سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلویزیون اسرائیل: کابینه جنگی نتانیاهو دوام چندانی ندارد

وزیران ارشد کابینه جنگی اسرائیل با اشاره به اختلاف‌های اخیر میان مقام‌های نظامی و امنیتی گفته‌اند که این کابینه دوام چندانی ندارد.

«سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل» با اشاره به درگیری‌های پیش آمده میان اعضای کابینه جنگی «بنیامین نتانیاهو» به نقل از برخی وزیران ارشد نوشت این کابینه دوام چندانی ندارد. 

روز گذشته رسانه‌های اسرائیل از بروز مناقشه شدید میان چند نفر از وزیران کابینه نتانیاهو با «هرتزی هالوی»، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل خبر داده بودند، به حدی که نتانیاهو مجبور شده بود جلسه کابینه را نیمه‌کاره تمام کند. 

هالوی اخیراً اعلام کرده بود که تصمیم گرفته تیمی را مأمور تحقیق درباره حمله ۷ اکتبر کند. همین موضوع به موضوعی برای جدال شدید میان وزرا منجر شد.

برخی از وزرا از هالوی به دلیل این تصمیم انتقاد کردند و عده دیگری به دفاع از او پرداختند تا جایی که کار به داد و فریاد آن‌ها بر سر یکدیگر منجر شد. 

رسانه‌های عبری زبان گزارش داده‌اند که نتانیاهو مداخله‌ای برای دفاع از هالوی نکرد. بنی گانتس، یکی از اعضای کابینه جنگی امروز جمعه از نتانیاهو انتقاد کرد که به وزرای راست‌گرا اجازه می‌دهد به صورت مکرر به هالوی حمله کنند. 

سازمان رادیو تلویزیون اسرائیل به نقل از برخی منابع گزارش داده که حمله به هرتزی هالوی با هماهنگی نتانیاهو صورت گرفته است. 

قرار بود در جلسه امنیتی کابینه که شب گذشته برگزار شد اعضای کابینه درباره برنامه‌ها برای آینده غزه بعد از اتمام جنگ رایزنی کنند.

این جلسه قرار بود نخستین جلسه کابینه امنیتی با این موضوع بعد از ۷ اکتبر باشد. یک هفته قبل‌تر جلسه دیگری قرار بود با همین موضوع برگزار شود که آن جلسه هم به دلیل اختلافات میان اعضای کابینه لغو شد. 

مقام‌های ارتش اسرائیل امروز جمعه در انتقاد از مناقشه‌های دیشب در جلسه کابینه امنیتی به کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل گفته‌اند: «ما داریم در غزه، لبنان و کرانه باختری می‌جنگیم آن وقت شورای وزیران دارد با ما می‌جنگد.»

این اختلاف‌ها در حالی ادامه دارد که رژیم اسرائیل با گذشت نزدیک به سه ماه از جنگ تاکنون موفقیتی در دستیابی به اهداف جنگی خود کسب نکرده است. 

رژیم اسرائیل هدفش از اقدامات جنگی در غزه را نابود کردن حماس اعلام کرده، اما روزنامه نیویورک‌تایمز چهارشنبه گذشته در تحلیلی به نقل از کارشناسان نوشت که هنوز نشانه‌ای از افول توان نظامی حماس وجود ندارد. 

گانتس امروز در یک پیام ویدئویی نتانیاهو را بابت حوادث شب گذشته مقصر دانست و گفت وقت آن است که او اشتباهاتش را اصلاح کند. 

گانتس گفت: «کابینه قرار بود درباره فرایند‌های راهبردی که ادامه عملیات و امنیت ما در آینده را تحت تأثیر قرار می‌دهد بحث و رایزنی کند. این اتفاق نیفتاد و نخست‌وزیر بابت این مسئول است.»

وی ادامه داد: «مسئولیت او است که این ماجرا را اصلاح کند و بعد بین اتحاد و امنیت یا سیاسی‌کاری یکی را انتخاب کند. اگر مسئله مهم در حال حاضر امنیت و اتحاد است لازم است جلسه‌ای ضروری درباره ادامه جنگ برگزار کنیم و خیلی زود این کار را انجام دهیم.»

