سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۸ درصد از بزرگسالان اصفهان در مرحله پیش دیابت هستند

حدود ۱۸ درصد از بزرگسالان (افراد بالای ۲۵ سال) در این استان در مرحله پیش دیابت هستند که شناسایی به موقع آن‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است.

مسوول برنامه دیابت و فشار خون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: قرار گرفتن در مرحله «پیش دیابت» یکی از عوامل خطر مهم و جدی در ابتلا به دیابت نوع دوم است به همین دلیل تشخیص به موقع آن اهمیت زیادی دارد و می‌تواند از ابتلای قطعی به این بیماری و بروز مشکلات و عوارض آن مانند بیماری‌های قلبی، کاهش بینایی و نارسایی کلیه پیشگیری کند.


رامش حسین‌خانی با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی نیز از دیگر عوامل مهم در ابتلا به دیابت هستند، افزود: حدود ۶۳ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در استان اصفهان به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند و برای جلوگیری از شیوع دیابت لازم است اقدام جدی بمنظور کاهش بُروز چاقی و اضافه وزن در بین مردم صورت گیرد.


او کم تحرکی و استعمال دخانیات (سیگار) را نیز از عوامل موثر در ابتلا به دیابت دانست و اضافه کرد: ۳۸ درصد از افراد بالای ۱۸ سال استان اصفهان دچار کم تحرکی هستند و آمار استعمال دخانیات حدود ۱۴ درصد است.


حسین خانی با تاکید بر اینکه آلودگی هوا و مصرف مشروبات الکلی نیز از عوامل ابتلا به دیابت هستند، ادامه داد: سابقه دیابت بارداری و فشار و چربی خون بالا نیز از دیگر عوامل خطر برای ابتلا به دیابت به‌شمار می‌آیند.


او با اشاره به «پویش ملی سلامت» گفت: در این پویش با غربالگری دیابت و فشار خون در بین افراد بالای ۱۸ سال به شناسایی افراد مشکوک به دیابت و پُر فشاری خون پرداخته می‌شود.


حسین‌خانی با اشاره به غربالگری یک میلیون و ۹۲ هزار نفر از جمعیت استان اصفهان در این پویش تا نهم دی امسال، ادامه داد: در بین این افراد تاکنون حدود ۱۰۰ هزار فرد مبتلا به پیش دیابت شناسایی شدند که از اهمیت زیادی برخوردار است.


او با بیان اینکه این افراد برای تحت مراقبت قرار گرفتن به پزشک و مراکز بهداشت معرفی می‌شوند، خاطرنشان کرد: همچنین تاکنون ۳۱ هزار نفر مشکوک به فشار خون بالا و ۱۰ هزار نفر مشکوک به دیابت در بین افراد غربالگری شده، شناسایی شده است.


پیش دیابت (Prediabetes) به حالتی گفته می‌شود که قند خون بالاتر از حد طبیعی بوده، ولی هنوز به دیابت تبدیل نشده است بطوری‌که اگر در بیشتر از ۲ بار اندازه‌گیری قند خون ناشتا بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ باشد، احتمال ابتلا به آن وجود دارد؛ پیش دیابت در صورت عدم درمان می‌تواند به دیابت نوع دوم تبدیل شود.


دیابت نوع ۲ که پیش از این به‌عنوان دیابت بزرگسالان شناخته می‌شد، نوعی دیابت است که با قند خون بالا، مقاومت به انسولین و کمبود نسبی انسولین مشخص می‌شود؛ دیابت نوع ۲ حدود ۹۰ درصد موارد دیابت را تشکیل می‌دهد.


«پویش ملی سلامت» (غربالگری دیابت و پُرفشاری خون) از ۲۰ آبان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کشور آغاز شد و تا پانزدهم دی امسال ادامه دارد؛ در این پویش، غربالگری دیابت و پُرفشاری خون برای ارتقای برنامه سلامت خانواده مورد توجه است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.