سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حمایت از مادران در جامعه چگونه باید باشد؟

یک جامعه شناس گفت: باید با هویت‌افزایی و تکریم جایگاه مادر از طریق رسانه و آموزش‌های مختلف، نقش مادری را در جامعه به جایگاه ویژه‌اش رساند.

امان الله قرایی مقدم جامعه شناس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  تکریم مادران در جامعه‌ی فعلی و آینده باعث ایجاد هویت ویژه‌ای برای زنان می‌شود، باعث شناخت جایگاه ویژه‌ی زنانه و مادرانه‌شان می‌شود. آینده‌نگری یکی از ضرورت‌های تربیت است. یعنی همان طوری که در بیانات رهبر انقلاب درباره‌ی تمدن نوین اسلامی و زمینه‌سازی بستر تحقق آن هست، این ضرورت اتفاق نمی‌افتد، مگر اینکه نقش مادری در کانون خانواده را بازنگری کنیم و آن را به جایگاه اصلی‌اش برگردانیم. همان هویت اصلی مادرانه و ویژه برای زنان. این مسئله کمک می‌کند با هویت‌افزایی و تکریم مادران که زمینه‌ساز هویت زنان است، آینده‌ای هدفمند و متعالی برای فرزندانمان ترسیم کنیم. نقش مادر و تکریم جایگاهش در بستر خانواده که محور اصلی خانواده و محور عاطفی‌اش است. زمینه‌ای برای آینده‌نگری و آینده‌سازی و زمینه‌سازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی ایجاد می‌کند.

وی افزود: بستری که به برکت انقلاب اسلامی در جامعه‌ی ما ایجاد شده است، کمک می‌کند که منافاتی بین مادری و پذیرش نقش‌های دیگر متناسب با شخصیت و جایگاه زنانه ایجاد نشود. زنانی داریم که در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، علمی و هنری مختلفی، در کنار مادربودن و پذیرش هویت مادرانه‌شان توانسته‌اند نقش‌آفرینی کنند.

 تکریم نقش مادر نیازمند قانون‌گذاری و فرهنگ‌سازی

تکریم جایگاه مادری را نمی‌توانیم صرفاً با قانون‌گذاری به نتیجه‌ای رسید. قانون‌گذاری می‌تواند زمینه را برایش ایجاد کند. ولی در این راستا مهم‌ترین اصل برگرفته از سنت و سیره‌ی نبوی این است که با فرهنگ‌سازی بتوانیم مادر و جایگاه مادران را تکریم کنیم.  

وی مطرح کرد: فرهنگ سازی باید متناسب با هر گروه باشد. رهبرانقلاب در جایی از سخنان خود اظهار داشتند؛ که باید کاری کنیم تا فرزندان دست مادر را ببوسند. این رفتار را چه کسی در خانه باید به فرزندان آموزش دهد؟ نخستین کسی که می‌تواند به فرزند این را آموزش دهد پدر خانواده است. اوست که باید در رفتار و کردارش مادر خانواده را تایید و تکریم و عزت مادر را زیاد کند. پس می‌بینیم یکی از گروه‌های اصلی در جامعه که باید مخاطب فرهنگ سازی‌ها قرار گیرند، پدران جامعه هستند. آن‌ها باید خود احترام را آموخته باشند تا بتوانند آن را به فرزندان نیز انتقال دهند. یا در تولیدات تلویزیونی و سینمایی نباید نقش مادر را زنی منفعل که سایرین صرفا به لحاظ سن و جنسیت او به وی احترام می‌گذارند نشان داد. در حالی که در دین ما در روایات ما در تاریخ دینی و ملت ما، زن در هر نقشی اعم از فردی یا نقش‌های مربوط به خانواده نظیر دختری و همسری و مادری و چه در نقش‌های اجتماعی حضور داشته است. همواره حضوری فعالانه و موثر داشته او در حوزه خانواده روایاتی نظیر «المرأة سیدة بیتها» نگاه دین اسلام به نقش زن را به خوبی معرفی می‌کند.

قرایی ادامه داد:  مسئولان به این موضوع مهم توجه بیشتری داشته باشند و با هویت‌افزایی و تکریم جایگاه مادر از طریق رسانه و آموزش‌های مختلف، نقش مادری را در جامعه به جایگاه ویژه‌اش برسانند و بستر‌هایی برای حضور بهتر و پررنگ‌تر زنان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ایجاد کنند تا بتوان زمینه‌سازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی را انتظار داشت.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۳۳ ۱۵ دی ۱۴۰۲
اینهمه حمایت از مادران میشه
پس تکلیف حمایت از دختران مجرد دهه شصتی که مجرد خواهند ماند چی میشه