سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نبود کربن در جو و احتمال امکان زندگی در سیارات دیگر

نتایج یک مطالعه تأکید کرده است که نبود کربن در جو نشان دهنده امکان زندگی در سیاره‌ای دیگر است.

دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه بیرمنگام می‌گویند که بهترین شانس ستاره شناسان برای یافتن آب مایع و حتی حیات در سیارات دیگر، جست و جوی عدم وجود یک ویژگی شیمیایی در جو آن هاست. دانشمندان می‌گویند که اگر زمین حاوی مقدار بسیار کمتری دی اکسید کربن در جو خود در مقایسه با دیگر سیارات است، ممکن است نشانه‌ای از وجود آب مایع و شاید حیات در سطح آن سیاره باشد.

در حالی که دانشمندان نشانه‌های دیگری از قابلیت سکونت را پیشنهاد کرده‌اند، اندازه‌گیری این ویژگی‌ها با استفاده از تکنیک‌های کنونی اگر غیرممکن نباشد، چالش برانگیز است.

به گفته این تیم، این اثر جدید، دی اکسید کربن نسبتاً تخلیه شده، تنها نشانه قابل سکونت است که اکنون می‌توان آن را تشخیص داد.

جولیان دو ویت، استادیار دانشگاه در حوزه نجوم می‌گوید: هدف در علم سیارات فراخورشیدی جست و جوی جهان‌ها و حیات قابل سکونت است؛ اما تمام ویژگی‌هایی که تاکنون در مورد آن‌ها صحبت شده خارج از دسترس رصدخانه‌های پیشرفته بوده اند.

ستاره شناسان تاکنون بیش از ۵۲۰۰ جهان خارج از منظومه شمسی را با استفاده از تلسکوپ‌های کنونی کشف کرده اند. اخترشناسان می‌توانند مستقیماً فاصله سیاره تا ستاره خود و زمان لازم برای تکمیل مدار آن را اندازه گیری کنند. این اندازه گیری‌ها می‌توانند به دانشمندان کمک کنند نتیجه بگیرند که آیا یک سیاره در محدوده منطقه قابل سکونت قرار‌ دارد یا‌ نه، اما هیچ راهی برای تأیید مستقیم این که آیا این سیاره واقعاً قابل سکونت است٬ وجود ندارد؛ به این معنی که آب مایع در سطح آن وجود دارد.

این تیم یک استراتژی برای کشف سیارات قابل سکونت با جست و جوی اثر دی اکسید کربن ایجاد کردند، چنین جست و جویی برای سیستم‌های فراسیاره‌ای بهترین کارایی را دارد.

منبع: الیوم السابع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.