سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«میقات ماه و صلیب» نمایش همدلی مسلمانان و مسیحیان

همزمان با سالروز میلاد حضرت مسیح برنامه‌ای به نام «میقات ماه و صلیب» در کلیسای «مارگیورگیز» تهران برگزار شد.

همزمان با فرا رسیدن عید کریسمس، سالروز میلاد حضرت مسیح (ع) و آغاز سال جدید میلادی، برنامه‌ای به نام «میقات ماه و صلیب» با حضور مسلمانان و مسیحیان آشوری در کلیسای «مارگیورگیز» تهران، با پیام وحدت و همدلی بین پیروان این دو دین الهی و توحیدی برگزار شد.

این مراسم از سوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، مرکز توسعه خواهرشهر‌های ایران، بنیاد شهید و امور ایثارگران، مرکز تشکل‌های شاهد ایثارگر و همچنین کلیسای مارگیورگیز برگزار شد و در آن، برخی از خانواده‌های شهدای آشوری و مسیحی، نمایندگان برخی نهاد‌ها و تشکل‌های فعال مردم نهاد، خیریه و درمانی، اداره ایرانیان خارج از کشور و همچنین نمایندگان شیعیان افغانستان، حضور داشتند. 

شرکت در مراسم آیینی، تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط قاری ممتاز و بین المللی گنجی پور، سخنرانی و تجلیل از خانواده‌های شهدای آشوری و مسیحی با اهدای برخی هدیه‌ها از بخش‌های مختلف این برنامه بود. شرکت‌کنندگان در این برنامه، با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، بر خیزش ادیان الهی برای پایان دادن به آن تأکید کردند.

علی رضا رجایی، مشاور وزیر امورخارجه و رییس هیات مدیره و مدیرعامل مرکز توسعه خواهرشهر‌های ایران و از برگزارکنندگان این مراسم گفت: از نگاه اسلامی و دینی هیچ دیوار و شکافی بین ادیان وجود ندارد و حد و مرزی که ایجاد می‌شود، برای تخریب ادیان و فراهم کردن موجبات گسست بین آن هاست، عملا یک مهندسی است که بر اساس آن، بشریت آرامش نداشته باشد.

وی با اشاره جنایات رژیم صهیونیستی در غزه تأکید کرد: مسلمانان در غزه به راحتی کشته می‌شوند و خیلی‌ها سکوت کردند، اما عملا دوره، دوره سکوت نیست، بلکه دوره‌ای که ادیان الهی باید به پا خیزند و نگذارند این گستاخی تداوم پیدا کند. 

این فعال فرهنگی تصریح نمود: پرچمی که ما به دست گرفتیم، حرکت به سوی پل سازی و برقراری ارتباط بین ادیان الهی، بر اساس مشترکات انسانی و توانمندی‌های ادیان است، نه دیوارکشی.

کایسای آشوری اسقف اعظم کلیسای مارگیورگیز نیز در سخنانی در جمع حاضرین گفت: کسانی که مسیحی هستند و با تعالیم و آموزه‌های مسیح آشنا هستند، هرجا که بروند و در هر کشوری که باشند، نباید بوی جنگ، دعوا و خونریزی بدهند.

وی تاکید کرد: مسیحیان همیشه باید منادی صلح، مودت، دوستی و آرامش باشند.

به گفته این روحانی مسیحی، جنگ‌هایی که در دنیا به نام دین انجام می‌شود، در حقیقت به نام دین نیست، بلکه به نام سیاست، جنگ ورزی و دشمنی است، به همین خاطر، نباید دین، هر دینی که باشد، علت و بهانه‌ای برای جنگ، کشتار و خونریزی باشد.

وی تصریح نمود: ما طالب صلح برای همه جهانیان هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی موسوی، مدیرعامل موسسه حقوقی آریانا دیگر سخنران این مراسم بود. وی آیات ۳۰ تا ۳۳ سوره حضرت مریم (س) در مورد حضرت عیسی (س) را تلاوت کرد که خداوند می‌فرماید: "نوزاد [از میان گهواره]گفت: بی تردید من بنده خدایم، به من کتاب عطا کرده و مرا پیامبر قرار داده است؛ و هر جا که باشم بسیار بابرکت و سودمندم قرار داده، و مرا تا زنده ام به نماز و زکات سفارش کرده است؛ و مرا نسبت به مادرم نیکوکار [و خوش رفتار]گردانیده و گردنکش و تیره بختم قرار نداده است؛ و سلام بر من روزی که زاده شدم، و روزی که می‌میرم، و روزی که زنده برانگیخته می‌شوم".

وی گفت که بر اساس این آیات دیده می‌شود که اسلام و مسیحیات چقدر به یکدیگر نزدیک اند.

این روحانی مسلمان و شیعه با اشاره به این که نجاشی، پادشاه حبشه در زمان آغاز رسالت پیامبر گرامی اسلام (ص)، نقش بی بدیلی در حمایت از مهاجران مسلمان به رهبری جعفر طیار، پسر عموی پیامبر (ص) داشت، خاطرنشان کرد: همه این‌ها گواه بر این است که اسلام و مسیحیت در یک قالب برای عدالت‌ورزی، مهرورزی، وحدت و دیانت تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به جنایات این روز‌های رژیم صهیونیستی در فلسطین و به خصوص غزه گفت: در شرایط کنونی جنگ غزه و جنایات رژیم صهیونیستی فقط اسلام و مسیحیت راستین است که نسبت به این مساله از مظلومان عالم حمایت می‌کنند.

این فعال دینی مذهبی با اشاره به روحیه وحدت و همدلی بین ادیان مختلف به خصوص مسیحیت و اسلام در جمهوری اسلامی ایران، ایران به عنوان ام القرای جهان اسلام را گهواه امنیتی برای همه ادیان خواند.

به گفته وی، بر اساس باور شیعه، حضرت مسیح (س) به دنبال ظهور حضرت مهدی (عج)، امام زمان نیز ظهور خواهد کرد و در کنار ایشان قرار خواهد گرفت. 

رحیم نریمانی، رییس مرکز تشکل‌های شاهد ایثارگر دیگر سخنران این برنامه بود. برخی دیگر از فعالان و شخصیت‌های شرکت کننده در این مراسم، از اعم مسلمان و مسیحی، از جمله خانم دکتر خیری، رییس اداره ایرانیان خارج از کشور نیز سخنان کوتاهی بیان کردند.

در حالی که ۹۸ درصد مردم ایران مسلمان هستند، اما پیروان سایر ادیان نیز در کشور زندگی مسالمت آمیزی در کنار دیگر برادران و خواهران خود داشته و حتی برای انقلاب اسلامی در ایران، در ۸ سال دفاع مقدس در برابر تجاوز رژیم بعث عراق و دیگر عرصه‌های دفاع از حریم کشور، قربانی و شهید داده اند. مسیحیت، زرتشت و یهودیت دیگر ادیان موجود در ایران هستند و قانون اساسی کشور، این سه دین را به رسمیت می‌شناسد. مسیحیت در ایران، خود به دو شاخه ارامنه و آشوری تقسیم می‌شود. به همین خاطر، همه ساله با فرا رسیدن عید میلاد حضرت مسیح (س)، و عید کریسمس، و همچنین سال نو مسیحی شاهد صحنه‌هایی از وحدت و همدلی بین مسلمانان و مسیحیان در ایران هستیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.