گانتس گفت او می‌پذیرد که وزرا قرار است سوال بپرسند و اطلاعات ارائه‌شده به آن‌ها توسط مسئولان امنیتی در جلسات کابینه را به چالش بکشند. او در ادامه گفت: «اما آنچه دیروز اتفاق افتاد حمله‌ای با انگیزه‌های سیاسی در بحبوحه جنگ بود.»

او تصریح کرد: «من در جلسات کابینه زیادی حضور داشته‌ام. چنین رفتاری هیچ وقت اتفاق نیفتاده و نباید اتفاق بیفتد.»

گانتس در ادامه از تصمیم هالوی برای تعیین کمیته‌ای جهت تحقیق درباره شکست‌های نظامی در روز ۷ اکتبر دفاع کرد.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصار‌های مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستا‌ها یورش بردند و علاوه بر کشتن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آن‌طور که تحلیلگران می‌گویند، عملیات طوفان‌الاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.

مقام‌های رژیم اسرائیل هدف نظامی خود در این جنگ را نابودی حماس اعلام کرده‌اند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان تحقق این هدف را زیر سوال برده‌اند.

به عنوان مثال «ایهود اولمرت» نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی چند روز پیش در یک یادداشت در روزنامه هاآرتص نوشته بود که نتانیاهو خودش هم می‌داند که قادر به حذف حماس نیست.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از زمان آغاز به کارش تاکنون از تلاش‌های مکرر رژیم اسرائیل برای حذف خود جان سالم به در برده است.

متخصصان مسائل نظامی و سیاسی می‌گویند ساختار این سازمان به گونه‌ای طراحی شده که توان مقاومت در برابر توطئه‌ها برای نابودی خود را داشته باشد.

گیورا ایلاند، افسر سابق اسرائیلی که سابقه ریاست بر شورای امنیت داخلی اسرائیل را دارد در مصاحبه‌ای امروز چهارشنبه به روزنامه نیویورک‌تایمز گفت حماس نشان داده که از توانایی لازم برای جایگزین کردن فوری فرماندهان کشته شده‌اش با افراد دیگری که به همان اندازه توانمند هستند را دارد.

طرفداران کمیته‌ای که هالوی تشکیل داده می‌گویند این کمیته قرار است کمبود‌ها و نقائص ارتش اسرائیل را در روز ۷ اکتبر شناسایی کند، اما منتقدان این کمیته که عمدتاً طرفدار نتانیاهو هستند معتقدند که هدف این کمیته انجام اقدامات سیاسی برای مقصر شناختن دستگاه امنیتی نتانیاهو است.

گانتس که رئیس حزب «اتحاد ملی» است و بعد از ۷ اکتبر به کابینه ائتلافی نتانیاهو پیوست در بخشی از اظهاراتش نتانیاهو را به دلیل عدم قبول مسئولیت در آن حادثه مورد انتقاد قرار داد. 

او گفت: «اینکه رئیس ستاد مشترک ارتش که بعد از فاجعه ۷ اکتبر بلد بود مسئولیت را بر عهده بگیرد بار دیگر با نشان دادن مسئولیت‌پذیری قصد تشکیل تیمی را دارد که قرار است درس‌های عملیاتی برای ادامه جنگ فراهم کند چیز خوبی است. این وظیفه او است.»

گانتس سپس اضافه کرد: «هیچ شکلی وجود ندارد که بعد از جنگ، یک کمیته تحقیقاتی برای رسیدگی به تمامی اتفاقات ۷ اکتبر در تمامی سطوح تشکیل خواهد شد. اما تمرکز اصلی آن کمیته بایستی روی نقش دولت [در وقوع ۷ اکتبر] باشد و نه روی مسائل عملیات نظامی. این چیزی است که مردم اسرائیل می‌خواهند.»

یکی از انتقاداتی که به هالوی بابت تشکیل کمیته تحقیق مطرح شده قرار دادن «شائول موفاز»، رئیس ستاد مشترک سابق ارتش اسرائیل در کمیته مذکور است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.