سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مایه کوبی بیش از ۱۲۵ هزار راس دام سبک و سنگین در هرسین

رییس شبکه دامپزشکی هرسین گفت : امسال بیش از ۱۲۵ هزار راس دام سبک و سنگین در این شهرستان علیه بیماری تب برفکی به صورت رایگان مایه کوبی شده‌اند.

وحیددامود رییس شبکه دامپزشکی هرسین گفت : از تعداد دام ها ۱۲۰ هزار و ۸۲۱ راس دام سبک و چهار هزار و ۷۲۶ راس دام سنگین در شهر‌های هرسین، بیستون و روستا‌های شهرستان مایه کوبی شدند.

رییس دامپزشکی هرسین افزود: طرح واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی در ۲ مرحله انجام می‌شود که مرحله اول پایان و مرحله دوم نیز از ابتدای دی ماه جاری آغاز شده است.

وی با ابراز رضایت از روند اجرای طرح افزود: با پیگیری‌های اداره کل دامپزشکی کرمانشاه هزینه تأمین واکسن و عملیات واکسیناسیون از محل اعتبارات ملی و استانی تأمین شده و با استفاده از ظرفیت و توان بخش دولتی و نیز بخش خصوصی دامپزشکی در قالب خرید خدمت انجام می‌گیرد و در قبال انجام واکسیناسیون و هزینه واکسن هیچ مبلغی از دامدار اخذ نمی‌شود.

دامود بیان کرد: این طرح با هدف ایجاد ایمنی در دام‌ها و در راستای حفظ و حراست از سرمایه دامی شهرستان و نیز به منظور رسیدن به اهداف کنترلی بیماری تب برفکی بر اساس دستورالعمل ارسالی از سازمان دامپزشکی کشور انجام می‌گیرد.

رییس دامپزشکی شهرستان هرسین در ادامه با اشاره به برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی برای دامداران اظهار کرد: به منظور افزایش آمادگی دامداران در برابر تب برفکی تاکنون ۲۸ دوره آموزشی در روستا‌های شهرستان هرسین برگزار شده است.

وی از دامداران، روستاییان و عشایر استان خواست؛ با استفاده از فرصت ایجاد شده برای واکسیناسیون در راستای پوشش حداکثری این طرح حتماً با اکیپ‌های مایه کوبی دامپزشکی همکاری کنند.

دامود با تاکید بر اینکه در حال حاضر شهرستان هرسین عاری از این بیماری است و مشکل خاصی در این زمینه نداریم، افزود: از آنجایی که تب برفکی بیماری بومی و غافلگیر کننده بوده و همواره در کمین دام‌های شهرستان قرار دارد باید کاملاً آماده بود و هوشیارانه گام بر داشت.

وی ادامه داد: با توجه به ویروسی بودن بیماری تب برفکی درمان مؤثری برای آن وجود ندارد و پیشگیری از طریق واکسیناسیون دام‌ها مهمترین راه جلوگیری از خسارت اقتصادی و انجام برنامه‌های بهداشتی و امنیت زیستی و قرنطینه‌ای از عوامل مؤثر در برنامه‌های کنترل این بیماری است .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.