنیم. در چارچوب قوانین و مقررات ملی و در چارچوب مقررات شناخته شده قانونی و بین‌المللی حداکثر تلاش را انجام دادیم تا بتوانیم بخشی از آلام مربوط به قربانیان این حادثه دلخراش را جبران کنیم. ایران در این خصوص از ابتدا مسئولانه عمل کرده و حداکثر تلاش را برای پایبندی به چارچوب‌های بین‌المللی انجام داده و به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد و استفاده ابزاری برخی کشور‌ها برای ابزار اعمال فشار سیاسی بر ایران نمی‌پذیریم و سیاسی کردن این موضوع را رد می‌کنیم.

وی گفت: پدیده شوم داعش از زمان شکل‌گیری نوع عملکرد آن در خدمت اهداف و منافع رژیم غاصب صهیونیستی بوده است. اعترافات صریحی در داخل آمریکا وجود داشته است. در مقامی نیستم که راجع به ابعاد اطلاعاتی و امنیتی اقدام تروریستی کرمان اظهارنظر کنم.

کنعانی افزود: پیش از این نقش رژیم صهیونیستی در حمایت از داعش دیدیم و بخشی از مجروحان داعش که در سوریه و عراق مجروح شده بودند در جغرافیای این رژیم درمان شدند. 

این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: عملکرد داعش از زمان ظهور و بروز در خدمت رژیم صهیونیستی و بانیان شناخته شده آن بود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی بیان کرد: رژیم غاصب صهیونیستی به رغم بیش از سه ماه تحمیل جنگ و تجاوز و جنایت علیه ملت مظلوم فلسطین در غزه به هیچ کدام از اهداف اعلام شده خود نرسید.

وی درباره اقدام معترضان اسرائیلی در بستن ورودی اصلی کنست و تأکید بر ضرورت برکناری کابینه نتانیاهو اظهار داشت: بخشی از بحران‌های متراکم و چند لایه موجود در جامعه صهیونیستی و در سرزمین‌های اشغالی است و قبل از عملیات طوفان الاقصی این بحران متراکم خود را در تجمعات هفته‌ها نشان داد و هر چه به سمت جنگ آمدیم نشان داد چقدر اختلاف نظر داخلی در داخل این رژیم عمیق است و بیش از گذشته در حال متجلی شدن است.

کنعانی درباره تماس تلفنی جوزپ بورل با امیرعبداللهیان و اینکه آیا درباره مذاکرات وین هم گفتگو شده؟ بیان کرد: همواره گفتگو‌ها بین ایران و اتحادیه اروپا در سطوح مختلف به صورت تلفنی و غیرتلفنی انجام می‌شد در این گفت‌وگوی تلفنی، بورل عملیات تروریستی کرمان را محکوم و با دولت و ملت ایران همدردی کرد و فرصتی بود درباره موضوعات مورد اهتمام گفتگو کنیم و در این خصوص گفتگو‌هایی به صورت اجمالی صورت گرفت و این بخشی از مشورت‌های سیاسی است که بین دو طرف انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: اوضاع در دریای سرخ معلول تحولات در غزه است و اگر می‌خواهند شرایط به قبل برگردند باید جلوی جنایات رژیم صهیونیستی را بگیرند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره تحلیل تحلیلگران مبنی بر تلاش نتانیاهو برای انداختن آمریکا در تله و درگیر کردن آمریکا با ایران، گفت: رژیم صهیونیستی به دنبال توسعه جنگ در منطقه و تبدیل آن به جنگ منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای است. این رژیم ماهیت استقرار خود را در جنگ و ناامنی در منطقه دیده و بر آن رویکرد استمرار و مداومت دارد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره همکاری سایبری بین ایران و روسیه توسط مجلس اظهار داشت: سند امضا شده در چارچوب همکاری‌های متنوع ایران با روسیه در موضوعات تامین کننده منافع مشترک دو کشور و ملت است. این یک چیز عجیبی نیست و علیه طرف مشخصی هم نیست و در چارچوب اسناد همکاری مشترکی است که بین دو کشور مذاکره، توافق و امضا شده است. این همکاری‌ها تامین کننده منافع دو کشور خواهد بود.

ایران از ظرفیت‌های دو و چندجانبه برای تامین منافع ملی و مقابله با گروه‌های تروریستی استفاده خواهد کرد

کنعانی درباره پاسخ ایران به تهدید تروریستی نیز گفت: ایران در طول سال‌های گذشته در معرض تهدیدات گروه‌های مختلف تروریستی بوده است چه گروه‌های تروریستی که ظاهرا ماهیت ایرانی داشتند مثل فرقه منافقین یا گروه‌های تروریستی که فراسرزمینی و ساختگی خارجی بودند که در منطقه و امنیت و ثبات منطقه و امنیت ملت‌های منطقه را تحت تاثیر اقدامات تروریستی و ضد بشری خود قرار دادند. نیرو‌های اطلاعاتی و امنیتی ایران نشان دادند که از توان بالای حرفه‌ای و اطلاعاتی و امنیتی برای تامین امنیت کشور و ملت در میان موج بی ثباتی‌ها و ناامنی‌ها در منطقه برخوردارند و این وظیفه را به نحو احسن انجام دادند.

وی اظهار داشت: مقوله امنیت یک موضوع منسجم و به هم پیوسته است که باید در چارچوب سازوکار‌های همکاری‌های دو و چندجانبه تعریف شود. بین نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی ایران با طرف‌ها و شرکای منطقه‌ای و حتی بعضا غیرمنطقه‌ای همکاری‌ها و گفتگو‌ها و تبادل‌های سازنده‌ای وجود دارد و ایران از این ظرفیت‌های دو و چندجانبه برای تامین منافع ملی و مقابله با گروه‌های تروریستی همواره استفاده کرده و خواهد کرد.

کنعانی افزود:‌ تروریسم تهدیدی فراگیر برای همه دولت‌ها و ملت‌هاست و استفاده ابزاری از آن هزینه‌های سنگین و غیرقابل جبرانی را برای صلح و امنیت بین‌المللی و همه ملت‌ها خواهد داشت. آن‌هایی که از تروریسم برای پیگیری اهداف سیاسی خود استفاده می‌کنند باید مسؤولیت‌های بین‌المللی آن را بپذیرند و پاسخگو باشند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۴۳ ۱۸ دی ۱۴۰۲
بسیار خب
ناشناس
۱۶:۳۶ ۱۸ دی ۱۴۰۲
هم ش تقصیر آقای شهبازی تو برنامه ی پاورقی ست بعضی وقت ها حرف های نسنجیده میزنه
ناشناس
۱۵:۰۶ ۱۸ دی ۱۴۰۲
چرا تعویق ؟؟؟
ناشناس
۱۴:۱۰ ۱۸ دی ۱۴۰۲
دیپلمات ایران تو باشی اینجور چیزا عادیه
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۸ دی ۱۴۰۲
ابراز نگرانی کن یادت رفت!
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۸ دی ۱۴۰۲
چرا مجدد به تعویق افتاد